Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Pieluszki one size dla dwulatka

Chustonówka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie Pieluszki one size dla dwulatka

Mój syn ma 28 miesięcy i jeszcze sika w pieluszkę Waży ok. 14 kg i niestety powoli wyrasta mi z pieluszek one size, sytuacja wygląda tak: kieszonka BG i Close Parent ledwo co się dopinają, Tiny Tush i Wonderoos są jeszcze dobre (ale te ostatnie średnio lubię). Chciałabym dokupić pieluszki, najlepiej w jednym rozmiarze, które będą jeszcze dobre?

P.S: Mam nadzieję, że do lata uda nam się go odpieluchować, ale nie wiem ile to potrwa, no i podejrzewam, że jeszcze trochę będzie nosić pieluszki w nocy...
    Ostatnio edytowane przez ardida ; 22-02-2010 o 13:44

Chustoholiczka Awatar rzufik
    Miejscowość
    StW

Domyślnie

p'tits dessous mini-maxi trochę podobne do wonderoo ale jednak nie do konca, chyba wonderoo są szersze. pd są też na napy. na moją 13 kg pannę w porządku
    mam takie 2 do sprzedania jak chcesz moja własnie się odpieluchowała
    :/
    acz dobra wieść jest taka, źe wyjście z tego forum się jednak znalazło. r.i.p.

Chustonówka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Dzięki za ofertę, rzufik, ale zapomniałam dodać, że wolę na rzepy Właśnie dlatego m.in. nie lubię Wonderoos. A i tak chcę kupić nówki.

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

z kieszonek na pewno na 14 kilo happy heinys one size i babyetta onesize-szczególnie minkee (większe niż PULowe).
    AIO kieszonkowe babybeehinds L na pewno dobre i cushie tushies.
    z formowanek nowe one size flexitot tots bots i lulu nature XL (idealne na dwulatki,ja mam konopno-polarkowe i otulacz zapinany na boki, na nocki-mega wygodny zestaw,który na noc przyda nam się jeszcze długo,Marysia jest odpieluchowana ale na nocki musi mieć pieluchę,no i liczę się jeszcze z wpadkami trzylatków w nocy).
    te peiluchy dobre są nawet na Marię jeszcze a ma 2 lata i 4 miesiące, ciągle od pół roku 14 kilo wagi.

edit-doczytałam o rzepach,więc happy heinys (rzep nie do zdarcia) i babyetta,którą możesz zamówić na rzepy.

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Lka real easy Hip Hip Baby będzie na bank dobra.
    Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Najprościej - zamów sobie u którejś z dziewczyn szyjących
    Co dwa lata przewrót świata
    my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
    "Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.

Chustomanka Awatar phoebe
    Miejscowość
    Jarosław

Domyślnie

Mam ogromniasty otulacz Blueberry PUL Minky (13-18 kg) i rzeczywiście rozmiarowo tak pasuje a nawet zawyżona jest rozmiarówka, tzn moja waży 16 kg (3 lata) i jest w nim jeszcze sporo miejsca, ale też ładnie leży. Na rzepy jak najbardziej (prawie się stykają, a chudzielcem nie jest), no i śliczny jest. Wchodzą mi do niego nawet dwie składane frotowe bambusowe 50x50 cm (normalnie zakładam jedną).
    Magda1980 pisała że cushie tushies będzie, ale nie wydaje mi się, są dużo mniejsze od tego otulacza.

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

cushie są dobre na bank, bo miałam je i nic mi się nie wydaje mając cushie i 14 kilogramowe i 28miesięczne dziecko w domu

Chustonówka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Dziękuję za odpowiedzi. Jest tyle ładnych pieluszek na rynku, że chciałam coś nowego spróbować, jednak w końcu dokupiłam Tiny Tush, bo świetnie się sprawdzają u nas i już nie chciałam eksperymentować na tym etapie

Uprawnienia umieszczania postów