Pokaż wyniki od 1 do 12 z 12

Wątek: Jaka długość chusty dla mnie w ciąży i mojego m?

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

Haszi cieszę się, ze chcesz nosić, ale mam pytanko - czy przed ciążą nosiłaś (określenie- chustonówka może być mylące) - jeżeli nie nosiłaś przed ciążą za dużo w chuście nie radziłabym zaczynać od razu od noszenia 1,5 roczniaka - wogóle z noszeniem dużego dziecka trzeba trochę treningu ( trzeba przwyczaić układ mięśniowo-kostny do wysiłku jakim jest noszenie w chuście - czym innym jest kiedy nosi się swoje dziecko od urodzenia, zachodzi w ciąże, bo organizm jest przyzwyczajony już, ale tak od razu rzucać się na głęboką wode to nie ma co IMO - czasem naprawdę warto ponosić najpierw "na barana" bo noszenie w chuście kusi aby nosić długo a w ciąży, jezeli nie masz treningu wcześniejszego to się nie powinno.

Chustonoszka Awatar haszi
    Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

Aga no fakt, tak o tym nie myślałam.
    Przed ciążą nosiłam trochę w nosidle-wisiadle, sporo na plecach i jescze więcej na biodrze.
    To dopiero początek ciąży i mam nadzieje, że się przystosuje zwłaszcza,
    że zaczną mi się wyjazdy na wieś, młody jeździć nie chce a bez spacerów się nie da.
    Nawet na plac zabaw mamy z 15 min a młody na szłapkach tego nie przejdzie tam i z powrotem.
    Myślisz, że jakby tak łagodnie zacząć od króciutkiego noszenia to by się dało?
    Chusta to moja ostatnia deska ratunku.
    Pysiu 11.2003
    Tymi 07.2008
    Tosia 28.08.2010

Chustonówka

Domyślnie

Cześć, ja właśnie nowa u jestem. Czekam na maluszka drugiego w czerwcu. No i właśnie się zastanawiałam, czy w ciązy nosić można. Mój pierwszy ma 16 miesięcy i waży ok 13 kg. Ale ja w chuście nie nosiłam, to nie wiem czy zaczynać, nawet na chwile. A w kółkowej się da na pleckach w ciąży? Zakupiłam dwie, jedną kółkowa i bambusa Nati ale to głównie z myślą o tym młodszym co to ma się pojawić niebawem na świecie

Uprawnienia umieszczania postów