Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: powrót do pracy z dzieckiem w chuście

Chustoholiczka Awatar slonetshko
    Miejscowość
    uk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez busia Zobacz posta
    7h po porodzie nawet usiąść porządnie nie mogłam

o tym samym pomyślałam...
    Ja tam długo dochodziłam do siebie, więc nie wyobrażam sobie takiej sytuacji

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez figa84 Zobacz posta

Wiecie co, mi się już skońćzyło 20 tygodni macierzyńskiego i za niedługo wracam do pracy. I jak tak patrzę na to moje maleństwo, to mi sie płakać chce, że nie będę mogła jej cały dzień tulić i przyglądać się jak choćby atakuje kolejną zabawkę.... Dla mnie macierzyńskie mogło by i rok trwać....
    mozna przedłuzyc 2 tyg - płatne
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chustomanka Awatar iska1
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hanti Zobacz posta
    cudownie że kobieta miała wybór, ale czy dziecko też taki miało ?

hmmmm sama nie wiem, nie wiem czy szkoła to dobre miejsce dla człowieka który kilka godzin wcześniej pokonał z olbrzymim trudem drogę na świat.
    Ładnie powiedziane, zgadzam się całkowicie.

Chustomanka Awatar neverendingstory
    Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

IMO - mega przegięcie...

co do pracoholizmu - byłam pracoholikiem przed porodem, jeszcze w dzień porodu pracowałam do 16.00 a o 19.00 pojechałam do szpitala niemniej pojawienie się Justi wyleczyło mnie kompletnie i ciężko było mi do pracy wrócić... jestem szefem firmy własnej, więc jak wszem i wobec wiadomo w takiej sytuacji macierzyński to tylko marzenie (w zasadzie to jeszcze w szpitalu odbierałam telefony od pracowników)

a małą do firmy wzięłam jak miała jakieś 2 tygodnie (to jeszcze nie w chuście, a w foteliku samochodowym), a jak miała jakieś 6 tygodni to sobie już na lajcie pracowałam z małą zamotaną. Teraz już tak się nie da, bo małej się nudzi w chuście, więc zostaje w domu z tatą
    moje lwice: Jadzia -05.08.2000, Justynka - 15.08.2009

Chusteryczka Awatar Mika
    Miejscowość
    Wa-wa Jelonki

Domyślnie

super że ten temat został poruszony (własnei szukałam) bo jestem jedną z tych co to po macierzyńskim muszą wrócić do pracy ( z takich czy innych powodów). Ja piszę że MUSZĘ bo to dla mnei przymus (wiadomo finanse sic! ) Zdecydowanie jestem za tym by macierzyński trwał 1 rok. Małą musze do żłobka oddać (fakt żłobek fajniutki i opiekunki też super a co ważne one noszą i przytulają dzieciaczki co zazwyczaj w żłobkach się nie zdarza ) ale mimo to mam wieeelkiego stresa i czasami łapię doła. Pierwsze dni, tygodnei w pracy będą dla mnei prawdziwym horrorem a dla małej ? Hmm ponoć im młodsze dziecko tym łatwiej się adaptuje. Sama nie wiem. Jeszcze przed zajściem, praca była dla mnie ważna, to że dziecko będzie w żłobku było "oczywistą oczywistością" a teraz ??? Jak to określam mam tictaca w głowie I najchętniej z małą bym do pracy wróciła ale niestety warunki temu nie sprzyjają
    dobra musiałam się wygadać bo im bliżej tego momentu tym bardziej mnie to dołuje

Chustomanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez enka75 Zobacz posta
    super że ten temat został poruszony (własnei szukałam) bo jestem jedną z tych co to po macierzyńskim muszą wrócić do pracy ( z takich czy innych powodów). Ja piszę że MUSZĘ bo to dla mnei przymus (wiadomo finanse sic! ) Zdecydowanie jestem za tym by macierzyński trwał 1 rok. Małą musze do żłobka oddać (fakt żłobek fajniutki i opiekunki też super a co ważne one noszą i przytulają dzieciaczki co zazwyczaj w żłobkach się nie zdarza ) ale mimo to mam wieeelkiego stresa i czasami łapię doła. Pierwsze dni, tygodnei w pracy będą dla mnei prawdziwym horrorem a dla małej ? Hmm ponoć im młodsze dziecko tym łatwiej się adaptuje. Sama nie wiem. Jeszcze przed zajściem, praca była dla mnie ważna, to że dziecko będzie w żłobku było "oczywistą oczywistością" a teraz ??? Jak to określam mam tictaca w głowie I najchętniej z małą bym do pracy wróciła ale niestety warunki temu nie sprzyjają
    dobra musiałam się wygadać bo im bliżej tego momentu tym bardziej mnie to dołuje
    Jakbym o sobie czytała.... Ja się zdecydowałam o miesiąc sobie wolne przedłużyć, trochę zacisnąć pasa i już.... i udało mi się siostrę przekonać, żeby się małą zajeła do października (bo potem wraca na studia). A w ciąży to nawet złobki oglądałam, a teraz nie mam serca do tego....

Chustoholiczka Awatar agaja
    Miejscowość
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

jestem nauczycielem i w życiu bym dziecka tuż po porodzie do szkoły nie wzięła. Wiecie jaki tam jest kurz na przerwach, choroby i ogromny hałas?wg mnie tak kobieta przesadziła

Uprawnienia umieszczania postów