Pokaż wyniki od 1 do 20 z 180

Wątek: książka dziecięca - wiadomości z rynku

Mieszany widok

Chustomanka
    Miejscowość
    Mikołów

Domyślnie Nowości wydawnicze

Marchewiusz Wielki i Florian Ogrodnik
    Książki Kęstutisa Kasparavičiusa w wydawnictwie Eurograf

Kęstutis Kasparavičius, uznany w świecie litewski ilustrator, sam pisze i ilustruje swoje książki.
    Wydawnictwo Eurograf wydało pierwsze dwa autorskie tytuły artysty – piękne i mądre opowieści, które warto czytać dzieciom.

„Marchewiusz Wielki”
    Lody karmelowe, strucla drożdżowa, biszkopt orzechowy, tort marcepanowy... Te smakołyki, i wiele, wiele innych, pochłaniał Zajączek Marchewka, od kiedy postanowił jeść same smaczne i – co najważniejsze – bardzo słodkie rzeczy. W końcu został ZAJĄCEM MARCHEWIUSZEM WIELKIM.
    Jak teraz na powrót stać się zwinnym i szczupłym Zajączkiem Marchewką?

Dowcipna i pouczająca bajeczka litewskiego artysty Kęstutisa Kasparavičiusa o tym, że dobrze i zdrowo jest być sobą. Nawet jeśli ktoś jest tylko małym zajączkiem.

„Florian Ogrodnik"
    W kolorze tortu poziomkowego, wschodzącego słońca, lodów karmelowych, miąższu brzoskwini, najciemniejszych wiśni i tajemniczego żółtawego heliodoru...Florian potrafił wyhodować róże w najwspanialszych kolorach i rozmaitych odcieniach. Pewnego dnia jego spokój zmąciła uwaga niedźwiedzicy Królowej o czarnych różach.
    Czy warto było zaspokoić niebezpieczną zachciankę Królowej?

Litewski artysta opowiedział historię o tym, że dążenie za wszelką cenę do celu może przynieść więcej szkody niż pożytku.
    mama Julii (maj 2008) i Chłopczyka (styczeń 2015)

Chustomanka
    Miejscowość
    Mikołów

Domyślnie Czytać - tak! Ale jak?

Na stronce Czytać - tak! Ale jak? znajdują się:
    1. gotowe materiały dydaktyczne do zabaw literackich,
    2. artykuły dotyczące pracy z książką, zabaw literackich, nauki przez zabawę

Chusteryczka Awatar Sania
    Miejscowość
    Tychy/Katowice

Domyślnie

Juana a miałaś już w ręku pierwszy tom Poczytaj mi mamo?
    Z łezką w oku przypominam sobie jak mi mama czytała te książeczki i zastanawiam się jak to teraz wydali

Doradczyni Noszenia ClauWi®

Chustomanka
    Miejscowość
    Mikołów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sania Zobacz posta
    Juana a miałaś już w ręku pierwszy tom Poczytaj mi mamo?
    Z łezką w oku przypominam sobie jak mi mama czytała te książeczki i zastanawiam się jak to teraz wydali
    Nie, nie miałam w ręku, ale recenzja, która ukazała tutaj jest bardzo zachęcająca

Chusteryczka Awatar rzezuchama
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja oglądałam (i już mam w schowku ofc ). Jak widać na obrazku książka jest prostokątna, ale w środku są jakby "skany" tych słynnych małych książeczek - więc kształt kwadratu zachowany. Zrobione jest to imo fajnie - wewnątrz jest kilka tych książeczek, każda zaczyna się swoją oryginalną okładką, na drugiej stronie ma wszystkie dane ze stopki, czyli tak jak było, potem lecą kolejne strony, a kończy się każdorazowo tą stroną tylną "poczytaj mi mamo" (nie wiem, czy jasno się wyrażam?). Tyle w temacie wyglądu. Z wrażenia nie sprawdziłam ile jest tych książeczek/bajek w środku, tak mi się ręce trzęsły i wspomnienia kłębiły
    A padłam na wstępnie, bo wszystko zaczyna się od mojego ulubionego wiersza "gdzie się podziały moje daktyle z ilustracjami Lutczyna, który chodził mi ostatnio strasznie po głowie i żałowałam, że książeczka się gdzieś straciła.
    Marta, mama Stasia - 2007 i Józina - 2010
    Stasiek poleca
    Błogosławiony, który nie mając nic do powiedzenia nie obleka tego w słowa. Julian Tuwim

Chustomanka
    Miejscowość
    Mikołów

Domyślnie

W linku, który podałam wyżej recenzja obejmuje cechy fizyczne książki i zawiera spis tytułów

Chustomanka Awatar Anemonka
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

Dziękuję dziewczyny za podanie tytułów książek podobnych do Mamoko,
    lecę do księgarni na zakupy

Chusteryczka Awatar rzezuchama
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Juana Zobacz posta
    W linku, który podałam wyżej recenzja obejmuje cechy fizyczne książki i zawiera spis tytułów

No, ale najpierw "napisała co wiedziała i czym prędzej odleciała"... czytać
    Marta, mama Stasia - 2007 i Józina - 2010
    Stasiek poleca
    Błogosławiony, który nie mając nic do powiedzenia nie obleka tego w słowa. Julian Tuwim

Uprawnienia umieszczania postów