Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 59

Wątek: Czy jest tutaj ktoś, kto zaczynał przygodę z wielo z półtoraroczniakiem?

Chustoholiczka
    Miejscowość
    wolne chusty

Domyślnie Czy jest tutaj ktoś, kto zaczynał przygodę z wielo z półtoraroczniakiem?

Mój syn wprawdzie skończył półtora roku juz jakis czas temu ale ja do wielorazówek zabieram się od poprzedniej wiosny jestem taka bezradna w tym temacie, że nawet nie wiem od czego zacząć "wdrażanie", ale postanowiłam, że tym razem będę twarda i na wiosnę 2010 zrobimy huggisom "papa"

mamy, które też tak późno zaczynały odezwijcie się, potrzebuję Waszych przemyśleń

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

wprowadzalam wielo jak moj Tom mial rok.

nie boj sie, kup po prostu kilka pieluch i zacznij. ja na poczatek kupilam kieszonki. i sie zaczelo
    fajna przygoda.

matka czworga
    i psa

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

Ja zaczynalam jak miala 8 miesiecy. Jak poltora roku miala to juz za odpieluchowywanie sie bralam, bo mi sie juz prac nie chcialo

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

My
    Pierwsze podejście robiliśmy jak Hania miała ok. 10 miesięcy i wtedy nie zdało to u nas egzaminu. Młoda jest pulchniutka i jak założyłam jej wielo to miała tak dużą pupę, że nie mogła utrzymac równowagi przy siedzeniu. Inna sprawa, że w ogóle nie mogłam dobrać jej pieluch- jak już się w coś zmieściła to przeciekało. Po tygodniu dałam sobie spokój.
    Do wielorazówek wrcamy teraz- mała ma 20 miesięcy i jak narazie (drugi tydzień) jest ok.
    Kupiłam po jednej sztuce różnych pieluszek i testujemy co jest dla nas najlepsze. Na wyjścia i na noc nadal zakładam jednorazówki.
    Największe szczęście- moja Hanulka ur. 03.06.2008,
    sprawdziłam swoje BMI, i wyszło mi że jestem za niska...

słoneczny_blask
    Guest

Domyślnie

A My od wczoraj Wiek Tymcia na suwaczku

Chustoholiczka
    Miejscowość
    wolne chusty

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jasnie Pani :) Zobacz posta
    Ja zaczynalam jak miala 8 miesiecy. Jak poltora roku miala to juz za odpieluchowywanie sie bralam, bo mi sie juz prac nie chcialo
    planuję odpieluchowanie na lato i chciałam sobie zrobić takie "ładne" przejście, myślisz że nie ma sensu?

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Melissa Zobacz posta
    planuję odpieluchowanie na lato i chciałam sobie zrobić takie "ładne" przejście, myślisz że nie ma sensu?
    eee, no tego nie napisalam, dzieci w roznym wieku sa gotowe na odpieluchowanie. Ja zaczynalam jak miala poltorej roku, ale udalo sie dopiero przed drugimi urodzinami. Jak masz ochote to kupuj pieluchy. Na pewno dziecku ulatwisz odpieluchowanie, bo jednak wielo to nie pampki i czuc wilgoc. Dziecko szybciej zrozumie o co cho z wydalaniem.

Chustoholiczka
    Miejscowość
    wolne chusty

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jasnie Pani :) Zobacz posta
    Na pewno dziecku ulatwisz odpieluchowanie, bo jednak wielo to nie pampki i czuc wilgoc. Dziecko szybciej zrozumie o co cho z wydalaniem.
    no właśnie tak to sobie wykoncypowałam, dzięki

Chustomanka Awatar ewinka

Domyślnie

Melisa, jeśli mogę Ci coś poradzić, ale może Ci to od razu to pomóc w odpieluchowywaniu - kup szorty wełniane i wkładaj zwykłą tetrę składaną w prostokąt i najlepiej zmieniaj po każdym siknięciu (szorty za wiele sików nie wytrzymają-przemiękną) - dzieć szybko załapie i sam będzie pewnie dawać znać, że ma mokro. Tylko to nie jest najlepszy sposób, jeśli nie łapiecie kupek, bo wtedy szorty mogą się pobrudzić.
    No i ja bym nie czekała do wiosny, tylko już zaczynała robić wyprawkę - skocz na bazarek.
    Powodzenia

Chustomanka
    Miejscowość
    A. Ł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewinka Zobacz posta
    Melisa, jeśli mogę Ci coś poradzić, ale może Ci to od razu to pomóc w odpieluchowywaniu - kup szorty wełniane i wkładaj zwykłą tetrę składaną w prostokąt i najlepiej zmieniaj po każdym siknięciu (szorty za wiele sików nie wytrzymają-przemiękną) - dzieć szybko załapie i sam będzie pewnie dawać znać, że ma mokro. Tylko to nie jest najlepszy sposób, jeśli nie łapiecie kupek, bo wtedy szorty mogą się pobrudzić.
    No i ja bym nie czekała do wiosny, tylko już zaczynała robić wyprawkę - skocz na bazarek.
    Powodzenia
    Ja zaczynałam ze starszakiem i miał 1,5 roku, ewinka dobrze prawi. ja zaczynałam z otulaczem bambino mio i z tetrą w sumie u starszaka na tym poprzestałam bo jak miał 2 to się odpieluchował

Chustoholiczka
    Miejscowość
    wolne chusty

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez formichiere Zobacz posta
    Ja zaczynałam ze starszakiem i miał 1,5 roku, ewinka dobrze prawi. ja zaczynałam z otulaczem bambino mio i z tetrą w sumie u starszaka na tym poprzestałam bo jak miał 2 to się odpieluchował
    od razu zrezygnowałaś z jednorazówek czy wprowadzałaś wielo stopniowo, że np na spacer i na noc dalej były jednorazówki?

Chustomanka
    Miejscowość
    A. Ł

Domyślnie

od razu zrezygnowałaś z jednorazówek czy wprowadzałaś wielo stopniowo, że np na spacer i na noc dalej były jednorazówki?
    Byłam zielona w temacie i forum raczej o pieluchach wtedy nie traktowało więc w domu tetra na noc i na spacer jednorazówki,

Chustodinozaur Awatar qqrq5
    Miejscowość
    zachodniopomorskie

Domyślnie

moj tez juz powinien zaczac przygode z odpieluchowaniem, a ja ciagle mysle o zakupie pieluch wielo
    [*] i
    Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013

Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter

Chustofanka Awatar wyspana
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie 20mies.

My szykujemy się do odpieluchowania...do tej pory tylko jednorazówki /nocnik. Zastanawiam się nad tzw.trenerkami,bo myślałam,że nie ma co tak póżno z wielo...może Asia będzie bardziej "ekologiczna";D
    Wiecie może czy trenerki mają sens i czy zdają egzamin jak maluch duuuużo pije??? może lepiej otulacz i pielucha?-a może to to samo?
    -próbowałam doczytać w sklepie,ale nie wiem jak to w praktyce wychodzi.
    Małgosia 20.05.2008 Asia 25.10.2009 i Ula 29.01.11

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wyspana Zobacz posta
    My szykujemy się do odpieluchowania...do tej pory tylko jednorazówki /nocnik. Zastanawiam się nad tzw.trenerkami,bo myślałam,że nie ma co tak póżno z wielo...może Asia będzie bardziej "ekologiczna";D
    Wiecie może czy trenerki mają sens i czy zdają egzamin jak maluch duuuużo pije??? może lepiej otulacz i pielucha?-a może to to samo?
    Olu, mam pare pieluch wielo, ktorych nie uzywam - chcesz poprobowac?

matka czworga
    i psa

Chustofanka Awatar wyspana
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

taaaak to może sobota?...napiszę na priv
    Małgosia 20.05.2008 Asia 25.10.2009 i Ula 29.01.11

Chustoholiczka
    Miejscowość
    wolne chusty

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wyspana Zobacz posta
    czy ktoś moze odpowiedzieć na pytanie czy lepiej w tym wieku po prostu przesiąść sie na trenerki i nie bawić się w wielo?

Chustomanka Awatar ewinka

Domyślnie

czy ktoś moze odpowiedzieć na pytanie czy lepiej w tym wieku po prostu przesiąść sie na trenerki i nie bawić się w wielo?
    Ja niestety nie pomogę, bo nie używałam trenerek i tylko teoretycznie wiem, jak działają. Wydaje mi się to podobne do wielo

Chustofanka Awatar mama-japonka
    Miejscowość
    Kudowa-Zdrój

Domyślnie

My zaczynaliśmy ze starszym, jak miał 1,5 roku - startowaliśmy od dwóch kieszonek, wychodząc z założenia, ze każdy "pampers" mniej, to lepiej i tak metodą prób i błędów dalej. Ja bym chyba nie radziła startować od trenerek, chyba że widzisz, ze jest gotowy do odpieluszania. Bo jak nie daje jeszcze żadnych znaków, to myślę, ze może wyjść z tego nerwówka, bo"już powinien, a tu nic". Mój się odpieluszył dopiero ok. 2 ltek, a wcześniej po kilku próbach, ewidentnie było widać, ze nic z tego...

Chustoholiczka
    Miejscowość
    .

Domyślnie

Ja ze starszakiem zaczęłam jak mial dokładnie 18 miesięcy po to właśnie, zeby szybciej odpieluchować. używałam głownie tetry plus otulacz (polarowe i pulowe, szyte przez nasze forumki i "firmowe") na noc formowanki. Ja opcję tetra plus otulacz bardzo lubię i wlasnie przymierzam sie do przerzucenia mlodszego na wielo bo juz 16 mies. ma to czas najwyzszy Starszak bardzo polubił zmianę na wielo- na huggiesy nie chciał nawet patrzec. odpieluchowal sie szybko po tej zmianie
    http://edu-mata.blogspot.com/
    https://www.facebook.com/EduMatablogspotcom/
    Syn Pierwszy - 06.2007 r.
    Syn Drugi - 10.2008 r.
    Córka Pierwsza - 03.2014 r.
    Córka Druga - 04.2018

Uprawnienia umieszczania postów