Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 41 do 49 z 49

Wątek: Fale

Chusteryczka Awatar monika999

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jakibytu Zobacz posta
    podbijam troszeczkę, bo interesują mnie fale aqua - jak poniosą kogoś ciężkiego? nie bardzo mogę sobie wyobrazić przewiewność i mięsistość w jednym: przewiewność kojarzy mi się firanką i lekko mnie niepokoi
    przewiewnosc w falach nie oznaczy tego, ze sa cienkie jak firanka, a raczej, ze sie w nich nie spocisz latem maja taka strukture "trojwymiarowa" ; mialam fale aqua i nosilam w nich latem, mysle jednak, ze powyzej 10kg to juz ciezko
    jesli chodzi o grubosc chusty to powiedzialabym, ze sa srednie, ani cienkie ani grube
    Ostatnio edytowane przez monika999 ; 30-10-2010 o 21:07

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Ja mam wellen japura, zielone, z kapokiem i uważam że są genialne
    Nie widziałam i nie nosiłam w innych falach, więc nie porównuję, ale te mogę polecić bez wahania. Noszę jeszcze często z przodu, synek waży około 11 kg, do tego ciuchy, i daję radę

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Podbijam wątek. Do czego byście porównały grubość Wellen Braun-Natur? Czy one poniosą 12 kg? Sprawdzą się zimą?

Chustomanka Awatar anasta
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Chyba patrzysz na te na Allegro Sama tych fal nie macałam, ale czytałam dużo pochlebnych opinii. Na pewno są nośne, a do tego, dzięki bawełnie brązowiejącej, wyjątkowo miękkie. Mam romby Joringel z bawełna brązowiejącą i ta chusta jest świetna, miękka i mota się jak marzenie.

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Tak, patrzę na te z Allegro Zaintrygowały mnie Efekt zmiany barwy jest świetny. Z czego on wynika? Wiecie może? I to serio dzięki niemu chusta robi się bardziej miękka?

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

O ile dobrze pamiętam ta bawełna nie jest poddawana żadnej obróbce, niebielona, niebarwiona, dzięki czemu zachowuje wszystkie właściwości i miękkość.

Parę lat temu było kilka limitów z dodatkiem takiej bawełny: właśnie fale, elipsy, liście, indio, no i mój Joringel - romby. Ze względu na te niezbyt popularne wzory są niedoceniane (na NM fale są nazywane bekonem ).

Joringlem jestem zachwycona, nawet miałam wątek zakładać o tych colourgrownach A w standardzie kiedyś był Bjorn (paski) i nadal są paski Lars i indio zieleniejące, ale nie są IMO takie ładne.

Bierz sobie te fale, to od Ciebie pożyczę na macanie (też z Białołęki jestem)

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Ooo Tak a propos rombów, to jeszcze Julian mnie nęci...

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

No mnie to wręcz wypada mieć Juliana, bo mój młodszy chustonoszony syn ma tak na imię . Ale nie mam

A w razie, gdybyś chciała Joringla pomacać, to zapraszam

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

OK To ja idę myśleć...

Uprawnienia umieszczania postów