Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11

Wątek: Chustonówki spostrzeżenia i zapytanie

Chusteryczka Awatar miedziana
    Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie Chustonówki spostrzeżenia i zapytanie

Witam serdecznieW końcu ostro rozkręciło się nasze chustowanie, na początku trochę się bałam, zresztą potrzebowałam czasu na ogarnięcie naszego świata z Maluszkiem ( to nasze pierwsze dziecko ).
    Szymon - moje kwietniowe słońce

Chustofanka Awatar alawuwu
    Miejscowość
    Cieszyn

Domyślnie

Miło się czyta taki entuzjazm Oby tak dalej! A chusta w góry jak najbardziej! My dopiero sę wybieramy, ale mnóstwo dziewczyn tutaj ma za sobą przeróżne wyprawy w chustach to opowiedzą pewnikiem co nieco, jak to z takim świerzym maluszkiem...
    ...:::ala mama gosi prędko urodzonej 10 lipca 2007:::...

Chustoguru Awatar Eyja
    Miejscowość
    Miasto Spotkań

Domyślnie

nasz Michał troche większy, bo jak miał 7 miesięcy powędrował z nami w góry. oczywiście w chuście. i załuje że tak późno się na to zdecydowalismy bo był w chuscie spokojny, kiedy chciał zasypiał, kiedy chciał ogladał świat było fantastycznie
    Nie tak.
    Nie teraz.
    Nie w ten sposób.
    Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
    To, co nieuchronne
    Jest potwornie przedwczesne.
    Powinno przyjść dopiero później.
    Jutro. Za rok. Za sto lat.

[Gerhard Zwerenz]

Chustomanka Awatar lidka
    Miejscowość
    Siemianowice Śl.

Domyślnie

Tyle optymizmu na koniec dnia, dzięki Super!!! Oby tak dalej, oby więcej takich dni w Waszym życiu
    A tata zachustowany to magia... prawda
    Co do gór, to ja wiele mądrego nie napiszę, bo wędrowaliśmy z Bartkiem jak miał 8 mies., ale na pewno młodszaki też spacerują po górach w chustach
    Lidka mama Kuby (02.08.2000) i Bartka (28.11.2006).

Sklep z chustami Storchenwiege
    http://www.koala.info.pl
    Doradca Akademii Noszenia

Chustomanka Awatar scharon
    Miejscowość
    Żory

Domyślnie

Mysmy wedrowali jak Filipek mial niecale 3 miesiace
    Bylismy pozytywnie zaskoczeni ,prawie caly czas spal ,albo ogladal sobie swiat i piekne widoki.
    Natomiast byly to wycieczki proste o prostych szlakach ,nie za wysoko.

Jedyne co mi bylo potrzebne to mata do przewijania (bylo wtedy lato i moglam polozyc Mlodego na trawie do przewijania) reczniczek maly,jak bylo wilgotna i zimna trawa to najpierw kladlam recznik potem mate a potem Mlodziaka.
    Dodatkowe okrycie w formie bluzy dresowej ,czasami jak Mlody juz chcial wyjsc i sie poprzeciagac ,to brzuszek jego byly wilgotny (spocony) i przy wyjmowaniu z chusty zakladalam bluze co by go nieprzewialo.
    Czapeczka z duzym daszkiem ,od slonca i kurtka dla noszacego przeciwdeszczowa-tak na wszelki wypadek.

I duzo,duzo pozytywnej energi
    Udanej wycieczki zycze

Chustomanka Awatar scharon
    Miejscowość
    Żory

Domyślnie

Mysmy wedrowali jak Filipek mial niecale 3 miesiace
    Bylismy pozytywnie zaskoczeni ,prawie caly czas spal ,albo ogladal sobie swiat i piekne widoki.
    Natomiast byly to wycieczki proste o prostych szlakach ,nie za wysoko.

Jedyne co mi bylo potrzebne to mata do przewijania (bylo wtedy lato i moglam polozyc Mlodego na trawie do przewijania) reczniczek maly,jak bylo wilgotna i zimna trawa to najpierw kladlam recznik potem mate a potem Mlodziaka.
    Dodatkowe okrycie w formie bluzy dresowej ,czasami jak Mlody juz chcial wyjsc i sie poprzeciagac ,to brzuszek jego byly wilgotny (spocony) i przy wyjmowaniu z chusty zakladalam bluze co by go nieprzewialo.
    Czapeczka z duzym daszkiem ,od slonca i kurtka dla noszacego przeciwdeszczowa (co by sie zapiac razem z chusta)-tak na wszelki wypadek.

I duzo,duzo pozytywnej energi
    Udanej wycieczki zycze

Chustopróchno Awatar Budzik

Domyślnie

Na Niemowlaku był kiedyś temat wędrówek po górach z maluchem: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? ... a=78386632
    mam nadzieję, że dziewczyny się nie obrażą za wklejenie ich zdjęć, ale są tak piękne...

Chusteryczka Awatar miedziana
    Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

Dziękuję za podpowiedzi Mam nadzieję, że wycieczka dojdzie do skutku i będzie miło i wesoło. Tak najbardziej obawiam się deszczowej pogody - z parasolem trochę nieporęcznie w górach, a kurtkę przeciwdeszczową - jakoś wydaje mi się że przy mocnym deszczu może przemoknąć. W ogóle wtedy wszystko wydaje się takie wilgotne. Jak to jest z chustą w czasie deszczu/ulewy? Jak najlepiej ochronić Maleństwo?
    Dziękuję za linka! Zdjęcia rzeczywiście piękneJeszcze bardziej zachciało mi się wędrówki
    Szymon - moje kwietniowe słońce

Chustopróchno Awatar Budzik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miedziana
    W ogóle wtedy wszystko wydaje się takie wilgotne. Jak to jest z chustą w czasie deszczu/ulewy? Jak najlepiej ochronić Maleństwo?
    Przede wszystkim łatwo pośliznąć się na mokrej ziemi i kamieniach, a upadek na górskiej ścieżce z maluchem w chuście - niefajna sprawa. Poza tym nic nie widać jak pada, albo jest mglisto i wilgotno - a coż to za przyjemność spacerować po górach jak nie można podziwiać widoków Życzę więc aby wycieczka do skutku doszła i pogoda sie udała

Chustomanka Awatar dagusiaJot
    Miejscowość
    TARNOWSKIE GÓRY Osada Jana

Domyślnie

My wybraliśmy się w góry nie dawno,Arus ma 6 miesięcy. Wózek wogóle nie wchodził w grę, nosiliśmy w chuście. Sprawdziła się w 100%. W kieszonce Arek był spokojny, spał albo sobie oglądał świat. Co prawda byliśmy tylko na Krupówkach i Gubałówce, a potem przeszliśmy się na Butorowy Wierch, ale chusta się sprawdziła nawet podczas zjeżdżania kolejką linową na dół....w chuście świat należy do nas!!

[img][/img]
    [img][/img]
    codzienność płata figle...

Chustomanka Awatar dagusiaJot
    Miejscowość
    TARNOWSKIE GÓRY Osada Jana

Domyślnie

My wybraliśmy się w góry nie dawno,Arus ma 6 miesięcy. Wózek wogóle nie wchodził w grę, nosiliśmy w chuście. Sprawdziła się w 100%. W kieszonce Arek był spokojny, spał albo sobie oglądał świat. Co prawda byliśmy tylko na Krupówkach i Gubałówce, a potem przeszliśmy się na Butorowy Wierch, ale chusta się sprawdziła nawet podczas zjeżdżania kolejką linową na dół....w chuście świat należy do nas!!

[img][/img]
    [img][/img]
    codzienność płata figle...

Uprawnienia umieszczania postów