Pokaż wyniki od 1 do 20 z 138

Wątek: Składniki proszków do prania - porównanie

Mieszany widok

Chustomanka Awatar taDorotka
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jedyna Zobacz posta
    a podaj gdzie, bo ja nigdzie nie widziałam
    I jeszcze powiedz w jakiej proporcji bierzesz proszek i sodę

o tu http://www.sklep.pollena.com.pl/

proszku 100-140g, 2-3 łyżki sody
    [CENTER]szara codzienność? nie u nas FRANCISZEK (2005), IGNACY (2007), HELENA (2009), ANIELKA (2012), BASIA (2014)KRZYSIO(2019),MACIEK (2023)CENTER]

Chustomanka Awatar nehema
    Miejscowość
    Kraków/Wieliczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez taDorotka Zobacz posta
    o tu http://www.sklep.pollena.com.pl/

proszku 100-140g, 2-3 łyżki sody
    a ta soda to jakie ma właściwości ?

Chustomanka Awatar taDorotka
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

zmiękcza wodę i usuwa plamy
    [CENTER]szara codzienność? nie u nas FRANCISZEK (2005), IGNACY (2007), HELENA (2009), ANIELKA (2012), BASIA (2014)KRZYSIO(2019),MACIEK (2023)CENTER]

Domyślnie co powiecie na temat tego proszku?

Chustomanka

Domyślnie

Ma podobny skład jak proszki dzieciowe i sensitivy. U mnie takie proszki do prania pieluch odpadają bo zawiera enzymy i polikarboksylany.

Chustoholiczka

Domyślnie

Dziewczyny pomóżcie mi proszę, bo ja dopiero na maj pranie będę robić i na razie zastanawiam się jaki zestaw do prania skompletować. Przeczytałam watek, trochę się pogubiłam i jakieś wnioski wyciągnęłam, ale poprawcie mnie jeśli coś namieszałam.
    Oto do czego doszłam:
    1) Do prania pieluch mogę używać proszku takiego jak do ubranek noworodka (np. Lovela, Jelp lub inny typowo dzieciowy, albo jakieś Persil/Ariel Sensitiv itp) ale z dodatek odkażacza (Nappy Fresh Bio-D, Miofresh Bambino Mio albo coś takiego) tak? Z tego co zrozumiałam proszek nie może zawierać mydła, ale z tego co pisałyście nie ma dużej różnicy między typowo dzieciowym proszkiem a takim dorosłym sensitivem tak?
    2) Do zapierania plam mydło galasowe lub marsylskie (mam marsylkie z rossmanna będzie się nadawać?)
    3) Soda oczyszczona dodana do prania w pralce wybiera pieluchy, czy można z nią prać wszystkie pieluchy z każdego materiału?
    4) A kwasek co robi? Zmiękcza?

To chyba tyle na razie

Chustofanka Awatar Agnieszka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Biały Jeleń oraz Dzidziuś (oba z Polleny Ostrzeszów) to jedyne proszki, które uczulają Lusię.

Nie mam pojęcia, w czym rzecz, bo te składy na proszkach to w taki nieprecyzyjny sposób są podawane... Ale gdzieś tam pies musi być pogrzebany. Nie ma reguły.

Natomiast widziałam kiedyś formalinę w składzie płynu do prania dla dzieci, jakiejś mniej znanej marki (jak będę w Askocie, to luknę i napiszę).

Uprawnienia umieszczania postów