Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 37 z 37

Wątek: Jendrulino - chusty kółkowe

Chustoguru Awatar metis1
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

My testowaliśmy kółkową Jerome w kolorze oliwkowym z błękitnym wzorkiem (z II odsłony testów).
    Na początek wrażenia wizualne: bdb. Bardzo lubię takie "eko" kolory, więc nic mnie nie gryzło w oczy przy spoglądaniu w lustro Błękitny motyw dobrze wygląda do dżinsów. Nie wiem tylko, czy po dłuższym testowaniu/używaniu nie będzie się spierać, ale na razie jest ok.
    Materiał wydawał się na pierwszy rzut oka sztywny, bo jest b.gęsto tkany, ale bardzo dobrze mi się w nim nosiło - nic nie zjeżdzało ani nie luzowało się, jak zrobiłam, tak było. Pod tym względem jest to pancerna chusta.
    Ramię bardzo wygodne (zakładkowe?), dobrze leżało i - co najważniejsze - leżało na swoim miejscu
    Pasowała mi też jej długość, taka w sam raz. Mam 164 cm i nie lubię, jak coś mi się telepie pod stopami. Ta chusta była jak na miarę, nigdzie nie było jej ani za dużo, ani za mało.

Tylko nie bardzo wiem, po co w zaznaczać środek w chuście kółkowej (jakieś inne zastosowania? ), ani po co jest taka pętelka doszyta do krawędzi chusty...?

Fajna chusta, bardzo przypadła mi do gustu i nie mam jej nic do zarzucenia.
    Ostatnio edytowane przez metis1 ; 04-03-2011 o 13:56 Powód: ę
    http://corallovo.blogspot.com/
    08.2005 06.2010 01.06.2014

Chustofanka Awatar Ripley
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez metis1 Zobacz posta
    Tylko nie bardzo wiem, po co w zaznaczać środek w chuście kółkowej (jakieś inne zastosowania? ), ani po co jest taka pentelka doszyta do krawędzi chusty...?
    No to spieszę z wyjaśnieniem - ta metka wcale nie miała zaznaczać środka, to tylko takie nietypowe miejsce na umieszczenie metki, co by była widoczna A pętelka to pozostałość po pewnej koncepcji (możliwość doczepienia np. specjalnej kieszonki lub kluczy), która upadła dzięki testom i w nowych chustach już jej nie ma.
    Kasia
    Jędrek (lato 2006), Jeremi (zima 2008) i Jonasz (jesień 2012)
    Klub Mamy i Taty - spotkania, zajęcia dla dzieci i warsztaty dla rodziców na Pradze Południe

Chustoguru Awatar metis1
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Tak myślałam, że to może ma być taki dzyndzel, żeby dzwonić nad uchem kluczami małemu chuścioszkowi,ale wydało mi się to absurdalne... Dobrze, że ten pomysł upadł.

PS. Oto dowód na to, jak forum demoralizuje niewinnych ludzi... Od pewnego czasu każda pętelka kojarzy mi się z Pentelką, której polar z radością noszę... I to są skutki...
    http://corallovo.blogspot.com/
    08.2005 06.2010 01.06.2014

Chusteryczka Awatar Tolanka
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Witam! Z góry przepraszam za takie opóźnienie! i dziękuję za możliwość przetestowania Jarome niebieski szlaczek
    Pierwsze wrażenie: fajny pomysł woreczka dla chusty Ponieważ to moja pierwsza kółkowa to ucieszyłam się z instrukcji która opisana była w bardzo zrozumiały sposób! Materiał przyjemny w dotyku, ładnie obszyty, kolor bardzo mi się podobał - chusta na prawdę elegancka! Jedynie jak dla mnie mogłaby być troszkę szersza, mój synuś jest dłuugi i jeszcze nie do końca dobrze trzymał głowę, i jak chciałam mu zrobić porządne podparcie pod karczkiem to miałam wrażenie że pod pupcią jest za mało i że mi wypadnie ( może inne rozmiary mają inną szerokość?) Długość rewelacyjna a mam 170 cm wysokości Łatwo się przekładało materiał przez kółka ale miałam problem z dociąganiem i z regulacją długości chusty może też przez to że 3 dni testowania to mało jak dla mnie bo ja potrzebuję troszkę więcej czasu by dojść do wprawy z tymi kółkami... no i trzeba pamiętać że w tej chuście ciężar ciała maluszka zupełnie inaczej się rozkłada niż w chuście zwykłej, jest tu jednak tylko jeden bark obciążony co niekoniecznie dobrze wpływa na kręgosłup przy długich trasach... ale jak już się zamotałam to małemu było wygodnie tylko że po chwili to jakoś te kółka mi się przemieszczały w stronę maluszka pewnie dlatego że nie miałam wprawy w motaniu się tego rodzaju chustą. Ja testowałam tę chustę zimą ale wydaje mi się że będzie super na lato bo nie trzeba się owijać kilka razy więc będzie przewiewna i dla dziecka i dla mamy! szybko się ją zakłada a i polecałabym ją jednak dla dzieci które już dobrze trzymają główkę bo jednak prawie 3 miesięczne dziecko jak dla mnie jest za małe.
    Nie chcę dawać oceny bo nie do końca byłaby ona obiektywna ze względu na brak dojścia do wprawy, ale ponowię próbę noszenia kółkowej latem
    Ostatnio edytowane przez Tolanka ; 14-03-2011 o 12:06

Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Nie wiem jak usunąć ten post
    Ostatnio edytowane przez Tolanka ; 14-03-2011 o 12:33

Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Może kiedyś w końcu nauczę się wstawiać duże zdjęcia.....

Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Udało się
    Ostatnio edytowane przez Tolanka ; 14-03-2011 o 12:35

Chustoguru Awatar Karo.
    Miejscowość
    mazowieckie

Domyślnie

Jestem jeszcze świeżo po testowaniu więc piszę o moich odczuciach.
    Kółkowa u nas często w użyciu na krótkie wypady do sklepu, ale nieraz i na dłuższe - takie godzinne, bo panna niedawno dopiero polubiła z powrotem noszenie na plecach, a na przód za duża była, więc zostawało biodro i kółkowe. Także wprawę jako taką posiadam.
    Do tej pory miałam do czynienia wyłącznie ze skośnokrzyżowymi nati, i trochę się obawiałam - no dobra, założyłam z góry - że ta nosić będzie gorzej. Pomyłka! Choć materiał wydaje się sztywny, inne są odczucia przy dociąganiu, to jednak nosiła fantastycznie, w niczym nie ustępując natkom! Nawet powiedziałabym że lepiej trzymała moją 10-kg pannę.
    Jeśli chodzi o mój komfort - ramię bardzo wygodne, i tę godzinę spokojnie mogłam nosić.
    Kolory - nie moje, no ale to kwestia gustu jak wiadomo. Obiektywnie rzecz biorąc taka prostota ma swój urok, i jak już ktoś wyżej wspomniał. niebieski szlaczek fajnie pasuje do dżinsów
    Wykonanie porządne i solidne.

Podsumowując - nie mam się do czego przyczepić i serio zaczęłam myśleć że jeśli kiedyś jeszcze będę kupować jakąś kółkową, to wezmę te pod uwagę (tylko kolorek inny).

Dzięki za możliwość testowania, fot nie będzie bo nie miał kto zrobić.
    Asia - 20.11.2009
    Adaś - 08.03.2012
    Ania - 08.06.2015

Chustopróchno Awatar marjen

Domyślnie

też testowałam Jerome oliwkową z niebieskim szlaczkiem
    Mi akurat kolorki niezbyt podeszły ale to sprawa indywidualna (koleżanki z pracy były zachwycone kolorem).
    Bardzo fajna chusta, duże, "przyjazne w obsłudze" kółka. Materiał fajny także na cieplejsze dni. Kasię nosiłam na biodrze i fajnie nam było. Ramię wygodne. Jestem już którąś z kolei osobą testującą chustę i kolory wciąż są fajne (wzorek się nie sprał), a materiał miły.
    Schnie też w miarę szybko (przynajmniej u mnie)
    Gdy będę kupować nową kółkową to na pewno rozważę Jendrulino.
    Kasia 11.2010, Mati 10.2013, Jadzia 6.2015, Michaś 11.20

Chustomanka Awatar Niezapominajka
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

My też testowaliśmy Jerome w kolorze oliwkowym z błękitnym wzorkiem (z II odsłony testów) na pierwszy rzut oka wyglądała na sztywną, ale w użyciu bardzo przyjemna. Łatwo się dociąga chociaż nie mam dużego doświadczenia z kółkami. Mimo grubego tkania nie jest gruba, a 6 miesięczna córcia dobrze się trzymała na biodrze. Kółka duże co na pewno ułatwia dociąganie, schnie szybko, nie gniecie się po motaniu czego tez się obawiałam.

Chustofanka Awatar procella
    Miejscowość
    Kluczbork

Domyślnie

trochę późna recenzja

Po pierwsze to bardzo piękna chusta
    ciężko było się rozstawać

ZALETY:
    - wygodne ramie,
    - dobra nośność ( 10kg ),
    - dobrze się dociąga/przeciąga przez kółka,
    - świetnie otula maluszka,
    - czas schnięcia ok,

WADY:
    -brak

aha - kolor oliwka z niebieskim akcentem
    Ostatnio edytowane przez procella ; 19-06-2011 o 12:40 Powód: kolor
    Krzyś 24.08.10

Chusteryczka Awatar AS

Domyślnie

Na wstępie przepraszam, że tak się spóźniłam z recenzją I bardzo dziękuję za możliwość testowania

U nas kółkowa jest na szybkie wypady, tj. do pół godziny, modele testowe 8kg i 15kg.

Plusy:
    - ładny kolor
    - dobrze odszyta, nic się nie działo
    - duże kółka
    - fajne miejsce na metkę, mnie się podobało, że była widoczna przy krawędzi, nie przy kółkach

Minusy:
    - materiał dla mnie za sztywny, choć nie byłam pierwszą testującą i dość gruby
    - ciężko mi było go dobrze dociągnąć - na starszaku blokował się w kółkach, a przy młodszym niesiedzącym jeszcze miałam problem z dociągnięciem krawędzi, żeby dokładnie podpierała karczek

Miałam w rękach starszą Jendrulino kółkową z innego materiału na pożyczce od Panthery i była o wiele łatwiejsza w obsłudze.
    Nośności nie ocenię, bo za krótko się nosiliśmy, materiał nie ślizgał się na kółkach, więc nie wymagał poprawek.
    Mnie przydałaby się kieszonka na ogonie na zamek, bo często noszę chusteczki, klucze, smoczek, czapeczki chłopców, komórkę i naprawdę mi się przydaje.
    Ania - dawniej AS_MS_?, mama MichuChichu 22.11.2008 i Manfreda-Mandziuka vel Borysa Szyca 28.10.2010
    i

Chustofanka Awatar malutk_a
    Miejscowość
    kraków

Domyślnie

to druga kolkowa z jak sie spotykam i mam mieszane uczucia co do niej.
    jezeli chodzi o kolor to bardzo mi sie podoba i polaczenie z tym niebieskim wzorkiem super, jednak jak dla mnie material dosc gruby. po wyciagnieciu pierwsze skojarzenie to, ze material jak na namiot, sztywny i gruby. mialam problemy z dociaganiem i wlozeniem pod dupke tosce. przy dluzszym noszeniu bolaly mnie plecy co w testowanej wczesniej kolkowej sie nie zdarzylo

Chustofanka Awatar DuzaMi
    Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

No właśnie recenzja, zupełnie mi się zapomniało, ale już się poprawiam

Chusta nie zrobiła na mnie piorunującego wrażenia, kolor nie mój, ale wzorek ładny.
    Kółka duże i łatwo przez nie przeciągnąć materiał. Jeżeli chodzi o dociąganie to przez grubość chusty nie było to aż takie proste, ale jak już się dobrze dociągnęło to trzymało mocno.
    Mam też kółkową z fabrycznymi brzegami i taką łatwiej mi się dociąga, ale to rzecz gustu.
    Testowałam przy moim 7 kg i 14 kg szczęściu i lepiej układał się cięższy, bo dla młodszego to za szeroka jest ta chusta.
    Ogólnie jak dla mnie, chusta na 4+
    mama wcześniaczków Filipa (23.07.2007 r. -- ur. w 30 hbd) i Karola (28.04.2010 r. -- ur. w 25 hbd)

Domyślnie

Witam,
    testowaliśmy, za co jeszcze raz bardzo dziękuję, chustę oliwkową z niebieskim wzorkiem. Kolor wg mnie odpowiedni choć na to akurat zwracam najmniejszą uwagę, ale ten wydał się taki uniwersalny, nie rzucający się zanadto w oczy, "bezpieczny", pasujący do wszystkiego, i to lubię, przynajmniej jeśli chodzi o chusty. Natomiast inne walory chusty oceniam bardzo wysoko, jak dla nas chusta wzorcowa... Testujemy już którąś z kolei kółkową, posiadam szkocką kółkową, ale ta Jendurlino okazała się dla nas ideałem a więc na pewno ją zakupię. Spieszę wyjaśnić dlaczego - przede wszystkim:
    - materiał - wcale nie za sztywny bo grubość odpowiednia, ładnie trzymał, przechodził przez kółka, rozkładał na plecach i pod kolankami,
    maluszka nie uwierał.
    - kółka - super bo duże,
    - brak kieszonek - bo po co?
    Wg mnie chusta na 5+!

Chustonoszka
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Kawal porzadnej szmaty.Nosilo nam sie super.Chusta wykonana ze starannoscia,material grubszy,zwarty,ale pomimo tego dobrze sie dociaga,bey problemu przechodzi przez kolka i dobrze dociagnietego nie trzeba poprawiac.Ramie dobrze sie uklada,nie uwiera.wystawiam piatke.

Chustofanka Awatar Pastela
    Miejscowość
    lubuskie

Domyślnie

Rewelacyjna chusta jak dla mnie
    Testowalam oliwkową kółkową i w chwilę po wyjęciu z koperty Zosia w niej zasiadła od razu super się zawiązała i było nam obu wygodnie. Materiał fajny, dla mnie taki chłodny się wydawał. Mimo upału nie było mi w niej za gorąco. Kolorek mój ulubiony, bardzo nam pasował Tylko wzorek mi nie był potrzebny do szczęścia. Ramię bardzo wygodne. Najwygodniejsze jakie nosiłam. ech co jeszcze mogę dodać? Chcę taką mieć

aaa moze fotki tylko to już nie dziś, bo muszę zgrać

Polecam serdecznie i dziękuję za możliwość testowania
    Wiktor lipiec 2007r. i Zosieńka 11 marzec 2011r.

Uprawnienia umieszczania postów