a próbował ktos proszku biały jelen dla dziecka?
Ja próbowałam w białym jeleniu wersja do białych ubrań i wydawało mi się, że gorzej dopierał pieluchy. Nie wiem czy jest jeszcze jakaś wersja dla dzieci ???
Ja dodam, że cena to jedna sprawa, a jednak zapachy tych proszków tez się znacznie różnią. Sugerując się składami próbowałam tańszych wersji i nie dałam rady. Dziewczyny, a Bobas jak pachnie? Też intensywnie ??
Ostatnio edytowane przez Aloha ; 14-02-2010 o 13:38 Powód: literówka łamigłowka :)
Aloha zgadzam się w 100%. Ostatnio w pobliskim chemicznym nie było płynu Lovela, więc nabyłam dzidziusia chyba. Łoszzzzzzzzzzzzz, ubranka jadą tanim mydłem toaletowym![]()
ja jeszcze później dorzucę proszek Froscha - nie jest typowo dla dzieci ale ma znośny skład i dobrze pachnie czyli mało.
jedna uwaga: stosunek ceny do wagi np. 1kg nic nam nie daje. Loveli na jedno pranie wg opisu na opakowaniu trzeba dać chyba ponad 200ml a Bio-D tylko 80-90ml. Zazwyczaj eko środki do prania są bardziej skoncentrowane.
To przeliczenie co się najbardziej opłaca nie będzie łatwe, bo na opakowaniu podaje się zwykle wagę w kg a stosowanie już w ml. Dodatkowo każdy proszek może mieć inny ciężar właściwy, co jeszcze zaciemnia wyliczenia...
klikam tu od października 2007...mama magdalenki [07.07] i marcela [08.09]
Akademia Noszenia Dzieci - współzałożycielka i trenerka - szkolenia na doradcę noszenia w chustach i nosidłach miękkich
Bobas nie jest perfumowany. Zaraz po wyjęciu z pralki pachnie płatkami mydlanymi, a po wyschnięciu już nic nie czuć.
Jestem ciekawa, czym kierują się producenci w wyliczaniu dawki proszku. Procentowo mają tych składników porównywalnie dużo. Mały kartonik proszku to zazwyczaj 600g, więc stosunek wagi do objętości też jest porównywalny.
Mart?
Ja piorę w dzidziusiu i rzeczywiście proszek sam w sobie zapaszek ma dość mocny ale po wypraniu na pieluszkach i ubraniach nic nie czuć. Pewnie dlatego że ja sypię proszku malutko. Opakowanie 1,5 kg według producenta jest na 11 prań. Mi starcza na przeszło dwa miesiące przy praniu co drugi dzień (ze 40 prań). Dodaję do tej znikomej ilości proszku, miarkę nappy fresh i pieluszki są czyściutkie, ubrania nie szarzeją. I ta cena. dla mnie super.
Super porównanie. Bambinex niestety nie jest proszkiem ekologicznym. Osobiście uważam, że jeżeli jest już tworzony proszek do pranie pieluch to powinien być jak najbardziej ekologiczny. Bo przecież dużo osób stosuje pieluchy wielorazowe własnie z powodów ekologicznych.
Fosforany mają też szczególnie zły wpływ na środowisko wodne. Niszczą życie wodne.
Mama Adasia, 2007, Natalii 2009 i Lilianki 2014
www.ekomaluch.pl
www.wielorazowepieluszki.pl
www.kidstyle.pl
SKLEP INTERNETOWY - www.babyetta.pl ~~~
Zuzanna i Franciszek
W Życiu Piękne Są Tylko Chwile, Dlatego Czasem Warto Żyć.
tabelka mnie powalilaczad.
dla mnie dzidzius, bobas i e smierdza. do pokoju nie moge wejsc jak pranie wisi. jedynie podchodzi mi persil sensitiv albo platki mydlane.
ja uzywam amway dla dzieci skład ma taki
15-30 % niejonowe subst. powierzchniowo czynne
5-15% tlenowy srodek wybielajacy
< 5% wielokarboksylaty,mydła
zawiera również wybielacz optyczny, enzymy ale nie podano procent
nie ma chyba zapachu albo mnie węch odebrało....
Dzięki bianka.![]()
Czyli proszkiem eko wydaje się być tylko bio-d uniwersalny.
Jako jedyny z tabeli nie ma w składzie fosforanów ani polikarboksylanów.
SKLEP INTERNETOWY - www.babyetta.pl ~~~
Zuzanna i Franciszek
W Życiu Piękne Są Tylko Chwile, Dlatego Czasem Warto Żyć.