Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 34

Wątek: Pół roku i kupa w nocniku :)

Chustofanka Awatar myszka

Domyślnie Pół roku i kupa w nocniku :)

Czesc dziewczyny!
    Piszę, żeby się pochwalić Zmobilizowałyście mnie, żeby spróbować wprowadzac wychowanie bezpieluchowe no i mnie wciagnelo
    Moja coreczka wczoraj skonczyla pol roczku i od dwoch tygodniu robi kupki tylko do nocnika! Wczesniej udawalo sie sporadycznie, a teraz prawie 100 % sukcesu!
    Mąż sie ze mnie co prawda nabija, ale co tam. Najbardziej sie smieje, jak robie zdjecie kupce w nocniku (na poczatku nie moglam sie powstrzymac, teraz juz sesje zdjeciowe zdarzaja sie rzadziej). I wyobrazcie sobie, ze ostatnio siegam po moj telefon, a tam KUPA! na tapecie mi ustawil
    no ale do rzeczy. Najpierw, jak Tosia miala twardy brzuszek, to pomagalam jej zrobic kupke na przewijaku. Kladlam ja, pod pupke podstawialam plaska metalowa miseczke i delikatnie uciskalam nozkami brzuszek. jak nie bylo efektow, to probowalysmy pozniej.
    A teraz jak jej sie chce kupe, to sie cala spina i wydaje takie stekniecie (pomoglo urozmaicenie diety - stale kupki wymagaja wysilku - wysilek widac na twarzy dziecka). No i sie zaczyna wyscig z czasem - zdejmowanie ubranka (ciagle sie nie moge do getr przekonac) i pieluszki. Potem siadamy na lozku na wprost lustra (Tosia ma dzieki temu kolezanke, do ktorej moze sie usmiechac, a ja widze, czy dobrze ja trzymam i czy cos idzie ) i trzymam Tosie nad nocnikiem (troche siedzi).
    No i to tyle. Fajna zabawa
    Tosi tez sie chyba podoba.
    No i nie trzeba splukiwac pieluszek. nie lubie tego.

pozdrawiam i zachecam

Domyślnie

Aha i jeszcze dodam, ze nocnik ktorego uzywamy, to nie nocnik chinski (bo go nigdzie nie moglam dostac), tylko miska dla spaniela
    Tak sie nazywalo na allegro i poki co swietnie sie sprawdza. jak znajde chwile to zrobie zdjecie i wrzuce.
    Nie martwcie sie - bez kupy w srodku

Chusteryczka
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

No to GRATULACJE dla Tosi
    My nadal nie mamy 100% sukcesu (dziś Młody dokończył na kafelkach w kuchni).

Chustofanka Awatar wyspana
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

No cóż..u nas też było tak pięknie ,ale do czasu...od kiedy umie sama chodzić-ucieka z nocnika buuuu
    .trzymamy kciuki!
    Małgosia 20.05.2008 Asia 25.10.2009 i Ula 29.01.11

Chustomanka
    Miejscowość
    A. Ł

Domyślnie

Gratulacje i wytrwałości życzę, nam niestety nie starczyło sił i przez wakacje jakoś młody się odzwyczaił a teraz dostał alergii nocnikowej, a było tak pięknie

Chustomanka Awatar ewinka

Domyślnie

Jak dziecko zaczyna uciekać z nocnika, polecam nakładkę - my długo nie mogłyśmy z nocnika na sedes przejść, bo Tusia się spinała - pomogło, jak zobaczyła rówieśniczkę - ich nakładka została od wtedy u nas i nocnik poszedł w odstawkę - a z sedesu tak szybko nie zejdzie. A do kupki daję zawsze książeczkę, mówiąc coś w rodzaju 'poczytaj, to pomoże ci się skupić na kupce' - i działa.
    Aktualnie Tusia woła tylko na kupkę (100%) oraz po zrobieniu siku (ale nie zawsze).

Chustoholiczka Awatar Tuja

Domyślnie

zazdroszczę i gratuluję u nas też niestety alergia nocnikowa. Może z tą nakładką spróbuję?

Chustomanka
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Gratulacje!!! u nas 20 miesięcy i dziś kupa obok nocnika
    Ewa - mama Martyny (27.05.2008 r.), Jeremiego (26.06.2009 r.) i Konstantego (04.03.2012 r).

Chusteryczka Awatar lemniscus
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

gratulacje
    a u nas niestety nowe jedzonko troche wszystko rozregulowało i mamy wiecej kup w pieluszce ale nedlugo sie pewnie unormuje i znow wiecej kup i siuskow wyladuje w nocniku
    ps. moj maz tez sie ze mnie podsmiechuje ale co raz mniej bo widzi sens "lapania siusków"
    Maja 16.08.2009
    Pola i Lena 04.06.2013

Domyślnie

No i pieknie. Chyba Tosia przeczula, ze sie pochwalilam. wlasnie sie obudzila, chwile pobawila no i co? Kupa w pieluszce nie wiem, kiedy zrobila... moze przez sen?
    ech. moze jutro bedzie dobrze. a pieluszka czeka na meza. ciekawe, czy sie ucieszy, ze moze splukac

Chustoholiczka Awatar erithacus
    Miejscowość
    Tczew

Domyślnie

Ha, jakbym o nas czytała Zuza też miała pół roku jak zaczęła robić kupy wyłącznie do nocnika. I tak jej zostało, nad czym ostatnio boleję, bo wolałabym, żeby robiła na sedes
    I też robiłam zdjęcia kupom

Gratulacje! Wiem jak to cieszy.

Czasem mnie nie ma. Można mnie złapać na maila: [mój nick z forum] @ tlen.pl

Chustofanka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Gratuluję! I tak trzymać

Mój mąż na początku też się podśmiewywał, ale od momentu jak poszłam na chustowe spotkanie i mąż został z synkiem sam to zaczął go wysadzać.

A teraz większość kupek ląduje w ubikacji.

Chusteryczka Awatar anqa
    Miejscowość
    Gdańsk / Sopot / Warszawa

Domyślnie

Super U nas też się udało, tyle że mała od kiedy raczkuje i staje toleruje tylko muszle klozetową. I siusiu jak jesteśmy w domu też raczej do toalety

Chustofanka

Domyślnie

a myślałam, że tylko ja kupy fotografuję

Chustomanka Awatar moniaaa
    Miejscowość
    Islandia

Domyślnie

mój Adaś ma niecałe 5 miesięcy od prawie 2 tyg większośc sików w miskę a kupka raz mi w pieluszkę narobił myślałam że siku mu się chce, a że przed 6 rano to nie chciało mi się ruszyć i wysadzić dziecia, więc musiałam dupsko szorować.. taaa matka leniwa to niech ma hahahaha spryciulek mały

Chustofanka Awatar wyspana
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewinka Zobacz posta
    Jak dziecko zaczyna uciekać z nocnika, polecam nakładkę - my długo nie mogłyśmy z nocnika na sedes przejść, bo Tusia się spinała - pomogło, jak zobaczyła rówieśniczkę - ich nakładka została od wtedy u nas i nocnik poszedł w odstawkę - a z sedesu tak szybko nie zejdzie. A do kupki daję zawsze książeczkę, mówiąc coś w rodzaju 'poczytaj, to pomoże ci się skupić na kupce' - i działa. .
    tak, tak tylko trzeba malucha wsadzić na tą nakładkę("Gosiu idziemy siusiu?"-"NIE!" itd.) Dziękuję Bogu,że mam długie włosy bo chociaż tym się zajmie jak już zasiądzie na tronie-w drodze wyjątku
    Małgosia 20.05.2008 Asia 25.10.2009 i Ula 29.01.11

Chustoholiczka
    Miejscowość
    miasto

Domyślnie

no gratulacje, jak to czytam,to nie mogę uwierzyc... kupa jak kupa, ale skad wiecie, ze dziec chce siusiu? Moj przeważnie nie daje ostrzezenia, tylko w trakcie mu sie szkla oczka(ale wtedy juz za pozno). Podziwiam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pania Zobacz posta
    no gratulacje, jak to czytam,to nie mogę uwierzyc... kupa jak kupa, ale skad wiecie, ze dziec chce siusiu? Moj przeważnie nie daje ostrzezenia, tylko w trakcie mu sie szkla oczka(ale wtedy juz za pozno). Podziwiam.
    Przy takim maluszku, jak Twój, to naprawdę proste Są takie stałe, kiedy wiadomo, że dziecię będzie siusiać (zaraz po obudzeniu, po jedzeniu, po kąpieli, po powrocie ze spaceru, po wyjęciu z chusty, po dluższym trzymaniu na kolanach, po zmianie pozycji, po zmianie temperatury), a znaki daje: skupia się, zamiera, ma albo nieprzytomne spojrzenie, albo się w ciebie wpatruje, czasem przebiega go dreszczyk=wzdryga się - to wszystko jest tuż przed - chwytasz malca i wysadzasz - szybko zacznie czekać.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wyspana Zobacz posta
    tak, tak tylko trzeba malucha wsadzić na tą nakładkę("Gosiu idziemy siusiu?"-"NIE!" itd.)
    Zgadza się! dlatego ja unikam pytań "czy" - bo na prawie wszystko jest "nie" Więc mówię: 'choć, usiądziesz i ... (tu różne propozycje): poczytamy książeczkę, wyjmiemy pranie z pralki (stoi obok kibelka), podmuchamy w wiatraczek (to taka zabawka, która jest u nas tylko w łazience), umyjemy ząbki (Tuśka to uwielbia) itd - wysadzanie wymaga kreatywności

Domyślnie

Ale dziewczyny jestescie super! Strasznie Wam tych sikow zazdroszcze do nocnika czy kibeloka. Nam sie jeszcze z siuskami w ogole nie udaje. Musze sie bardziej przylozyc chyba. No i moze nakladke na toalete kupie.

Uprawnienia umieszczania postów