błagam o info dot dzieci z bullerbyn w częściach z rysunkami bo nie mogę znaleźć, gdzie kupić, lub jakie wydawnictwo..?
błagam o info dot dzieci z bullerbyn w częściach z rysunkami bo nie mogę znaleźć, gdzie kupić, lub jakie wydawnictwo..?
Karina - 2007r.
Lila - 2009r.
Witold - 2014r.
Gerald - 2016r.
nie wiem, gdzie kupic. z biblioteki mialam. jesli uda mi sie wypozyczyc znowu,to podam.
wiem, ze to byla np. Gwiazdka w Bullerbyn. ale tez nie moge znalezc wydawnictwa. moze Zakamarki? nie wiem.
z innych ksiazek moge poleci jeszcze:
- amy hest, anita jeram "czy zle sie czujesz, sam?" i "calus na dobranoc" - piekne cieple ksiazki, super na wieczor, do przytlania z dzieckiem.
- grazyna ruszewska "leon i kotka"
tyle z mojego notesu, z kotrym chodze do wypozyczalni![]()
matka czworga![]()
![]()
![]()
i psa
i wejdź sobie na stronę cała polska czyta dzieciom - tam są polecane lektury zależnie od wieku
Jula 18.12.2004, Wojtek 17.01.2008
Herbata z Malinami
I "Minuta koguta", zreszta cała seria jest świetna IMO![]()
"Medal pana zajaca"
"Hipopotam"
"Odwiedzila mnie zyrafa"
Jak cos wiecej mi sie nasunie to napiszę
"Dzieci z Bullerbyn" jest ulubioną książką mojego Synka! Pierwszy raz mu ją czytaliśmy gdy skończył 3 lata... teraz zdarza mu się wpleść do wypowiedzi cytat z książki... tzn. nie robi tego świadomie, ale my wiemy skąd to pochodzi
Też polecam wydawnictwo Zakamarki!
ALE ogromny wybór- DZIĘKUJĘ- juz mi lepiejtylko gdzie najwiecej tych pozycji kupić?????
w ZAKAMARKACH?
JANOSH jest w zakamarkachi pozostałe?- dzieci z bullerbyn juz chce te ksiazeczki- , czyli te w zakamarkach maja duzo rysunkow tak? wszystkie czesci maja-zaraz ide zobaczyc
kam, jak znajdziesz to napisz i czy wszystkie częsci maja.
wegielku to z wypozyczalni tak? a moze w merlinie by mieli, chciałabym kupiść kilka w jednym miejscu własnie.
robieliste wiec i może w zakamarkach uda sie wszystko kupic- chociaz kilka
znam stronke- studiowałam jakis czas temu ale nocy zabrakło, buuuuuu- ani tam sklepik internetowy tez maja- mozna kupić ich propozycje ???
Ja też polecam Zakamrki.Ostatnio w Merlinie mieli 30 % rabatu na to wydawnictwo![]()
Wlasnie kupilam znajomemu 3, prawie 4-latkowi:
kasiazka kucharska
Mialam ja w rekach, wlasciwie to dosc dokladnie przestudiowalam i uwazam, ze jest swietna! Oczywiscie trzeba jej poswiecic wiecej czasu nic takiej czytanej, bo trzeba z dzieckiem gotowacAle mysle, ze wlasnie tu na forum sa takie mamy
Kazdy przepis ma tez swoja historie.
Naprawde polecam!
http://www.empik.com/dzien-dziecka-w...prod10150032,p
w empiku są 3 części , ja juz je wcześniej widziałam ale się zniechęciłam bo to nie są fragmenty tych właściwych "Dzieci z .." tylko nowe opowiadania. Miałam nadzieję że jest ilustrowana oryginalna książka
Ale te tez kupiłam
Karina - 2007r.
Lila - 2009r.
Witold - 2014r.
Gerald - 2016r.
Z Zakamarkowych pozycji dla trzylatka idealnie nadaja sie tez ilustrowane Lotty i Peter i Lena.
Poza tym niesmiertelny Pan Kuleczka, mozna potestowac czy to juz pora na Pettsona i Findusa. I najbardziej uuuukochane z tego okresu "Przepraszam czy jestes czarownica" i "O kotku, ktory merdal ogonkiem".
Gosia
Alizée Nicole (12.11.2003)
Lara Katharina (11.11.2010)
Tak, tak - "Pan Kuleczka". A Pettson i Findus to wlasnie bohaterowie "Minuty koguta"
Polecam też książki z wierszami Agnieszki Fraczek a także ogólnie wydawnictwa Dwie Siostry, Tatarak, Muchomor, Media Rodzina ale oczywiscie sa tez inne wydawnictwa, które wydaja porządne, prawdziwe książki dla dzieci![]()