Witam,
Dopiero przymierzam się do zakupu chusty i dlatego chciałam prosić o radę doświadczone użytkowniczki. Myślę o chuście kółkowej. Mój Maluch ma 7,5 miesiąca, waży 8 (albo ciut ponad) kg, raczej długi - ma ponad 70 cm i jest szczuplutki. I bardzo ruchliwy, także na rękach
Nigdy nie używaliśmy chusty ale chcę zacząć - będzie nam służyła na razie do krótkiego noszenia po domu, wypadów do sklepu, generalnie raczej do krótkich noszeń. Zależy mi na tym aby dało się założyć i zdjąć szybko. A jak się przyzwyczai to może zastanowimy się nad taką długą, wiązaną - chociaż mieliśmy okazję spróbować zamotać się w Nati Grecja (Ola - bardzo dziękuję) i Mały dostawał szału...
On tak jak pisałam - szczupły, długi, ruchliwy. Ja mam 1,70 m i ważę 55kg (piszę na wszelki wypadek, bo nie wiem czy takie detale mają znaczenie dla wyboru chusty).
I tu prośba o doradzenie, którą chustę kółkową wybrać
- lnana, skośnokrzyżowa ?
- jaka firma ? Właściwie nie ma to dla mnie większego znaczenia (chociaż nie chcę na początek drogiej, bo biorę pod uwagę, że dzieć może nie zaakceptować tej formy noszenia) ale zakochałam się we wzorach Vobmati , są prześliczne![]()
Dodam, że Młody nie lubi przegrzania, jest dość "gorący"No i chciałabym, żeby nam taka szmatka trochę posłużyła
Nie wiem czy jeszcze coś dopisac aby uzupełnić obraz sytuacji, jesli tak to dajcie znać
I z góry serdecznie dziękuję za pomoc