ja bylam kilka razy w Indiach i tam z noszeniem kiepsko... w Nepalu zresztą tez za duzo tego nie widziałam.
najwiecej noszonych dzieci widzialm na Papui - tam gł. nosza w torbach - nokenach, czasem szmacie na biodrze.
ja bylam kilka razy w Indiach i tam z noszeniem kiepsko... w Nepalu zresztą tez za duzo tego nie widziałam.
najwiecej noszonych dzieci widzialm na Papui - tam gł. nosza w torbach - nokenach, czasem szmacie na biodrze.
www.fotodzieciaki.blogspot.com - fotografia ciążowa, fotografia rodzinna, fotografia...
www.fotodzieciaki.com
DOULA
![]()
"Dziecko małe, lekkie, mniej go jest. Musimy się pochylić, zniżyć ku niemu." J. Korczak "Prawo dziecka do szacunku"
No cóż, szkoda, nie potrzebuję bezużytecznej szmatki, choćby najpiękniejszej. Dzięki za informacje.
30 kwietnia 2009 - Julka, nasze wytęsknione szczęścieCztery Aniołki w Niebie.
Jeżeli wierzysz, że pływanie wyszczupla to zobacz jak wieloryb wygląda.(Tytus de Zoo)
Jak bys maiała ochotę na etniczna szmatkę to polecam papuaskie nokeny http://www.chusty.info/forum/showthr...ia-dzieci_NOWE!!!
co prawda nie wiem jak z noszeniem w naszych warunkach![]()
www.fotodzieciaki.blogspot.com - fotografia ciążowa, fotografia rodzinna, fotografia...
www.fotodzieciaki.com
DOULA
![]()
"Dziecko małe, lekkie, mniej go jest. Musimy się pochylić, zniżyć ku niemu." J. Korczak "Prawo dziecka do szacunku"
Dzięki, widziałam, fajny gadżet, ale ja jednak bym w tym nie wyszła na ulicę. Myślałam o czymś oryginalnym i kolorowymMoże kiedyś skuszę się na kangę.
30 kwietnia 2009 - Julka, nasze wytęsknione szczęścieCztery Aniołki w Niebie.
Jeżeli wierzysz, że pływanie wyszczupla to zobacz jak wieloryb wygląda.(Tytus de Zoo)
www.fotodzieciaki.com
DOULA
![]()
Moj tato w zeszlym tygodniu wrocil z Indii, to byla juz 10 czy ktoras tam jego wyprawa... Nie widzial noszonych dzieci w chustach, widzial kobitki w sari, ktore na biodrze nosily przytrzymujac dziecko szalem z sari. Z Tybetu mam oryginalny hmong, to takie cos podobnego do MT, postaram sie wkleic foty.
Herbal, napisz do forumki o nicku RoyJan, ona ma niestety bardzo malo czasu na forum wiec sie prawie nie udziela i na pewno nie zobaczyla tego watku. Jej maz jest Hindusem z Indii (nie z UK czy innego kraju) i na pewno bedzie Ci mogla odpowiedziec kompetentnie na Twoje pytanie.
Kim (2009) & Tim (2011) - i 5 Aniolkow