Pokaż wyniki od 1 do 20 z 112

Wątek: Ginekolog dziecięcy, pieluchy, synechia - obszernie na stronie 4 - ważne rzeczy!

Mieszany widok

Chustomanka Awatar marynarka
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

U nas było sklejenie prawie całkowite. Dostaliśmy maść Ovestin z hormonami chyba (ogólnie dla babek z menopauzą). Smarowaliśmy 2 razy dziennie. Po dwóch tygodniach puściło. Mała miała tan problem w wieku ok. 2 miesięcy (po pampkach oczywiście od kiedy jesteśmy na wielo nie mażadnego problemu ).

+ 2 kropki ( 06. i 09.2011)

Chustomanka Awatar Agis
    Miejscowość
    Malbork

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marynarka Zobacz posta
    U nas było sklejenie prawie całkowite. Dostaliśmy maść Ovestin z hormonami chyba (ogólnie dla babek z menopauzą). Smarowaliśmy 2 razy dziennie. Po dwóch tygodniach puściło. Mała miała tan problem w wieku ok. 2 miesięcy (po pampkach oczywiście od kiedy jesteśmy na wielo nie mażadnego problemu ).
    Ja przeczytałam o synechii tu na forum, jeszcze jak małej nie było nawet w planach, więc jak się urodziła to byłam czujna i zauważyłam u niej szybko, to był 2-3 tydzień życia, po prostu dopiero wtedy dało się jej tam zajrzeć. Urodziła się mała (2,5kg), więc miejsca niesforne też były maleńkie, poza tym nabrzmiałe i całe w takim twarożku, którego położna zabroniła na siłe czyscić. Jak miała niecałe dwa tygodnie była już na wielorazówkach, może urodziła się już ze sklejonymi, kto wie. Podpytywałam o ovestin własnie moją pediatrę i ona bardzo ostrożna jest z maściami hormonalnymi, w sumie dobrze, ale skoro sterydowa nie pomogła to może nam zapisze ovestin.
    http://agisowo.blogspot.com/

Jaś 12.2010 Matylda 01.2014

Chustomanka Awatar marynarka
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Może się urodziła z takimi, kto wie U nas pediatra zauważyła na kontroli przed szczepieniem chyba Bo my za bardzo nie zaglądaliśmy małej właśnie z racji tej mazi, co to ruszać jej nie wolno jak i tego, że mała była, wszystko małe, a przy wycieraniu też jej nikt większych warg nie rozchylał żeby popatrzeć. Teraz jak wycieram to codziennie patrzę czy przypadkiem nic tam się nie dzieje, bo to podobno lubi powracać, jak się nie natłuszcza.

+ 2 kropki ( 06. i 09.2011)

Uprawnienia umieszczania postów