Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Jest nowa Chustomama! I jeszcze jedna!!!

Chustoholiczka Awatar calineczka
    Miejscowość
    100km od Torunia i 100km od 3Miasta

Domyślnie Jest nowa Chustomama! I jeszcze jedna!!!

Wczoraj zachustowałam Patrycję z jej cudną niespełna półroczną córką Matyldą!!!
    Podobało się im!
    Matylda jeśli jest na rękach to lubi rozkładać rączki w geście: Nic nie poradzę, że taka jestem piękna , a dała się zamotać w kieszonkę .
    Najpierw sama na sobie ją zawiązałam i przyznam trochę miałam kłopot z nóżkami, bo nie chciała tak żabkowo ich podkurczać, tylko szły jej na boki i w efekcie nie chciała dupcia "wpaść" w kieszonkę, ale na mamie wyszło pięknie!
    A po kilku minutach Matylda przytuliła się do mamy i słodko zasnęła!
    Poszłyśmy sobie więc na ok. godzinny spacerek w czasie którego zasnął też mój Konrad na plecach.
    W czasie spaceru Patrycja mówi: ty, ale chyba się na nas ludzie gapią .
    Jedynym problemem okazała się nadmiernie ściśnięta rączka bo Malutka jakoś tak trzymała ją pod pachą.
    Zrobiły sie na niej takie małe plamki
    Ale generalnie dziewczyny są na tak
    Bardzo się cieszę i mam nadzieję, że uda mi się kupić dla nich sliczne indio na naszym chustostraganie i że wkrótce do nas tutaj dołączą

Chusteryczka Awatar kakot
    Miejscowość
    Kraków/Warszawa

Domyślnie Re: Jest nowa Chustomama!

co do żabki - mnie się zdaje, że sporo dzieci dopiero po którymś kolejnym zawiązaniu "łapie" o co chodzi i dopiero wtedy się samoczynnie taki chuścioch układa jak należy. Jak kiedyś próbowałam zawiązać nigdy nie chustowanego synka znajomej (koło roku miał) na plecach, to on zwyczajnie nie wiedział, co ze sobą zrobić, a moja młoda fachowo w odpowiednim momencie się odczepiała od podłoża, przenosiła ciężar zgodnie z kolejnymi fazami wiązania, podkurczała nogi itd - wiązałyśmy się ze stania, tzn ja kucałam albo klękałam, a ona stawała za moimi plecami, bo inaczej nigdy nie umiałam.

Chustoholiczka Awatar calineczka
    Miejscowość
    100km od Torunia i 100km od 3Miasta

Domyślnie Re: Jest nowa Chustomama! I jeszcze jedna!!!

Chwalę się dalej jak chustonoszenie propaguję .
    Jakiś czas temu zostałam zaczepiona na ulicy w celach chustowych przez mamę (już Chustomamę) i ... zagadałyśmy się nie tylko o chustach .
    Z tego co wiem, to podczytuje juz nasze forum
    Witaj Moniko
    Nowa chustorodzinka ma śliczne Indio Sonnengelb. Uczą się, oswajają dziecia z chustą .
    Oprócz tematów chustowych zaszczepiłam też bakcylka na EC...

Chustomanka Awatar roziii
    Miejscowość
    kiedyś Wa-wa Bielany teraz z pod Warszawy

Domyślnie Re: Jest nowa Chustomama! I jeszcze jedna!!!

Gratulacje dla Matyldy i jej mamy, a mamę Monikę zachęcamy do ujawnienia
    Rozalia( Rozi) mama Patryka 11.2005, Szymona 10.2008, Wojtka 03.2011 i Maćka 06.2019

Chusteryczka Awatar mimka
    Miejscowość
    Francja póki co...

Domyślnie

odkopuję, coby Mecie się nie narażać
    i chciałam się tylko podzielić radością - dziś pokazaliśmy przyjaciołom jak motać, zamotali w kołyskę [mama] i kieszonkę [tata] swoją córeczkę, która jutro końca dwa tygodnie [!] i...byli PRZESZCZĘŚLIWI! tak się cieszyłam patrząc na nich... póki co mają naszą BB, ale przed nimi wspaniały wybór swojej chusty ach

Chusteryczka Awatar kulka37
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Gratulacje dla wirusujących i zawirusowanych No i na forum ich wszystkich,bo z nami raźniej!

Chusteryczka Awatar Fusia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mimka Zobacz posta
    odkopuję, coby Mecie się nie narażać
    i chciałam się tylko podzielić radością - dziś pokazaliśmy przyjaciołom jak motać, zamotali w kołyskę [mama] i kieszonkę [tata] swoją córeczkę, która jutro końca dwa tygodnie [!] i...byli PRZESZCZĘŚLIWI! tak się cieszyłam patrząc na nich... póki co mają naszą BB, ale przed nimi wspaniały wybór swojej chusty ach
    a z mojej strony wielkie ukłony dla mimki bo gdyby ie ona to bym sie chyba nie motała może mnie fizycznie nie zamotała ale podsuneła chustoforum i jakoś tak sie zamotałam a z moich radości to ostatnio moi znajomi u mnie chodzą zamotani z moim dzieckiem bo swoich jeszcze nie mają ale jak sie raz zamotają to święcie twierdzą ze to będzie jeden z pierwszych zakupów dla ich dzieci a mój dzieć nie protestuje lubi jak go wójkowie i ciocie noszą i chwalą
    Żona Damiana. Matka Róży(28.10.2009), Anieli(1.03.2011) i Łucji13.06.2013
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustomanka Awatar dziunka
    Miejscowość
    Wejherowo

Domyślnie

Fusia podziwiam bo ja mojej myszki nikomu do chusty nie dam

Tez zarazilam jedna dziewczyne ale chustoforum troszke ja przeraza ech w sumie mnie tez przerazalo ale juz sie odnalazlam
    Gosia - mama Juleczki Tancereczki i Asiuli Łobuziuli

Chusteryczka Awatar mimka
    Miejscowość
    Francja póki co...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fusia Zobacz posta
    a z mojej strony wielkie ukłony dla mimki bo gdyby ie ona to bym sie chyba nie motała może mnie fizycznie nie zamotała ale podsuneła chustoforum i jakoś tak sie zamotałam a z moich radości to ostatnio moi znajomi u mnie chodzą zamotani z moim dzieckiem bo swoich jeszcze nie mają ale jak sie raz zamotają to święcie twierdzą ze to będzie jeden z pierwszych zakupów dla ich dzieci a mój dzieć nie protestuje lubi jak go wójkowie i ciocie noszą i chwalą
    szkoda, że nie mogłam udzielić Wam instruktażu, ale cieszę się, że złapałaś bakcyla

Uprawnienia umieszczania postów