Podbije, bo nie wiem co robić. U małej zauważyłam sklejenie warg mniejszych jak miała dwa tygodnie, w miejscu gdzie jest cewka moczowa, mniej więcej połowa warg jest sklejona. Pediatra powiedziła żeby z tym nic na razie robić, myć, obserwować czy się bardziej nie skleja. Z siusianiem problemu nie ma, potrafi siknąć niezłym strumieniem. Teraz mała ma 8 miesięcy. Miesiąc temu lekarka zapisała nam maść ze sterydem Pimafucort z zaleceniem smarowania codziennie, jak od tego się nie rozklei to mamy przyjść ponownie. Nie rozkleiło się, no może trochę, ale nie cały zrost. Maści z hormonem nie chciała mi zapisać, mówiła o rozdzieleniu mechanicznym. No i teraz nie wiem, nalegać na maść z hormonem czy zostawić to tak jak jest na razie, że może z wiekiem się rozkleją?
też miałam niedawno podbić bo i nas to dopadło
Agis nie wiem co poradzić bo u nas mąż poszedł z córką na wizytę , doktorka dała maść Oekolp, mąż nie pytał czy to ma sterydy, hormony czy coś, wykupił i smarowaliśmy. Niestety nic nie pomogłoi tydzień temu byliśmy u gin na kontroli i ta powiedziała że trzeba rozkleić. Bo sklejone były chyba całkiem i wiedziałam że córka miała problemy z siusianiem. Byłam tym przerażona, ale gin posmarowała maścią znieczulającą, rozkleiła wydaje mi się w miarę delikatnie patyczkiem.
Moje dwa szczęścia
Dostała kropelki jakieś przeciwbakteryjne na tydzień , a do smarowania alantan.
Moje dwa szczęścia
DziękiPrzejdziemy się do lekarza i zobaczymy co tym razem powie.