Pokaż wyniki od 1 do 20 z 54

Wątek: Wielorazowe w szpitalu tuż po porodzie? Jak to zorganizować?

Mieszany widok

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewinka Zobacz posta
    Zgadzam się Pondo Ale jednak tu na forum odczuwa się, że jednorazówki to zło wcielone.
    a wiesz,ja mam wrażenie że osoby,które dopiero co zaczęły wielorazować taką atmosferę robią.
    non stop widzę jak na początku jakiegoś wątku kajają się że były zbyt leniwe wcześniej albo coś tam coś tam...wiesz,tłumaczą z tego,że dopiero teraz wielorazują a wcześniej używały jednorazówek i koniecznie tu emotka: albo:.

dla mnie jest to dość zabawne,tak jak walka z wózkami bo przecież chusty to samo dobro. a tu patrz tragiczna historia upadku na lodzie z dzieckiem w chuście.

wszystko jest dla ludzi i zależnie od sytuacji raz sprawdza się jednorazówka, raz wielorazówka.
    a jednorazówki eko to cud techniki

Chustomanka Awatar ewinka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magda1980 Zobacz posta
    a jednorazówki eko to cud techniki
    No właśnie nie miałam okazji wypróbować, bo cena jest dla mnie zaporowa Ja używałam tetry zanim jeszcze słyszałam o prawdziwych wielo właśnie ze względów "oszczędnościowych", bo chciałam dziecię przewijać po każdym siknięciu, a jednorazówek by szło tony Tu doszedł aspekt ekologiczny
    Nie mam więc wyrobionego zdania na temat jednorazówek eko - ale rozumiem, że ich jedyną wadą jest cena, czy o co chodzi, że jednak na co dzień wielo?

Chustoholiczka Awatar agaja
    Miejscowość
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

15 na dzień? nie żartujcie.
    ja liczyłam, że jak przez 5 dni w szpitalu (planowe cc), bede miec jedno, to potem po tych 5 dniach 20 sztuk wielo mi starczy na pieluchowanie calkowicie z praniem co 2-3 dni. zle policzylam? (uczyc sie bede wczesniej, przed porodem, na dwulatku)
    liczylam,z e starczy mi 20 kieszonek naughty baby
    PS ile schnie wkladka bambusowa i konopna?
    Ostatnio edytowane przez agaja ; 18-02-2010 o 20:19

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agaja Zobacz posta
    ja liczyłam, że jak przez 5 dni w szpitalu (planowe cc), bede miec jedno, to potem po tych 5 dniach 20 sztuk wielo mi starczy na pieluchowanie calkowicie z praniem co 2-3 dni. zle policzylam? (uczyc sie bede wczesniej, przed porodem, na dwulatku)
    Mnie się wydaje ,że 20 sztuk plus schnięcie to jest system na pranie codziennie. U noworodka. Teraz Balbina ma 6,5 mc i dobowo schodzi około 10-12 pieluch, i jeszcze to musi wyschnąć. Staram się nie trzymać dziecka na moczu, w jakiejkolwiek formie by nie był
    Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.

Chustoguru Awatar ala
    Miejscowość
    tu i tam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agaja Zobacz posta
    ja mialam tony formowanek i 15 na dzien/dobę to wcale nie przesada. Jesli będziesz miała 20sztuk na dwa dni, to wątpie abyś wyrobiła się z 10dziennie - tyle to zużywa mój niespełna 2 latek jak chodził jeszcze z pieluszką
    wiadomo ze w nocy czy na spacerze dziecko jest dłużej w jednej pieluszce ale w domu, w sprzyjających warunkach noworodka nie trzymałam dłużej niż godzinę w jednej pieluszce. Po wybudzeniu się zmieniałam pieluszkę, przed jedzeniem, po jedzeniu, przed odłożeniem do snu itp itd i za każdym razem była mokra

wkładki konopne mam baby kicks i bambusowe motherese - jedna nocka im wystarczy przy ok 20stopniach
    banbusy z IB schna dłuzej
    DOULA

najczęściej zaglądam z telefonu, więc proszę o cierpliwość w odpisywaniu

Chustoholiczka Awatar erithacus
    Miejscowość
    Tczew

Domyślnie

Nie straszcie dziewczyny
    20 kieszonek na początek to i tak dużo. Potem można dokupować albo wymieniać. Z resztą nie samymi kieszonkami człowiek żyje. Do tego można się ratować tetrą, a kieszonki używac jako otulacza. Albo dokupić/doszyć formowanki i składane. W miarę użytkowania wybierzesz sobie swój ulubiony system pieluszkowania.

A tak po prawdzie, to na samym początku pieluszki one size i tak na nic sie zdadzą. No, chyba, że noworodek będzie faktycznie bardzo duży.

Czasem mnie nie ma. Można mnie złapać na maila: [mój nick z forum] @ tlen.pl

Chustomanka Awatar ewinka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez erithacus Zobacz posta
    Nie straszcie dziewczyny
    20 kieszonek na początek to i tak dużo. Potem można dokupować albo wymieniać. Z resztą nie samymi kieszonkami człowiek żyje. Do tego można się ratować tetrą, a kieszonki używac jako otulacza. Albo dokupić/doszyć formowanki i składane. W miarę użytkowania wybierzesz sobie swój ulubiony system pieluszkowania.

A tak po prawdzie, to na samym początku pieluszki one size i tak na nic sie zdadzą. No, chyba, że noworodek będzie faktycznie bardzo duży.
    A czy zdradzisz co Ty planujesz po porodzie w szpitalu?

Chustoholiczka Awatar erithacus
    Miejscowość
    Tczew

Domyślnie

Do szpitala biorę jednorazówki. Po pierwszym porodzie czułam się fatalnie, a nie chce mi się każdej pigule z osobna tłumaczyć co, jak i dlaczego.
    Chociaż nie wykluczam, że poproszę męża o doniesienie wielo następnego dnia.

Ale jeśli mam być szczera, to czuję się średnio z myślą, że mam takiego noworodka prosto z brzucha zapakować w plastik.

Czasem mnie nie ma. Można mnie złapać na maila: [mój nick z forum] @ tlen.pl

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez erithacus Zobacz posta
    Nie straszcie dziewczyny

Też miałam głównie one size i święta prawda co mówisz. Noworodek olbrzym może by w tym wyglądał. Moja miała 3110g i dopiero po miesiącu pupa wygląda zgrabnie w Close Parent (innych nie mam). I wtedy poszłam po rozum do głowy. Otulacze rozmiarowe i wkłady z CP świetnie razem wspolgrają.

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Taka jest prawda ,że ze wszystkich pieluch które miałam dla Balbinki od początku ,mimo ,że urodziła się w wadze standard 3260g do używania nadawała się tylko formowanka Ali i to ta XS
    Więc używałam jej i rozmiarowych otulaczy plus bambinomio oraz tetra kikko.
    Super kieszonki one sizy, to dopero, wydaje mi się,że od 4,5 kg
    Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.

Uprawnienia umieszczania postów