Dzięki Alu![]()
a ja oprócz tego otulacz i tetrę z wkładką polarkową. Tetra złożona na 4 a potem w poprzek na 3 - idealnie pasuje na noworodka.
Co dwa lata przewrót świata
my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
"Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.
My muśliny cięliśmy po połowie na 3kg...
Polecam z otulaczem wełnianym.
I także Bambino Mio - ich otulacze są chyba najmniejsze i na początku tylko to nam pasowało!
Ale fajnie - gratuluję i chyba trochę mi tęskno za pieluchowaniem noworodka![]()
O rany dziewczyny, ja to fiksakcji dostanę zaraz
Ja dopiero co z Młoda się sie zapieluchowałam na wielo a teraz jak mam się nauczyc o noworodkach to juz mi słabo
No ale mnie poprosili, bo nikogo innego na wielo nie znają
No weźcie moze zróbcie taki dekalog dla noworodków, co?
Nie ma takiego wątku, a chyba by się przydał.
M.06.2009 B.01.2015 M.06.2016
O ja też bym poczytała dekalog dla noworodków!! Tak, żeby nie popełniać już popełnionych błędów ... Albo chociaż wersję, czego zdecydowanie nie używać
I ja tez poprosze o dekalog noworodka, ze szczegolnym uwzglednieniem piersiowych kupek i aktywnych rodzicow, ktorzy sporo czasu spedzaja poza domem. Baaardzo bede wdzieczna![]()
Gosia
Alizée Nicole (12.11.2003)
Lara Katharina (11.11.2010)
Tak normalnie w prostokąt - tylko że ten sposób wypróbowany dla noworodka: najpierw składasz na pół i jeszcze raz na pól, tak że masz taki długi pasek z 4 warstw - moja tetra nie jest kwadratowa, wiec składam wzdłuż dłuższego boku, tak zeby ten pasek wyszedł jak najdłuższy. I ten pasek potem składasz na 3, bo jak złożysz normalnie na pół, to będize za długi na noworodka.
Ja składam tetrę jak przyniosę pranie, czeka sobie na stosiku i nie ma problemu ze składaniem "na szybko".
Do tego otulacz IV S - był za duży przez tydzień, potem się zrobił OK, ale ja urodziłam kluske 4300, przy mniejszym dziecku można pewnie NB, ja go nawet nie widziałam. A najlepszy jest otulacz od dominiki79, do formowanek tez, ale do tetry rewelacja!
Formowanek tez używam, głównie własnej produkcji.
Co dwa lata przewrót świata
my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
"Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.
ok...to wiem, ze musze dominike pognebic jeszcze o otulacz...ide ja blagac na priva
i to IV otulaczyk mowicie...hmmm...
a bambino mio...?
mam 2 te najmniejsze...
to malo co...?
a ma ktoras z forum doswiadczenie z flipem czy econobum na noworodku...?
(kolezanki moje mowily mi, ze daja rade na dzieciaczkach tak 3,5wzwyz...)