Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Co dla starszego niemowlaka?

Chustomanka Awatar Beotia
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie Co dla starszego niemowlaka?

Zaczynam powoli snuć plany na jesień i zimę, kiedy mój dzidzio już nie będzie takim dzidziem (10-12 miesięcy) i mam w związku z tym parę pytań:
    - czy wiążecie jeszcze takie starsze, cięższe niemowlaki w wiązania wymagające długiej chusty? (kieszonka, 2x)? czy dzieci to lubią, czy wolą raczej więcej swobody?
    - dziś po domu zawiązałam mojego 5-miesięcznego młodego na biodrze i był zachwycony! (kieszonka albo 2x są lepsze na okoliczność, kiedy dzidzio zamierza spać) - stąd pytanie: jak długo można ponosić na biodrze jednorazowo? - cały spacer czy raczej krótkie dojście do celu i koniec?
    - i na koniec wreszcie: opłaca się kupować na jesień i zimę rozm. 3-4 czy raczej pozostać przy bardziej uniwersalnej długiej?

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

chodzi o długość 3-4?
    ja bym dopiero kupowała krótkie chusty jak opanowałabym z długiej plecak albo wiązania nie żarłoczne. a nie na odwrót.
    na biodro mam poucha i kółkową-poucha nie bardzo lubię, a w kółkowej mogę nosić i dwie godziny-Marysia zasypia w kółkowej na brzuchu lub biodrze.
    może przemyśl uniwersalną długość (ewentualnie jak masz długie ogony przy kieszonce to wymień chustę na trochę krótszą+ kółkowa na biodro.

Chustoholiczka Awatar Ruda
    Miejscowość
    to tu to tam :)

Domyślnie

W tym wieku najbardziej podpasował i mi i Hani MT z przodu lub na plecach, i plecaczek prosty, innego nie potrafię. Teraz jeszcze dołączyła kółkowa, wiązanie na biodrze.
    Hania - 01.01.2007 r.
    http://okiemrudej.wordpress.com/

sylwik
    Guest

Domyślnie

My mamy od jutrza roczna Hanie i jesli nosze ja z przodu dluzej to w chuscie dlugiej w 2 x, czasem w kangurku.
    Mam tez krotka 2,5 metrowa chuste, w ktorej nosilam Hanie na biodrze jak miala ponad pol roku. Dzis wole wiazania na biodze ktore wymagaja dluzszej chusty.
    A na noszenie na biodrze "na chwile" wole kolkowa.
    A na plecach ostatnio najczesciej nosze w nosidle ergonomicznym.
    pozdrawiam
    s.

Uprawnienia umieszczania postów