O ja też bym poczytała dekalog dla noworodków!! Tak, żeby nie popełniać już popełnionych błędów ... Albo chociaż wersję, czego zdecydowanie nie używać
O ja też bym poczytała dekalog dla noworodków!! Tak, żeby nie popełniać już popełnionych błędów ... Albo chociaż wersję, czego zdecydowanie nie używać
I ja tez poprosze o dekalog noworodka, ze szczegolnym uwzglednieniem piersiowych kupek i aktywnych rodzicow, ktorzy sporo czasu spedzaja poza domem. Baaardzo bede wdzieczna![]()
Gosia
Alizée Nicole (12.11.2003)
Lara Katharina (11.11.2010)
Sprawa bardzo oczywista - nie inwestować w drogie pieluszki bo noworodek strasznie szybko rośnie![]()
Co dwa lata przewrót świata
my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
"Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.
Iwka, masz racje, ale ja mam zamiar kilka dobrych na wyjscia miec - tyle, ze nie caly komplet. Jasne, ze tych pieluch uzywa sie krociutko, ale za to mozna je w niezlym stanie odsprzedac, albo zostawic dla kolejnego dziecia, takze ja bede tez wdzieczna za recenzje i polecanki super-duper pieluszek dla maluszkaNo i w otulacze chyba trzeba troszke zainwestowac, bo nawet do terty chyba przydadza sie niezle.
Gosia
Alizée Nicole (12.11.2003)
Lara Katharina (11.11.2010)
ja Ci napiszę jak obiecasz że odsprzedasz mi kiedyś liskę![]()
z własnego doświadczenia dodam że nie warto one size
ja tyle czytałam tu na forum co i jak a i tak zrobiłam źle
mi sprawdziły się formowanki z otulaczem bo sam otulacz z wkładkami z one size był co chwila okupkany
nie używałam tetry bo mnie odstraszało składanie tego badziewia zwłaszcza w nocy a zwłaszcza gdyby miał to robić mąż
otulaczy potrzeba ok 4-5 po prostu mi śmierdzą już po 3 zmianie pieluchy
samych pieluch to trzeba dziennie ok 15
zeby prac rzadziej 20 jest dobra liczba
jesli sie chce zeby dzidzia pospała spokojnie na noc warto założyc kieszonke lub AIO (spokojnie to u noworodka max 4 h)
dodam tylko że moj szkrab miał 3110 przy urodzeniu
no i te kupki noworodkowe....masakra w spieraniu...nadal nie mam na to patentu