Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Dręczy mnie kwestia rozmiaru osoby noszącej :)

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie Dręczy mnie kwestia rozmiaru osoby noszącej :)

...jeśli ta osoba jest rozmiarów słusznych, głównie w szerokości.
    Czy nóżki dziecka nie są wtedy zbyt szeroko rozstawione? Bo szerokie plecy - więcej do ogarnięcia - szerszy rozstaw nóżek. Jak to jest? Czy dziecięciu nie jest niewygodnie z tego powodu?
    Dwa dni temu wrzuciłam dziecko w MT i było nam przemiło, ale potem naszły mnie wątpliwości - czy aby na pewno jest OK?

Chustomanka Awatar Kasia
    Miejscowość
    Düsseldorf, Niemcy

Domyślnie

Witaj,

Nie widzialam co prawda Twojego zdjecia, wiec nie moge ocenic, czy masz powod do zamartwiania sie ale tak na szybko pare uwag.
    -Najlepsza z punktu widzenia dziecka i jego stawow biodrowych jest oczywista pozycja na biodrze. Co nie do konca jest do spelnienia.
    -W tradycyjnych kulturach mamy sa drobniejsze niz na Zachodzie, dzieci sa noszone tez przez starsze dzieci. Co nie wyklucza przeciez noszenia przez mamy XXL.
    - Rozstaw nozek ma znaczenie tylko w przypadku niedojrzalych stawow biodrowych, patrzac na Twoj suwaczek nie masz juz powodow do obaw.
    - Jesli chce sie ograniczyc zbyt szerokie rozstawienie nozek, warto zadbac o to, zeby kolanka byly jak najwyzej podciagniete do gory.

Pozdrawiam,

Kasia
    Kasia z Chustomanii *

*Chustomania ® - portal dla rodziców i szkolenia dla doradców noszenia

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie

Mam powody, mam, wierz mi
    Dzięki za wskazówki, bo trochę się zaniepokoiłam. Na nowo zaczęłyśmy noszenie, wcześniej o tym nie myślałam, dopiero ostatnio mnie dopadły wątpliwości.

Uprawnienia umieszczania postów