Pokaż wyniki od 1 do 20 z 112

Wątek: Ginekolog dziecięcy, pieluchy, synechia - obszernie na stronie 4 - ważne rzeczy!

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar letka
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

najgorsze jest chyba to ze my rodzice nie bardzo wiemy co i jak powinno prawidlowo wygladac. Warto chyba podczas kontroli u pediatry lub wizyty poloznej poprosic by rzucili fachowym okiem. Po konsultacjach telefonicznych juz wiem, ze wszystko jest ok, uff...
    Duzo sie mowi o tym, ze male dziecko nie powinno spac na poduszce itp. a o tak waznych kwestiach malo (lub w ogole). Wlasnie sobie przypomnialam, ze u nas na szkole rodzenia mowili babka o przypadku, ze inna polozna tak zaniedbala swoja dziewczynke, ze w wieku 5 czy 6 lat miala operacyjnie rozcinane wargi sromowe. Strach pomyslec, ze tacy "specjalisci" zajmuja sie naszymi dziecmi i daja nam cenne rady.
    Powiem innym matkom o mogacym wystapic problemie.
    dziekuje za watek
    Wracam
    Mama od 2011 roku

https://www.facebook.com/madebymamla

Chustomanka Awatar anitanelka
    Miejscowość
    Konin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez letka82 Zobacz posta
    u nas na szkole rodzenia mowili babka o przypadku, ze inna polozna tak zaniedbala swoja dziewczynke, ze w wieku 5 czy 6 lat miala operacyjnie rozcinane wargi sromowe. Strach pomyslec, ze tacy "specjalisci" zajmuja sie naszymi dziecmi i daja nam cenne rady.
    Moja Korni też miała operacyjnie i nie uważam, żebym jakoś ją zaniedbała. Fakt, że późno zwróciłam na to uwagę, ale teraz j"zajmujemy" się tym codziennie i mimo to problem wrócił...

Chustoholiczka Awatar letka
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez anitanelka Zobacz posta
    Moja Korni też miała operacyjnie i nie uważam, żebym jakoś ją zaniedbała. Fakt, że późno zwróciłam na to uwagę, ale teraz j"zajmujemy" się tym codziennie i mimo to problem wrócił...
    mojej Lence tez przyrasta Jutro ide do lekarza. A w przypadku poloznej bylo ewidentne zaniedbanie bo "tam sie nie rusza..." Pozno pisalam, wiec moze stad to niedopowiedzenie.
    Wracam
    Mama od 2011 roku

https://www.facebook.com/madebymamla

Chustomanka Awatar Agis
    Miejscowość
    Malbork

Domyślnie

Podbije, bo nie wiem co robić. U małej zauważyłam sklejenie warg mniejszych jak miała dwa tygodnie, w miejscu gdzie jest cewka moczowa, mniej więcej połowa warg jest sklejona. Pediatra powiedziła żeby z tym nic na razie robić, myć, obserwować czy się bardziej nie skleja. Z siusianiem problemu nie ma, potrafi siknąć niezłym strumieniem. Teraz mała ma 8 miesięcy. Miesiąc temu lekarka zapisała nam maść ze sterydem Pimafucort z zaleceniem smarowania codziennie, jak od tego się nie rozklei to mamy przyjść ponownie. Nie rozkleiło się, no może trochę, ale nie cały zrost. Maści z hormonem nie chciała mi zapisać, mówiła o rozdzieleniu mechanicznym. No i teraz nie wiem, nalegać na maść z hormonem czy zostawić to tak jak jest na razie, że może z wiekiem się rozkleją?
    http://agisowo.blogspot.com/

Jaś 12.2010 Matylda 01.2014

Chustomanka Awatar len_a

Domyślnie

też miałam niedawno podbić bo i nas to dopadło
    Agis nie wiem co poradzić bo u nas mąż poszedł z córką na wizytę , doktorka dała maść Oekolp, mąż nie pytał czy to ma sterydy, hormony czy coś, wykupił i smarowaliśmy. Niestety nic nie pomogło i tydzień temu byliśmy u gin na kontroli i ta powiedziała że trzeba rozkleić. Bo sklejone były chyba całkiem i wiedziałam że córka miała problemy z siusianiem. Byłam tym przerażona, ale gin posmarowała maścią znieczulającą, rozkleiła wydaje mi się w miarę delikatnie patyczkiem.
    Moje dwa szczęścia

Chustomanka Awatar Agis
    Miejscowość
    Malbork

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez len_a Zobacz posta
    też miałam niedawno podbić bo i nas to dopadło
    Agis nie wiem co poradzić bo u nas mąż poszedł z córką na wizytę , doktorka dała maść Oekolp, mąż nie pytał czy to ma sterydy, hormony czy coś, wykupił i smarowaliśmy. Niestety nic nie pomogło i tydzień temu byliśmy u gin na kontroli i ta powiedziała że trzeba rozkleić. Bo sklejone były chyba całkiem i wiedziałam że córka miała problemy z siusianiem. Byłam tym przerażona, ale gin posmarowała maścią znieczulającą, rozkleiła wydaje mi się w miarę delikatnie patyczkiem.
    Gdyby u mojej było mocniejsze sklejenie to pediatra wysłała by nas od razu do gina, a tak mamy próby z maścią, wolałabym jej to rozkleić żeby widzieć czy coś jej się tam nie dzieje, teraz widok mam ograniczony. A czymś smarujecie małą już po zabiegu?
    http://agisowo.blogspot.com/

Jaś 12.2010 Matylda 01.2014

Chustomanka Awatar len_a

Domyślnie

Dostała kropelki jakieś przeciwbakteryjne na tydzień , a do smarowania alantan.
    Moje dwa szczęścia

Uprawnienia umieszczania postów