Pokaż wyniki od 1 do 17 z 17

Wątek: Czy w Indiach się też nosi????

Chustofanka Awatar herbal2
    Miejscowość
    Kraków / Frankfurt nad Menem

Domyślnie Czy w Indiach się też nosi????

Hmm, jak w temacie... Mój mąż do końca marca jest w Indiach na delegacji, siedzi tam od kilku tygodni ale jeszcze nie widział noszonych dzieci. A już myślałam, że przywiezie mi coś ładnego Może któraś z Was coś podpowie..
    W sumie to mógłby kupić kawałek jakiejś szmatki na targu, ale boję się, że do niczego się nie nada.
    Cztery Aniołki w Niebie.

30 kwietnia 2009 - Julka, nasze wytęsknione szczęście

Jeżeli wierzysz, że pływanie wyszczupla to zobacz jak wieloryb wygląda.(Tytus de Zoo)

Chusteryczka Awatar agatkie
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Mojej znajomej tata przywiózł, ale nie wiem czy to było sari zaadoptowane na chustyę czy chusta. Była piękna kolorystycznie, ale bardzo, bardzo cieniutka. Oczywiście splot płócienny. Nie nosiło jej się zbyt wygodnie, bo była za cienka.
    Certyfikowany Doradca noszenia ClauWi®

Chustoholiczka Awatar kubutkowa
    Miejscowość
    Reykjavik / Poznań

Domyślnie

przez miesiac podrózy po calych Idiach widzialam 1!!! kobiete w pouchu.
    Ale tkanin to masz tam od licha do wyboru.Tylko czy M da rade znalezc odpowiednia....

Miejscowość

Domyślnie

Eeee, to sobie dam spokój, trochę szkoda, no ale nic na siłę. Dzięki za odpowiedzi.
    Cztery Aniołki w Niebie.

Jeżeli wierzysz, że pływanie wyszczupla to zobacz jak wieloryb wygląda.(Tytus de Zoo)

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

Mój kolega za miesiąc jedzie do Nepalu, wspinac się więc bedzie na prowincji, gdzie mam nadzieję, zobaczy jak tam sie nosi. Kazałam mu pstrykac fotki na potęgę

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Miejscowość

Domyślnie

Ojej, super, to może przywiezie jakiegoś etnicznego mietka
    Mnie teraz przyszło do głowy, że mam znajomego na Tajwanie, to nie jakiś bliski przyjaciel ale... Jest sens mu zawracać głowę? Może tam używają selendangów albo jakiś rodzaj mietków?
    Cztery Aniołki w Niebie.

Domyślnie

ja bylam kilka razy w Indiach i tam z noszeniem kiepsko... w Nepalu zresztą tez za duzo tego nie widziałam.

najwiecej noszonych dzieci widzialm na Papui - tam gł. nosza w torbach - nokenach, czasem szmacie na biodrze.
    www.fotodzieciaki.blogspot.com - fotografia ciążowa, fotografia rodzinna, fotografia...
    www.fotodzieciaki.com

DOULA

"Dziecko małe, lekkie, mniej go jest. Musimy się pochylić, zniżyć ku niemu." J. Korczak "Prawo dziecka do szacunku"

Miejscowość

Domyślnie

No cóż, szkoda, nie potrzebuję bezużytecznej szmatki, choćby najpiękniejszej. Dzięki za informacje.
    Cztery Aniołki w Niebie.

Domyślnie

Jak bys maiała ochotę na etniczna szmatkę to polecam papuaskie nokeny http://www.chusty.info/forum/showthr...ia-dzieci_NOWE!!!

co prawda nie wiem jak z noszeniem w naszych warunkach
    www.fotodzieciaki.blogspot.com - fotografia ciążowa, fotografia rodzinna, fotografia...
    www.fotodzieciaki.com

DOULA

"Dziecko małe, lekkie, mniej go jest. Musimy się pochylić, zniżyć ku niemu." J. Korczak "Prawo dziecka do szacunku"

Miejscowość

Domyślnie

Dzięki, widziałam, fajny gadżet, ale ja jednak bym w tym nie wyszła na ulicę. Myślałam o czymś oryginalnym i kolorowym Może kiedyś skuszę się na kangę.
    Cztery Aniołki w Niebie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez herbal2 Zobacz posta
    Dzięki, widziałam, fajny gadżet, ale ja jednak bym w tym nie wyszła na ulicę. Myślałam o czymś oryginalnym i kolorowym Może kiedyś skuszę się na kangę.
    Ja tez na ulice z dzieckiem w takiej torbie bym nie wyszła ja mniejszej uzywam jako torebki!

Kangi sa ładne ale jakoś mi wyglądają na mało wygodne, szczególnie jak juz ma sie wiekszy "ciężarek" do noszenia
    www.fotodzieciaki.com

DOULA

Chustoholiczka Awatar Linda
    Miejscowość
    Stare Babice

Domyślnie

Moj tato w zeszlym tygodniu wrocil z Indii, to byla juz 10 czy ktoras tam jego wyprawa... Nie widzial noszonych dzieci w chustach, widzial kobitki w sari, ktore na biodrze nosily przytrzymujac dziecko szalem z sari. Z Tybetu mam oryginalny hmong, to takie cos podobnego do MT, postaram sie wkleic foty.

Chustomanka Awatar Hainaut
    Miejscowość
    Belgia (Walonia)

Domyślnie

Herbal, napisz do forumki o nicku RoyJan, ona ma niestety bardzo malo czasu na forum wiec sie prawie nie udziela i na pewno nie zobaczyla tego watku. Jej maz jest Hindusem z Indii (nie z UK czy innego kraju ) i na pewno bedzie Ci mogla odpowiedziec kompetentnie na Twoje pytanie.
    Kim (2009) & Tim (2011) - i 5 Aniolkow

Miejscowość

Domyślnie

Dzięki, ale albo ciemna jestem albo co, bo nijak nie mogę tej Forumki wyszukać... Jeśli by się Tobie udało, to napisz pw proszę.
    Cztery Aniołki w Niebie.

Chustomanka Awatar Hainaut
    Miejscowość
    Belgia (Walonia)

Domyślnie

Alez prosze bardzo: tutaj
    Kim (2009) & Tim (2011) - i 5 Aniolkow

Miejscowość

Domyślnie

Pięknie dziękuję Napiszę zaraz pw.
    Cztery Aniołki w Niebie.

Chustonówka Awatar Royjan
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Hej jestem wywolana
    Hainaut usciski dla Was!
    Faktycznie bywam w Indiach od kilku lat i faktycznie slabo z noszeniem. Tak jak ktos napisal, na biodrze przy saree, ale tego raczej nie mozna podciagnac pod chusty
    Za to materialow odpowiednich (jak mysle z moja uboga wiedza) duzy wybor. Mam nawet kolezanke, ktora sprowadza rzeczy z Indii i kiedy zobaczyla moja natke to sie zainteresowala tematem, moze by cos wyszukala
    Popytam jeszcze wsrod indyjskich kolezanek moze sie do czegos dokopie
    Na "pocieszenie" dodam, ze z wozkami w ndaich jeszcze slabiej niz z noszeniem ani jednego nie udalo mi sie zobaczyc ani na ulicy, ani w sklepach
    generalnie dzieci male sie nosi a ciut starsze biegaja same

Chetnie odpowiem na Wasze pytania co do Indii, jesli tylko bede potrafila i na ile mi blizniaki pozwola
    Roy i Jaś ur. 01.04.2009

Uprawnienia umieszczania postów