a czym na noc pieluchujesz ? ja zakładam NB ok. 20 i do 7 rano super trzyma
Wczoraj ją zapakowałam w kieszonkę minkee + plus 2 wkłady z IB.
Dzisiaj miała IB i po 2 h cała mokra.
Ostatnio edytowane przez pomidore ; 06-02-2010 o 22:03
M.06.2009 B.01.2015 M.06.2016
dwa wkłady z IB to mało na noc wg. mnie,poza tym masz nowe wkłady czy kupione od kogoś?jeśli kupione od kogoś to je pogotuj w garnku przez pół godziny z dużą ilością kwasku cytrynowego.
ponadto 7-miesięcznemu dziecku na noc nie starczy kieszonka i dwa wkłady (jeśli jest na piersi to nie jest to dziwne).
Morela jest z lipca, a z Marysią dwa lata się męczyłam żeby znaleźć coś co wytrzyma,bo ona naprawdę sporo sika do teraz w nocy.
wieczorem też dzieci raczej sporo sikają.ja zmieniam o 23 i o 4 rano.o 7 mamy już znowu zalaną pieluchę.jak mam dość, to wkładam jednorazówkę.
spróbuj albo takich zmian częstszych albo formowankę konopną/bambusową i otulacz,choć i tu nie gwarantuję,że nie będziesz musiała raz w nocy zmienić pieluchy.
busiu-są jednorazówki ekologiczne, drogie, ale jedna na noc to 30 sztuk miesiecznie więc można się szarpnąć![]()
Ostatnio edytowane przez magda1980 ; 06-02-2010 o 00:18
Pieluchy mam nowe, wkłady nowe, drugi raz jutro będą prane.
Dzisiaj wieczorem wystroiłam Marysię w Minilalę, zobaczymy jak będzie.
edit: sprawdziłam. ma sucho na razie.
Krysiu bambusy muszą nabrać chłonności jakieś 4-5 prań co najmniej. Z nowego bambusa siuśki uciekną.
Mati - 19 kwietnia 2005
Lilianka - 04 stycznia 2009
www.MamaZen.pl - CHUSTY: Miluli, Natibaby, Hoppediz, LennyLamb. PIELUSZKI: bumGenius, Flip, Close, Bambino Mio, LennyLamb, Happy Flute.
Sklep stacjonarny, wypożyczalnia chust i nosideł, warsztaty i konsultacje chustowe: MamaZen, Gdańsk-Przymorze Centrum Horyzont, ul. Obrońców Wybrzeża 23 box 13
Doradca Noszenia ClauWi®
a no właśnie
to samo z konopiami też.
Ja już nie wiem ktore to ja mam bambusy, a ktore bawelniane, z mikrofibry a moze jeszcze cos innego mam![]()
U nas bambuskowa formowanka na noc nie dawała rady, super za to sprawdza się frotkowa do składania z ręczniczkiem w środku, na to otulacz zapinany po bokach. Taką pieluchę zakładam idąc spać ok. północy, wytrzymuje bez wpadek do 9:00.
Zosia - przyniosłaś nam wiosnę 21.03.2009
Kazik - Zimowy Okruszek 12.02.2014![]()
Witek -Wielka Niespodzianka 06.08.2018