Pokaż wyniki od 1 do 20 z 30

Wątek: Nauka zegara, szukam książki //połączone

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar ktosikowa

Domyślnie

Może zróbcie duuuży zegar, z kartonu, ze wskazówkami na korku, z duuuzymi cyframi i wyraźnymi krechami oznaczającymi minuty? tez mam w planie- drewniany nam na razie wystarczył, ale moje to tylko pełne, połówki i 15 po, za pietnaście. usiądę dziś z Jula i zrobię- a co, nie ma jak inspiracja w odpowiednim momencie

Chustoguru Awatar metis1
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

No to rzeczywiscie najlepszym pomyslem bedzie zegar recznej roboty
    Mysia w tekscie ma tylko glowne godziny, ale przeciez mozna ja (i inne tego typu knizki) wykorzystac po swojemu.
    http://corallovo.blogspot.com/
    08.2005 06.2010 01.06.2014

Chusteryczka Awatar milorzab
    Miejscowość
    PodWarszawa

Domyślnie

Zobacz tu: http://www.sklep.educarium.pl/educar...page=20&sort=5 Niekoniecznie trzeba kupić. Czasem wystarczy inspiracja.
    Moje dzieci bawiły się kiedyś u znajomych zegarkiem Fisher Price. Myślałam, że to dla maluchów, ale oni byli duzi wtedy i to było wyzwanie. Oglądałaś płytki do podręczników? Tam czasem się kryją niezłe skarby.
    Asia, mama Ignacego, Tosi, Dominika, Weroniki i Maksa

Chusteryczka Awatar Fusia

Domyślnie

ja jak byłam mała to duzo czasu u dziadków spędzałam i dzadek z starego zegara tarcze i wskacówki przeniusł na ładną "deske"takie cuś zrobił z przestawianymi wskazówkami i sie zemną bawił nastawiał wskazówi na któraz i ja mówiłam która godzina najpierw pełne potem połówki potem reszte ajpierw na zasadze 12 godzinnyej a potem 24godzinnej koniec konców miałam 4,5 roku i w przybliżeniu 5-10 minutowym bo tam nie było kreseczek pomiędzy tymi cyframi podawałam godziny- zrobił to chyba celowo bo wtedy mogłam sama mu mówić która godzina i czy wyrobimy się z praco-zabawą do obiadu a potem do podwieczorku a czsem mówiłam coś wstyli dochodzi za pięć wpółdo dziesiątej co równało się że jest pomiędzy 20 a 25 po dziewiątej
    Ostatnio edytowane przez Fusia ; 01-03-2010 o 23:04
    Żona Damiana. Matka Róży(28.10.2009), Anieli(1.03.2011) i Łucji13.06.2013
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustofanka

Domyślnie

to jest sympatyczna książeczka - Mały Kruk. Która godzina? Izabella Korsak
    w dedalusie całkiem przyjemna cena
    ale może dla mniejszych jednak?

Uprawnienia umieszczania postów