Pokaż wyniki od 1 do 20 z 112

Wątek: Ginekolog dziecięcy, pieluchy, synechia - obszernie na stronie 4 - ważne rzeczy!

Mieszany widok

Chustomanka Awatar Koire
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie Ginekolog dziecięcy, pieluchy, synechia - obszernie na stronie 4 - ważne rzeczy!

Byłam dziś na kolejnej, kontrolnej wizycie u ginekologa dziecięcego (w związku z synechią) i co...

Babka z niedowierzaniem patrzyła, że tak duże, 17 miesięczne dziecko chodzi w pieluchach!

Cały przemysł pieluchowy, brak wysadzania przez rodziców nazwała oburzającym i wielkim zaniedbaniem!!!

Mówiłam jej,że Polka od 6-7 miesiąca wysadzana, a ona na to - i co z tego, jak ją z pieluchą widzę.

Caaaały wykład dostałam.
    Ostatnio edytowane przez Koire ; 16-02-2010 o 13:54
    Gosia-mama Poli 09.09.2008 i Olafa 21.05.2012

http://koiremoress.wordpress.com/

Chustonoszka Awatar ry_back

Domyślnie

ale ze co ze niby z poltorarocznym dzieckiem w zimie malas wysc bez peluchy w samych majciochach tak??? Durna jakos przeciez nawet jesli powiedzmy w domy sikaloby dziecko na nocnik to i tak na wyjscie - szczegolnie zimo lepiej sie zabezpieczyc - bo przeciez jak w samochodzie albo w autobusie mu sie zachce.. i co jak wytlumaczysz ze ty nie ma nocniczka.
    Latem to jeszce ale zycze Pani doktor powodzenia jak dziecko w kobinezon sie zsika bo nie wytrzymalo.
    ja tez olka wysadzem od kad zaczal siedziec i jest to raczej kwestia przypadku i dlugosci siedzenia a nie jego swiadomego wyboru

Chusteryczka Awatar Musli
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Pani troszke przesadziła... I mimo że alik teraz siusia głównie na nocnik, to zdarza mu się w pieluszkę, zwłaszcza na spacerze czy na innym wyjściu.
    nie ma mnie, wracam w niedzielę

blog http://szandorowemusli.blogspot.com
    dziergadełka http://musli-ruszyczmiejsca.blogspot.com

Chusteryczka Awatar sabcia
    Miejscowość
    Skoczów

Domyślnie

Półtora roczniak w pieluszce ją przeraża? Kurcze, teraz trudno znaleźć dwulatka bez pieluchy i mamy w tym nic złego nie widzą. Zuzia jak miała 17 miesięcy, to jeszcze też w pieluszce śmigała, ale już się z nocnikiem też znała i przed drugimi urodzinami była już bez pieluchy.
    Zuzanna 06.07.2007
    Liliana 25.06.2009
    Doradca z Doświadczeniem®

Chustonówka
    Miejscowość
    Włodawa(lubelskie)

Domyślnie

Wiesz co?trochę mnie to zdziwiło,bo lekarze powinni reagować w taki sposób na dzieci w jednorazówkach (moim zdaniem).Też miałyśmy synechię,i stara pani pediatra powiedziała,że właśnie jednorazówki to samo zło i ze jednorazówki to zaniedbanie dziecka i jego fizjologicznych potrzeb(od tamtej pory zaczęłam szukać rozwiązania i jesteśmy na wielo)..Ale (!) jak teraz idziemy do lekarza,to większość personelu patrzy się na nas,jak na ufo (bo dziecko w wielo,a poza tym wysadzane).A np.przede mną była matka z dzieckiem prawie 2 letnim, z wiszym wielkim pampkiem,które w życiu nocnika nie widziało,to jest spoko...Dodam,że córcia ma 7,5 miesiąca,a na wielo jesteśmy od 4 m-cy.
    Generalnie zmierzam do tego,ze takie reakcje powinny być zarezerwowane dla matek stosujących jednorazówki i tyle.Bo jak przychodzisz z dzieckiem na wielo,tzn.że obchodzi Cię jego los,zdrowie i prawidłowe reakcie fizjologiczne..

ulala.v
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magduskah81 Zobacz posta
    Generalnie zmierzam do tego,ze takie reakcje powinny być zarezerwowane dla matek stosujących jednorazówki i tyle.Bo jak przychodzisz z dzieckiem na wielo,tzn.że obchodzi Cię jego los,zdrowie i prawidłowe reakcie fizjologiczne..
    a jak nie przechodzisz to znaczy, że Pani dr ma rację i dziecko jest ZANIEDBANE

sorry, nie mogłam sie powstrzymać
    bo są lepi i lepiejsi,nie?

Chusteryczka Awatar dorulka
    Miejscowość
    Mazury (Mrągowo)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magduskah81 Zobacz posta
    Wiesz co?trochę mnie to zdziwiło,bo lekarze powinni reagować w taki sposób na dzieci w jednorazówkach (moim zdaniem).

Oj, złe matki "pampersowe", nie obchodzi ich los dzieci, ich zdrowie...

Nie wpadasz przypadkiem w samouwielbienie z powodu stosowania pieluch wielorazowych????
    Michalina 03.02.2009.

Bywasz piekącym jadem trollów / Na internetowym forum /Vivat Polonia frustrata! Vivat Dąs Psychopata!
    Jam nieudacznik grafoman i śmieć
    Tylko ty możesz być bogiem - na wszystkich podnosisz nogę
    I załatwiasz te sprawę jak pies

Chustoholiczka Awatar hanti
    Miejscowość
    Warszawa-Żoliborz

Domyślnie

zaniedbanie to WIELKIE słowo, ale coś w tym jest ja mając 14 miesięcy już podobno bez pieluch w dzień latałam

Mam nadzieję że pani ginekolog jest mamą wielodzietną i wszystkie jej dzieci w wieku 12 miesięcy były odpieluchowane
    Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci

Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)

and life's like an hourglass glued to the table,
    No one can find the rewind button girl
    So cradle your head in your hands.
    And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe

Chustonoszka Awatar ry_back

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hanti Zobacz posta
    zaniedbanie to WIELKIE słowo, ale coś w tym jest ja mając 14 miesięcy już podobno bez pieluch w dzień latałam

Mam nadzieję że pani ginekolog jest mamą wielodzietną i wszystkie jej dzieci w wieku 12 miesięcy były odpieluchowane
    Tak szczegolnie trune to odpieluchowywanie gdy dzieci są ze tak powiem cios za ciosem, i jeszcze np cala druga ciaze w szpitalu - poza tym jak mozna tak bezposrednio

Uprawnienia umieszczania postów