Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Wątek: Od kiedy i jak długo (jednorazowo) nosiĂŚ niemowlaka?

Chustonówka
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie Od kiedy i jak długo (jednorazowo) nosić niemowlaka?

Witam,
    Moja córeczka ma 6 tygodni i chciałabym zacząć nosić ją w chuście (nie wytrzymuje mi kręgosłup nadwyrężony wnoszeniem wózka po schodach ). Zastanawiam się czy na pewno dla takiego maluszka TAKA KIESZONKA jest odpowiednia?
    Kołyska odpada, mała dopuszcza pozycję leżącą tylko jak śpi.
    Zastanawiam się też jak długo jednorazowo można nosić maluszka w takiej pozycji i ewentualnie jakie przerwy robić? I czy rzeczywiście kieszonka podpiera odpowiednio kręgosłup?

Chusteryczka Awatar april
    Miejscowość
    Im lepszy koń, tym na niego wiecej nakladają.

Domyślnie Re: Od kiedy i jak długo (jednorazowo) nosić niemowlaka?

Cytat Zamieszczone przez chania
    Witam,
    Moja córeczka ma 6 tygodni i chciałabym zacząć nosić ją w chuście (nie wytrzymuje mi kręgosłup nadwyrężony wnoszeniem wózka po schodach ). Zastanawiam się czy na pewno dla takiego maluszka TAKA KIESZONKA jest odpowiednia?
    Kołyska odpada, mała dopuszcza pozycję leżącą tylko jak śpi.
    Zastanawiam się też jak długo jednorazowo można nosić maluszka w takiej pozycji i ewentualnie jakie przerwy robić? I czy rzeczywiście kieszonka podpiera odpowiednio kręgosłup?
    jesli tylko jest dobrze dociągnięta i dzieć się nie gibie na boki, a przy pochylaniu się nie odpada wisząc bezwładnie w chuście to chusta podpiera kręgosłup, do tego zapewnia naturalna pozycję kregosłupa czyli zaokraglone plecki w literkę C
    co do długości czasu noszenia to przecież nie będziesz jej nosić all time, dziecko musi mieć czas poleżec w łożeczku, wózku, na macie, noszenie w chuście jest cudowne ale nie 24godz na dobę
    Ja noszę Manię różnie, zwykle okołol 2-3 godzinn dziennie, nie jednorazowo, ale w etapach, w zależności jaki Mania ma humor i co mam w planach, ale zdarza się i więcej gdy idę sama z dziećmi do mamy ktora mieszka 3 kilosy dalej, wtedy Mania w chustę, Bart do wózka i naprzód.
    We wszystkim musi być umiar!

Uprawnienia umieszczania postów