Pokaż wyniki od 1 do 20 z 21

Wątek: elastyk na chustomania.pl

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar IzaBK
    Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie elastyk na chustomania.pl

dziś spotkałąm koleżankę, ktora miałą w chuście dziecko. Chusta - nowy nabytek, elastyk od pentelki.. zdębiałam, bo jak rozpięła kurtkę, żeby chustę pokazać, miala zawiązaną luźną kieszonkę bez rozciągniętych paneli bocznych chuste wiązała wg chustomania.pl. Weszłyśmy do rossmanna i ją przemotałyśmy na środku sklepu na dociągniętą kieszonkę z trzema warstwami na pleckach dziecka .

Weszłam teraz na chustomania.pl i rzeczywiście nie mogę znaleźć tam wyraźniej informacji, że wiązania tam pokazane nie nadają się dla elastyka. Jest mowa po prostu o chustach wiązanych, a jedyna wskazana różnica to że elastyk jest dla mniejszych dzieci, a tkana dla większych i cięższych dzięki czemu starczy na dłużej.
    Nie mogę znaleźć bo źle szukam, czy rzeczywiscie nie ma?
    Pentelka te na swojej stronie na allegro pokazuje kieszonkę z jedną warstwą materiału na dziecku.. jak to jest?
    Ostatnio edytowane przez IzaBK ; 19-02-2010 o 23:16
    G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998

NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

konsultacje także poprzez SKYPE

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

kieszonka z elastyka musi mieć 3 warstwy na dziecku. kieszonka z połami po boku nadaje się tylko do chusty tkanej - NIE elastycznej.

Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

Aga - ja to wiem, ale ile mam nie wie ... a jak widac wcale to nie jest oczywiste..

Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

za takich producentów jak pentelka i masa innych sprzedających na allegro nie mozemy wziąć odpowiedzialności niestety i czasem cuda się pojawiają

Chustomanka Awatar jamamajka
    Miejscowość
    W-wa, Centrum

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aga Zobacz posta
    za takich producentów jak pentelka i masa innych sprzedających na allegro nie mozemy wziąć odpowiedzialności niestety i czasem cuda się pojawiają
    A pentelka nie dołącza do swoich chust jakiejś instrukcji wiązania?
    Może by do niej napisać, żeby zaczęła? Albo niech chociaż dodaje wykaz stron z poprawnymi instrukcjami (chociażby na youtubie)?
    Kasia, mama Majki (30.04.2009), doradca po kursie podstawowym Die Trageschule®
    w w w . p r z y t u l m n i e m a m o . p l

ulala.v
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jamamajka Zobacz posta
    A pentelka nie dołącza do swoich chust jakiejś instrukcji wiązania?
    Może by do niej napisać, żeby zaczęła? Albo niech chociaż dodaje wykaz stron z poprawnymi instrukcjami (chociażby na youtubie)?
    nie dołącza, miałam jej chustę, nie ma żadnej najprostszej nawet instrukcji a na allegro wiązania-koszmarki.
    Jak kupowałam jej chustę byłam prawie zupełnie zielona jednak uczyłam się wiązać z chustomanii i wiedziałam, że elastyczną wiążę się inaczej niż tkaną.

Chustoguru Awatar odynka
    Miejscowość
    odiland

Domyślnie

a na chustomanii akurat jest instrukacja wiązania elastyków http://www.chustomania.pl/online/chu...ste_elastyczna
    Wataha: Nelly: 14/06/2007 Lilly i Zuzka: 15/09/2010

http://zakamarek.eu - targowisko rzeczy różnych
    http://shewolf-foto.blogspot.com - moja pasja

2014 będzie nasz!

Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez odynka Zobacz posta
    a na chustomanii akurat jest instrukacja wiązania elastyków http://www.chustomania.pl/online/chu...ste_elastyczna
    prawda.. problem, że nie mogę tam znaleźć informacji, że pozostałe wiązania są tylko dla tkanej

Chustoguru Awatar odynka
    Miejscowość
    odiland

Domyślnie

Iza tyle że tam są wiązania dla różnych rodzajów chust... dla tkanych, dla selendanga itp i dla elastyka... moim zdaniem łatwo wywnioskować że skoro jest osobny opis dla chusty elastycznej to pozostałe jej nie dotyczą no ale może to tylko dla mnie jest oczywiste
    Wataha: Nelly: 14/06/2007 Lilly i Zuzka: 15/09/2010

http://zakamarek.eu - targowisko rzeczy różnych
    http://shewolf-foto.blogspot.com - moja pasja

2014 będzie nasz!

Chustoholiczka Awatar morepig
    Miejscowość
    Birmingham/UK

Domyślnie

na chustomanii jest akurat bardzo łopatologicznie opisane wiązanie a i dużymi literami napisane ze dla elastycznej...?
    Cytat Zamieszczone przez IzaBK Zobacz posta
    dziś spotkałąm koleżankę, ktora miałą w chuście dziecko. Chusta - nowy nabytek, elastyk od pentelki.. zdębiałam, bo jak rozpięła kurtkę, żeby chustę pokazać, miala zawiązaną luźną kieszonkę bez rozciągniętych paneli bocznych chuste wiązała wg chustomania.pl. Weszłyśmy do rossmanna i ją przemotałyśmy na środku sklepu na dociągniętą kieszonkę z trzema warstwami na pleckach dziecka .

Weszłam teraz na chustomania.pl i rzeczywiście nie mogę znaleźć tam wyraźniej informacji, że wiązania tam pokazane nie nadają się dla elastyka. Jest mowa po prostu o chustach wiązanych, a jedyna wskazana różnica to że elastyk jest dla mniejszych dzieci, a tkana dla większych i cięższych dzięki czemu starczy na dłużej.
    Nie mogę znaleźć bo źle szukam, czy rzeczywiscie nie ma?
    Pentelka te na swojej stronie na allegro pokazuje kieszonkę z jedną warstwą materiału na dziecku.. jak to jest?

pocketsfullofmemories.co.uk - Life & Kids Photography
    i na fb
    kolorowe śniadania - dopudelka i na fb

Chustomanka Awatar jamamajka
    Miejscowość
    W-wa, Centrum

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez IzaBK Zobacz posta
    Ja tam widzę, że ma "normalnie" zawiązane te elastyki, z trzema warstwami...
    Kasia, mama Majki (30.04.2009), doradca po kursie podstawowym Die Trageschule®
    w w w . p r z y t u l m n i e m a m o . p l

Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jamamajka Zobacz posta
    Ja tam widzę, że ma "normalnie" zawiązane te elastyki, z trzema warstwami...
    to ja mam chyba inne oczy

Chustoguru Awatar Eyja
    Miejscowość
    Miasto Spotkań
    Nie tak.
    Nie teraz.
    Nie w ten sposób.
    Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
    To, co nieuchronne
    Jest potwornie przedwczesne.
    Powinno przyjść dopiero później.
    Jutro. Za rok. Za sto lat.

[Gerhard Zwerenz]

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adriana Zobacz posta
    uuu , no to rzeczywiscie specjalistka zeby sprzedawca nie wiedzial co sprzedaje?

Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

swoją drogą chyba jest jakiś obowiązek aby dodawać instrukcje do rzeczy ( nawet przy zabawkach bywają co wolno a czego nie a tym bardziej przy chustach!)

Uprawnienia umieszczania postów