Pokaż wyniki od 1 do 20 z 21

Wątek: Woli 2x od kieszonki

Mieszany widok

Chustofanka Awatar manika
    Miejscowość
    Będzborg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olapio Zobacz posta
    moim zdaniem to dziwne bo w 2X mniej widac
    To właśnie chciałam napisać .I zgadzam się z Jasnie Pani 2x to mega trudne wiązanie ja go dobrze podociągać nie umię niestety mimo że byłam na warsztatch ;/,. A dziecko cóż mój też sie buntuje czasem i łapki chce wyciągać ,i wierci się starsznie ale ja zaraz zaczynam sie ruszać tańczyć itd a jak to nic nie daje to odpuszczam i wsadzam go znów za jakiś czas .A w 2x siedzi tylko u taty i tak samo ciasno jest zawiązany jak w kieszonce

Wałkoguru
    Miejscowość
    Reykjavik

Domyślnie

Z tego, co zauważyłam, niektóre dzieci wolą 2x, bo mają trochę luzu dla rączek po bokach (choć dla mnie to nadal najmniej wygodne wiązanie )

Chusteryczka Awatar kulka37
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

U nas kieszonka wchodziła w grę tylko w domu,bo krócej się nosiliśmy.Na spacery tylko 2x.Wojtek wolała.
    Ale rzeczywiście to trudne wiązanie i długo musieliśmy ćwiczyć,żeby porządnie wiązać.
    Dla nas super sprawą były warsztaty,na których doświadczone "motaczki" pokazały jak to robić prawidłowo.Sami dużo dłużej byśmy do tego dochodzili.

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Dociągam ja naprawde mocno w 2x, dlatego tez wydało mi się dziwne że buntuje się przy kieszonce i prostuje nogi a przy 2x nic , tylko czeka aż skończe.

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Beskid Niski

Domyślnie

a dla mnie to nowość, że dziecko może nie lubić jakiegoś wiązania.
    ja mam chyba wyjątkowo chustospolegliwe dzieci
    2007, 2009, 2016

Chustofanka Awatar bessi
    Miejscowość
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

ja moją córę wkaładałam do kieszonki do ok 4miesiąca - Jej się podobało i mnie
    ale teraz wolę 2x bo z kieszonką sobie nie bardzo potrafię poradzić - jest juz chyba zbyt ruchliwa i ciężko mi dociągnąć, podczas gdy w 2x jest "uziemiona" a ja spokojnie mogę dociagąć
    wydaje mi się też, w 2x ma teraz lepsze widoki niż jak była młodsza
    Edit: Ona też woli 2x - teraz

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

a mój sie strasznie pręzy przy kieszonce a przy 2x mniej, ale z kolei mi 2x jest trudno dociągnąć na kombinezon.
    A wogóle to dziś sie motałam w cieniutka ellaroo i w niej było mi duzo prosciej podociągac i młody sie nie wiercił...moze to kwestia tego ze mu za gorąco?, ale w sumie 2x ma 2 warstwy materiału a w kieszonce 1...
    juz sama nie wiem trudno mu dogodzić a w elatyku miał 3 warstwy i był przeszczesliwy (wogóle to dla mnie najmniej stresotwórcza chusta była...ale młody za cięzki juz )

i jeszcze ma taki problem ze młody mi sie strasznie do tyłu odgina zawiazany na kurtkę, moze za słabo dociagniety... i denerwuje mnie ze nie moge mu chustą główki przytrzymac jak zaśnie - bo zwykle mamy na sobie polar dla dwojga lub osłonkę - z kapturkiem - macie na to jakis patent?

Uprawnienia umieszczania postów