a dla mnie to nowość, że dziecko może nie lubić jakiegoś wiązania.
ja mam chyba wyjątkowo chustospolegliwe dzieci![]()
a dla mnie to nowość, że dziecko może nie lubić jakiegoś wiązania.
ja mam chyba wyjątkowo chustospolegliwe dzieci![]()
2007, 2009, 2016
ja moją córę wkaładałam do kieszonki do ok 4miesiąca - Jej się podobało i mnie
ale teraz wolę 2x bo z kieszonką sobie nie bardzo potrafię poradzić - jest juz chyba zbyt ruchliwa i ciężko mi dociągnąć, podczas gdy w 2x jest "uziemiona" a ja spokojnie mogę dociagąć
wydaje mi się też, w 2x ma teraz lepsze widoki niż jak była młodsza
Edit: Ona też woli 2x - teraz![]()
a mój sie strasznie pręzy przy kieszonce a przy 2x mniej, ale z kolei mi 2x jest trudno dociągnąć na kombinezon.
A wogóle to dziś sie motałam w cieniutka ellaroo i w niej było mi duzo prosciej podociągac i młody sie nie wiercił...moze to kwestia tego ze mu za gorąco?, ale w sumie 2x ma 2 warstwy materiału a w kieszonce 1...
juz sama nie wiem trudno mu dogodzića w elatyku miał 3 warstwy i był przeszczesliwy (wogóle to dla mnie najmniej stresotwórcza chusta była...ale młody za cięzki juz
)
i jeszcze ma taki problem ze młody mi sie strasznie do tyłu odgina zawiazany na kurtkę, moze za słabo dociagniety... i denerwuje mnie ze nie moge mu chustą główki przytrzymac jak zaśnie - bo zwykle mamy na sobie polar dla dwojga lub osłonkę - z kapturkiem - macie na to jakis patent?
Aga-mama Ani (2004) oraz Franka (2006)
Doula, od 2007 roku instruktorka noszenia w chuście, Certyfikowana doradczyni Die Trageschule® Dresden warsztaty i indywidualne konsultacje chustowe www.kanga.com.pl
no własciwie to sie żle wyraziłam, wiazę pod kurtkę, ale na polarowy kombinezon dziecka - tylko ze on jest za cienki zeby nic na niego nie zakładac dodatkowo, więc idzie albo polar albo osłonka (jedno i drugie z kapturkiem) no i wtedy nie mogę przytrzymac chustą główki a on sie tak bardzo odchyla ze wręcz wisi mu ta głowa do tyłu jak nie trzymam.
Kurtka dla dwojga na razie nie wchodzi w rachube..moze na przyszłą zime...
Damian 07.01.2005
Maciek 07.09.2009
Tomek 17.04.2014
Jaś 15.01.2013 [']
1% Maciek
https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572
uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny
A ja już myślałam, że moja córka jeszcze bardziej pokochała chustę a to może kwestia tego, że teraz na brzuchu wiążę ją wyłącznie w 2X. Aż sprawdzę. Przy kieszonce to ja zawsze miałam wrażenie, że małej przeszkadzają te wałki z chusty pod kolanami. Ale orłem chustowym nie jestem to nie wiem na pewno. Może ja byłam mniej wprawna.