Pokaż wyniki od 1 do 17 z 17

Wątek: Czy w Indiach się też nosi????

Mieszany widok

Domyślnie

ja bylam kilka razy w Indiach i tam z noszeniem kiepsko... w Nepalu zresztą tez za duzo tego nie widziałam.

najwiecej noszonych dzieci widzialm na Papui - tam gł. nosza w torbach - nokenach, czasem szmacie na biodrze.
    www.fotodzieciaki.blogspot.com - fotografia ciążowa, fotografia rodzinna, fotografia...
    www.fotodzieciaki.com

DOULA

"Dziecko małe, lekkie, mniej go jest. Musimy się pochylić, zniżyć ku niemu." J. Korczak "Prawo dziecka do szacunku"

Chustofanka Awatar herbal2
    Miejscowość
    Kraków / Frankfurt nad Menem

Domyślnie

No cóż, szkoda, nie potrzebuję bezużytecznej szmatki, choćby najpiękniejszej. Dzięki za informacje.
    Cztery Aniołki w Niebie.

30 kwietnia 2009 - Julka, nasze wytęsknione szczęście

Jeżeli wierzysz, że pływanie wyszczupla to zobacz jak wieloryb wygląda.(Tytus de Zoo)

Domyślnie

Jak bys maiała ochotę na etniczna szmatkę to polecam papuaskie nokeny http://www.chusty.info/forum/showthr...ia-dzieci_NOWE!!!

co prawda nie wiem jak z noszeniem w naszych warunkach
    www.fotodzieciaki.blogspot.com - fotografia ciążowa, fotografia rodzinna, fotografia...
    www.fotodzieciaki.com

DOULA

"Dziecko małe, lekkie, mniej go jest. Musimy się pochylić, zniżyć ku niemu." J. Korczak "Prawo dziecka do szacunku"

Chustofanka Awatar herbal2
    Miejscowość
    Kraków / Frankfurt nad Menem

Domyślnie

Dzięki, widziałam, fajny gadżet, ale ja jednak bym w tym nie wyszła na ulicę. Myślałam o czymś oryginalnym i kolorowym Może kiedyś skuszę się na kangę.
    Cztery Aniołki w Niebie.

30 kwietnia 2009 - Julka, nasze wytęsknione szczęście

Jeżeli wierzysz, że pływanie wyszczupla to zobacz jak wieloryb wygląda.(Tytus de Zoo)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez herbal2 Zobacz posta
    Dzięki, widziałam, fajny gadżet, ale ja jednak bym w tym nie wyszła na ulicę. Myślałam o czymś oryginalnym i kolorowym Może kiedyś skuszę się na kangę.
    Ja tez na ulice z dzieckiem w takiej torbie bym nie wyszła ja mniejszej uzywam jako torebki!

Kangi sa ładne ale jakoś mi wyglądają na mało wygodne, szczególnie jak juz ma sie wiekszy "ciężarek" do noszenia
    www.fotodzieciaki.com

DOULA

Chustoholiczka Awatar Linda
    Miejscowość
    Stare Babice

Domyślnie

Moj tato w zeszlym tygodniu wrocil z Indii, to byla juz 10 czy ktoras tam jego wyprawa... Nie widzial noszonych dzieci w chustach, widzial kobitki w sari, ktore na biodrze nosily przytrzymujac dziecko szalem z sari. Z Tybetu mam oryginalny hmong, to takie cos podobnego do MT, postaram sie wkleic foty.

Chustomanka Awatar Hainaut
    Miejscowość
    Belgia (Walonia)

Domyślnie

Herbal, napisz do forumki o nicku RoyJan, ona ma niestety bardzo malo czasu na forum wiec sie prawie nie udziela i na pewno nie zobaczyla tego watku. Jej maz jest Hindusem z Indii (nie z UK czy innego kraju ) i na pewno bedzie Ci mogla odpowiedziec kompetentnie na Twoje pytanie.
    Kim (2009) & Tim (2011) - i 5 Aniolkow

Uprawnienia umieszczania postów