Pokaż wyniki od 1 do 20 z 138

Wątek: Składniki proszków do prania - porównanie

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar erithacus
    Miejscowość
    Tczew

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aloha Zobacz posta
    a Bobas jak pachnie? Też intensywnie ??
    Bobas nie jest perfumowany. Zaraz po wyjęciu z pralki pachnie płatkami mydlanymi, a po wyschnięciu już nic nie czuć.

Jestem ciekawa, czym kierują się producenci w wyliczaniu dawki proszku. Procentowo mają tych składników porównywalnie dużo. Mały kartonik proszku to zazwyczaj 600g, więc stosunek wagi do objętości też jest porównywalny.
    Mart?
    Ostatnio edytowane przez erithacus ; 14-02-2010 o 13:56

Czasem mnie nie ma. Można mnie złapać na maila: [mój nick z forum] @ tlen.pl

Chustofanka

Domyślnie

Ja piorę w dzidziusiu i rzeczywiście proszek sam w sobie zapaszek ma dość mocny ale po wypraniu na pieluszkach i ubraniach nic nie czuć. Pewnie dlatego że ja sypię proszku malutko. Opakowanie 1,5 kg według producenta jest na 11 prań. Mi starcza na przeszło dwa miesiące przy praniu co drugi dzień (ze 40 prań). Dodaję do tej znikomej ilości proszku, miarkę nappy fresh i pieluszki są czyściutkie, ubrania nie szarzeją. I ta cena. dla mnie super.

Chustoholiczka Awatar yetta
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ale super temat.
    erithacus tabelka
    Ja chyba się uzależniłam od proszku bambinex, a raczej jego zapachu. A konkretniej delikatnego zapachu prania. Uwielbiam go. Proszku bambinex sypię 1 łyżkę (2 zalecane) i pranie nadal ładnie pachnie.
    No i tym samym proszek wydajniejszy. Z tym, że dodaję jeszcze drugi proszek uniwersalny bio-d.

Ciekawa jestem ogromnie wniosków końcowych. Bo chętnie zaopatrywałabym się w uniwersalny proszek stacjonarnie.
    SKLEP INTERNETOWY - www.babyetta.pl ~~~
    Zuzanna i Franciszek
    W Życiu Piękne Są Tylko Chwile, Dlatego Czasem Warto Żyć.

Uprawnienia umieszczania postów