Pokaż wyniki od 1 do 20 z 33

Wątek: Czy motacie chusty na kurtki?

Mieszany widok

Chustofanka Awatar reniason
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Jak ubieram płaszcz to motam na nim natomiast jak ubieram puchówke to wtedy noszę pod kurtką bo ona jest strasznie grubaśna i nie dociągłabym dobrze. Generalnie nie znosze motać córeczki jak jest tak ubrana grubo bo muszę się nieźle napocić żeby dobrze dociągnąć. Ach kiedy będzie w końcu ciepło.......
    Renata mama Arusia 25.11.2007 i Urszulki 03.11.2009
    Kosmetyki Mariza

Chustoholiczka Awatar Tuja

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez reniason Zobacz posta
    Jak ubieram płaszcz to motam na nim natomiast jak ubieram puchówke to wtedy noszę pod kurtką bo ona jest strasznie grubaśna i nie dociągłabym dobrze. Generalnie nie znosze motać córeczki jak jest tak ubrana grubo bo muszę się nieźle napocić żeby dobrze dociągnąć. Ach kiedy będzie w końcu ciepło.......
    też o tym marzę....

Domyślnie

motam, motam, ale MT i na plecach, więc wyjścia nie ma.

Chustoholiczka

Domyślnie

zdecydowalnie wole kurtke od noszenia,ale im dziecko wieksze tym taka kurtka sie nie przydaje,bo dziecko che chodzic. motam teraz na kurtke kólkowa,ale nieznosze tego serdecznie, bo mi sie slisga. co innego na płaszcz flauszowy,co ma taki włos, lepiej.

Chustomanka Awatar roziii
    Miejscowość
    kiedyś Wa-wa Bielany teraz z pod Warszawy

Domyślnie

ja nie , jakos nie moge się przemóc, wychodzimy tylko przed blok i Szymon na własnych nogach śmiga. Daleko tylko na sankach
    Rozalia( Rozi) mama Patryka 11.2005, Szymona 10.2008, Wojtka 03.2011 i Maćka 06.2019

Chustoholiczka Awatar glo
    Miejscowość
    w podróży

Domyślnie

ja na kurtkę tylko pouch. dziś chciałam spróbować wiązaną, fatalnie mi szło, spociłam się jak mysz i w końcu poddałam. zapakowałam młodego do chusty i na to założyłam dopiero kurtkę - rozpiętą, bo nie mam takiej, która by nas oboje zmieściła. no ale dziś ciepło, ciepło, czyżby wiesna...?

Chustomanka Awatar basiaT
    Miejscowość
    Szczecin/Świnoujście

Domyślnie

gruby sweter na to dopasowana kurtka i ...
    - młoda w kieszonce (tylko peryskop by się przydał bo mi dziecko trochę świat przesłania)
    - próby z 2x skończyły się wielką klapą - 15 miesięczny wiercioch w śliskim kombinezonie zdemolował całkowicie wiązanie i jak po powrocie zobaczyłam jak wyglądamy to nie wiedziałam czy płakać czy się śmiać - żywa antyreklama noszenia w chuście
    - przy poślizgu częściej na pupę się ląduje więc na plecach nie noszę - a jakby już to nubigo
    Przyjaciele są rodziną, którą sami sobie wybieramy.

"Z
    abawki w stylu retro"
    "Na końcu tęczy"

Chusteryczka Awatar Gertruda
    Miejscowość
    Las koło Łodzi

Domyślnie

W zeszłym roku jak młody był maluśki motałam pod kurtkę, teraz już robi się coraz bardziej samobieżny więc tylko na kurtce się nosimy (MT i nosidło), chusty na kurtce za nic w świecie nie jestem w stanie porządnie dociągnąć.
    Starszy 18.12.2008 Młodszy 02.01.2011

Podpisz się i ratuj maluchy!!!!

Chustofanka Awatar nadia.r
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

My na kurtkę się nie motamy. Nie potrafię dobrze dociągnąć Ale dzięki jednej, dobrej duszyczce chodzimy w polarku, no i ja w rozpiętej kurteczce

Chustomanka Awatar dorcik81
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

nie motam na kurtkę,jak dla mnie niewykonalne,nie potrafię dociągnąć i jest mi a raczej nam bardzo niewygodnie...co innego MT,jednoczęściowy cienki kombinezon +polarowe poncho dla dwojga jak jest zimno i w drogę
    starsza 27.11.2008
    młodsza 28.12.2010
    -Niektórzy ludzie są podli ,bo kłamią!- krzyknął Lubiński -A inni są jeszcze bardziej podli ,bo mówią prawdę- odparł doktor.

Chustonoszka
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

ja dopóki nie kupiłam kurtki do noszenia motałam na płaszcz puchowy, mam cieplutki ale cienki i lekki i było naprawdę dobrze. Miśka ma kombinezon sztruksowy na wierzchu i się nie ślizga tak że mogłam wszystko dobrze podociągać. I pewnie jakbym nie kupiła tej rosyjskiej kurtki tak byśmy chodziły całą zimę, mąż nosi pod swoją zwykłą kurtką, jest duży to kurtka też duża i Michasia jeszcze się mieści a ma 9 miesięcy.
    Chociaż muszę przyznać, że wygodniej mi z chustą pod kurtką.

Chustomanka Awatar larwunia
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Motałam jak musiałam, ale szlag mnie trafiał, z tego powodu, mimo, że chusty kocham najbardziej, to regularnie zdradzam z MT
    Moje kochane chłopaki: G. 15.04.09 i A. 17.03.13

Chustomanka Awatar martajotka
    Miejscowość
    podpoznańska Szreniawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez larwunia Zobacz posta
    Motałam jak musiałam, ale szlag mnie trafiał, z tego powodu, mimo, że chusty kocham najbardziej, to regularnie zdradzam z MT
    ja mam to samo. Z żalem muszę przyznać, że meitai jest wygodniejszy na zimowe ciuchy. Czasem na kurtkę tez wrzucam, ale generalnei czekam na wiosnę.
    Marta, mama świetnych dzieciaków: Igora i Ani

W Poznaniu też nosimy!

Nasz wytapetowany świat

Uprawnienia umieszczania postów