Pokaż wyniki od 1 do 14 z 14

Wątek: HELPUNKU! plecaczek raz jeszcze.....

Chusteryczka
    Miejscowość
    cały świat

Domyślnie HELPUNKU! plecaczek raz jeszcze.....

potrzebuję porady! Już chyba ze sto razy próbowałam zawiązac plecaczek i efekt zawsze taki sam - po 5 minutach chusta "ucieka" spod pupy małej i ona siedzi praktycznie tylko na tych kawałkach chusty które przebiegaja pod nóżkami Mała wysuwa się.... Kurcze, co źle robię???? jakoś chyba nieporadnie dociagam, czy co? poradźcie!

Chusteryczka Awatar rebelka
    Miejscowość
    Nowe n/Wisłą

Domyślnie

A jaki plecak wiążesz? Bo generalnie przy każdym musisz włożyć jak najwięcej materiału pod pupkę dziecka ale jeśli wiążesz prosty to może Ci jeszcze pomóc to: dociągasz chustę tylko górną krawędzią, dolną naprawdę minimalnie po to właśnie żeby za dużo materiału nie wyjeżdżało spod pupy i to co mi pomogło najbardziej to pół nie przekładasz jednocześnie pod pupką dziecka ale po dociągnięciu jedną włóż między nogi () żeby nie wyjeżdżała, jedną ręką przekładaj połę a drugą trzymaj ten materiał pod pupką tak, żebyś czuła że jest między tobą a dzieckiem a poła przechodziła po tym własnie materiale. Przekładasz, unieruchamiasz tą przełożoną już połę a z drugą robisz tak jak z pierwszą. Może to się wydaje trudne w opisie ale jest proste w motaniu a pomaga i stabilizuje chustę.
    "Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty." Frank Zappa

Dorota, mama Mateusza - 06.05.2008

Chustoholiczka Awatar morepig
    Miejscowość
    Birmingham/UK

Domyślnie

rebelko, wynika że plecak prosty
    po pierwsze- nawet bez materiału pod pupą- dziecko nie wypadnie. ale żeby miał ten material pod pupą to trzeba mu zrobić porządne "majty" jak przy kieszonce

Cytat Zamieszczone przez julinkowa Zobacz posta
    potrzebuję porady! Już chyba ze sto razy próbowałam zawiązac plecaczek i efekt zawsze taki sam - po 5 minutach chusta "ucieka" spod pupy małej i ona siedzi praktycznie tylko na tych kawałkach chusty które przebiegaja pod nóżkami Mała wysuwa się.... Kurcze, co źle robię???? jakoś chyba nieporadnie dociagam, czy co? poradźcie!

pocketsfullofmemories.co.uk - Life & Kids Photography
    i na fb
    kolorowe śniadania - dopudelka i na fb

Chustomanka
    Miejscowość
    Poznań/Wronki

Domyślnie

Pewnie z prostego plecaka ucieka Ci materiał. Musisz jak najwięcej wsunąć pomiędzy siebie i dziecko.
    Spróbuj plecaka z krzyżem - dla mnie dużo łatwiejszy i pewniejszy.
    Weronika (2008) Wojciech (2010) Witold (2013)

Chustoguru Awatar JoShiMa

Domyślnie

Przy wiązaniu plecaka nie całą chustę się dociąga. Dociąga się ten przxeg przy szyi i trochę środek. Przeciwnego brzegu praktycznie się nie dociąga. Jeszcze po wrzuceniu na plecy można podwinąć znaczną cześć materiału pod pupę i przy wiązaniu skręconymi połami dociska się ten luźniejszy brzeg pod pupą.

Kurcze, chyba nie umiem tego opisać. Wiążesz według instrukcji, czy ktoś Ci pokazywał?

Chustomanka Awatar neverendingstory
    Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rebelka Zobacz posta
    A jaki plecak wiążesz? Bo generalnie przy każdym musisz włożyć jak najwięcej materiału pod pupkę dziecka ale jeśli wiążesz prosty to może Ci jeszcze pomóc to: dociągasz chustę tylko górną krawędzią, dolną naprawdę minimalnie po to właśnie żeby za dużo materiału nie wyjeżdżało spod pupy i to co mi pomogło najbardziej to pół nie przekładasz jednocześnie pod pupką dziecka ale po dociągnięciu jedną włóż między nogi () żeby nie wyjeżdżała, jedną ręką przekładaj połę a drugą trzymaj ten materiał pod pupką tak, żebyś czuła że jest między tobą a dzieckiem a poła przechodziła po tym własnie materiale. Przekładasz, unieruchamiasz tą przełożoną już połę a z drugą robisz tak jak z pierwszą. Może to się wydaje trudne w opisie ale jest proste w motaniu a pomaga i stabilizuje chustę.
    ja też w ten sposób motam - odkąd odkryłam ten sposób, skończył się problem z wyjeżdżniem chusty spod pupola to chyba z instrukcji didymosa?
    moje lwice: Jadzia -05.08.2000, Justynka - 15.08.2009

Chusteryczka

Domyślnie

dziewczyny, a kojarzycie jakieś video, które by to ilustrowało? bo ja jestem superfatalna jeśli chodzi o instrukcje ustne

Chusteryczka
    Miejscowość
    cały świat

Domyślnie

no próbujemy i troche lepiej, ale kurcze, nadal coś nie tak, bo mnie ramiona tuz przy szyi bolą
    Chyba bedziemy musiały z kims sie umówic na instruktaz na żywo

Chustomanka Awatar jamamajka
    Miejscowość
    W-wa, Centrum

Domyślnie

no próbujemy i troche lepiej, ale kurcze, nadal coś nie tak, bo mnie ramiona tuz przy szyi bolą
    To może jednak za mocno dociągasz górną krawędź? Albo po prostu za blisko szyi układasz materiał, bo się boisz że się ześlizgnie z ramion?
    Kasia, mama Majki (30.04.2009), doradca po kursie podstawowym Die Trageschule®
    w w w . p r z y t u l m n i e m a m o . p l

Domyślnie

Może w czwartek w 100 pociech?

Chusteryczka
    Miejscowość
    cały świat

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JoShiMa Zobacz posta
    oj, bardo chętnie, tylko moje dzieciaczki własnie chore i to w dodatku chyba grypa nas dopadła za chwilke jedziemy do lekarza
    ale jak juz sie wykurujemy to bardzo chetnie sie spotkam! Bardzo dziekuję za propozycje!!!! skorzystam na pewno!!!!

Domyślnie

My tez próbujemy z plecakiem i bardzo chętnie byśmy się załapali na konsultacje...
    MY też możemy...??

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tysia0313 Zobacz posta
    My tez próbujemy z plecakiem i bardzo chętnie byśmy się załapali na konsultacje...
    MY też możemy...??
    Ja będę na 99%. Nie jestem wykwalifikowanym instruktorem, ale kieszonki uczyłam się na warsztatach i zapamiętałam różne przydatne tricki, więc mogę pokazać.

Chustonoszka Awatar beti55
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

rzadko tu wpadam i nie mogę doszukać się wątku o 100pociechach i warsztatach chustowych, czy teraz co czwartek jak dawniej się odbywają? chcę się też pilnie plecaczka nauczyć i się wybieram, może w ten czwartek bym dojechała, o 12 nadal są te spotkania?

Uprawnienia umieszczania postów