Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 28

Wątek: Już kryzys ? :(

Chustoholiczka Awatar pomidore

Unhappy Już kryzys ? :(

Od 2 dni jesteśmy na wielo na 100%.

Wszystko pięknie ładnie, ale ...

Jak Młodą zapieluchowuję ok. 20 to o 23 ma tak mokro, że muszę ją przebierać

Ja nie wiem czy ona jest siurkaczem roku czy co?

Trace chęć na wielo
    M.06.2009 B.01.2015 M.06.2016

Chusteryczka Awatar anqa
    Miejscowość
    Gdańsk / Sopot / Warszawa

Domyślnie

a czym na noc pieluchujesz ? ja zakładam NB ok. 20 i do 7 rano super trzyma

Domyślnie

Wczoraj ją zapakowałam w kieszonkę minkee + plus 2 wkłady z IB.

Dzisiaj miała IB i po 2 h cała mokra.
    Ostatnio edytowane przez pomidore ; 06-02-2010 o 21:03

Chustomanka Awatar busia
    Miejscowość
    Dublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pomidore Zobacz posta

Jak Młodą zapieluchowuję ok. 20 to o 23 ma tak mokro, że muszę ją przebierać

Ja nie wiem czy ona jest siurkaczem roku czy co?

Trace chęć na wielo
    U nas podobnie! więc nie myśl sobie, że Twoja córa sika jak szalona hehe. Ja już ją wysadzam, udaje się bo już po posadzeniu próbuje tzn. sprawdza czy chce się jej sisi jak tak to patrzy na mnie i siusia i mówi "siiii"a jak nie to zaczyna się wiercić więc ją zabieram. Ale od kilku dni intensywnie myślę żeby przestawić się na wielo, czytam i zaznajamiam się z tematyką. No ale na noc chyba zakładałabym pieluchę jednorazową. O 8 idzie spać a około północy kładziemy się my więc zmieniam pieluszkę. Jest aż ciężka czasami a przed spaniem załatwiała się do wc. Czasem jak mam siły przewijam nad ranem a jeśli nie to po przebudzeniu się rano około 9 mokro znów bardzo jest! zwykle śpię jak kamień a nocne przewijanie jest męczące bo mała wrzeszczy jak zarzynany królik.. no nic drążę temat pieluch wielorazowych i być może zacznę je stosować, bardzo bym chciała. Mam już wkładki z mikrofibry i otulacz, który mąż kupił po urodzeniu się Zosi. Używam je czasami bo denerwują mnie jednorazówki, są OK, ale takie nieekologiczne
    pomidore, sorki za OT, pewno nie o to Ci chodziło, ja tylko chciałam Cie pocieszyć, ze Twoja córa nie jedyna taka sikaczka
    Beata, mama Zosi (15.02.2009) i Mikolaja (6.01.2011) , żona Łukasza

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

dwa wkłady z IB to mało na noc wg. mnie,poza tym masz nowe wkłady czy kupione od kogoś?jeśli kupione od kogoś to je pogotuj w garnku przez pół godziny z dużą ilością kwasku cytrynowego.

ponadto 7-miesięcznemu dziecku na noc nie starczy kieszonka i dwa wkłady (jeśli jest na piersi to nie jest to dziwne).
    Morela jest z lipca, a z Marysią dwa lata się męczyłam żeby znaleźć coś co wytrzyma,bo ona naprawdę sporo sika do teraz w nocy.
    wieczorem też dzieci raczej sporo sikają.ja zmieniam o 23 i o 4 rano.o 7 mamy już znowu zalaną pieluchę.jak mam dość, to wkładam jednorazówkę.
    spróbuj albo takich zmian częstszych albo formowankę konopną/bambusową i otulacz,choć i tu nie gwarantuję,że nie będziesz musiała raz w nocy zmienić pieluchy.

busiu-są jednorazówki ekologiczne, drogie, ale jedna na noc to 30 sztuk miesiecznie więc można się szarpnąć
    Ostatnio edytowane przez magda1980 ; 05-02-2010 o 23:18

Domyślnie

Pieluchy mam nowe, wkłady nowe, drugi raz jutro będą prane.

Dzisiaj wieczorem wystroiłam Marysię w Minilalę, zobaczymy jak będzie.

edit: sprawdziłam. ma sucho na razie.

Chustomanka Awatar lawendax
    Miejscowość
    GDAŃSK

Domyślnie

Krysiu bambusy muszą nabrać chłonności jakieś 4-5 prań co najmniej. Z nowego bambusa siuśki uciekną.
    Mati - 19 kwietnia 2005
    Lilianka - 04 stycznia 2009

www.MamaZen.pl - CHUSTY:
    Miluli, Natibaby, Hoppediz, LennyLamb. PIELUSZKI: bumGenius, Flip, Close, Bambino Mio, LennyLamb, Happy Flute.

Sklep stacjonarny, wypożyczalnia chust i nosideł, warsztaty i konsultacje chustowe: MamaZen, Gdańsk-Przymorze Centrum Horyzont, ul. Obrońców Wybrzeża 23 box 13

Doradca Noszenia ClauWi®

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

a no właśnie
    to samo z konopiami też.

Domyślnie

Ja już nie wiem ktore to ja mam bambusy, a ktore bawelniane, z mikrofibry a moze jeszcze cos innego mam

Chustoholiczka Awatar nemhain
    Miejscowość
    Warszawa, Mokotów

Domyślnie

Ogólnie to pieluszki nowe trzeba kilka razy wyprać, mniej więcej po 8 praniu nabierają chłonności.

Chusteryczka
    Miejscowość
    Szczecin-nie nad morzem:)

Domyślnie

U nas bambuskowa formowanka na noc nie dawała rady, super za to sprawdza się frotkowa do składania z ręczniczkiem w środku, na to otulacz zapinany po bokach. Taką pieluchę zakładam idąc spać ok. północy, wytrzymuje bez wpadek do 9:00.
    Zosia - przyniosłaś nam wiosnę 21.03.2009
    Kazik - Zimowy Okruszek 12.02.2014
    Witek - Wielka Niespodzianka 06.08.2018

Miejscowość
    GDAŃSK

Domyślnie

Mini Lale, CT i Bambooty są bambusowe Ale chyba najbezpieczniejsza wersja nocna to formowanka + otulacz.
    Ostatnio edytowane przez lawendax ; 05-02-2010 o 23:56
    Mati - 19 kwietnia 2005

www.MamaZen.pl - CHUSTY:
    Miluli, Natibaby, Hoppediz, LennyLamb. PIELUSZKI: bumGenius, Flip, Close, Bambino Mio, LennyLamb, Happy Flute.

Sklep stacjonarny, wypożyczalnia chust i nosideł, warsztaty i konsultacje chustowe: MamaZen, Gdańsk-Przymorze Centrum Horyzont, ul. Obrońców Wybrzeża 23 box 13

Doradca Noszenia ClauWi®

Domyślnie

Noooo... a ja formowanek nie mam. Se ubzdurałam, że one takie grube i nie wygodne.

edit: Olu, CT i Bamboota jeszcze nie sprawdziłam

Miejscowość
    Warszawa, Mokotów

Domyślnie

znam fajne formowanki idealne na noc ale ja jako sprzedawca nie powinnam żadnych marek polecać itd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nemhain Zobacz posta
    znam fajne formowanki idealne na noc ale ja jako sprzedawca nie powinnam żadnych marek polecać itd
    Hi hi to mi na priv napisz

Miejscowość
    GDAŃSK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nemhain Zobacz posta
    jako sprzedawca nie powinnam żadnych marek polecać itd
    Masz rację Aniu, wedytowałam posta.
    Mati - 19 kwietnia 2005

www.MamaZen.pl - CHUSTY:

Doradca Noszenia ClauWi®

Chusteryczka

Domyślnie

u nas na noc czyli od 20 do 10 rano;D zakładam formowankę bambusową z dodatkowym wkładem i do tego wkład mikrofibrowy i 14 godzin trzyma elegancko Hania piersiowa, w nocy je kilka razy kieszonek na noc nie uzywam, nie zdawały egzaminy, formowanek mam 5, cztery mi wystarczałys pokojnie mimo ze bambus długo schnie.

aha, na noc czyli na te 14 godzin spokojnei tez wytrzymuje Close Parent mikrofibrowa z oboma wkladami wpiętymi i dotego na sam spód normalny mikrofibrowy dodatkowy, np z HH albo NB

Miejscowość
    Warszawa, Mokotów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lawendax Zobacz posta
    Masz rację Aniu, wedytowałam posta.
    ciężko być mamą i sprzedawcą, już raz mi zwrócono uwagę i sie pilnuje teraz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez b.szczelna Zobacz posta
    u nas na noc czyli od 20 do 10 rano;D zakładam formowankę bambusową z dodatkowym wkładem i do tego wkład mikrofibrowy i 14 godzin trzyma elegancko Hania piersiowa, w nocy je kilka razy kieszonek na noc nie uzywam, nie zdawały egzaminy, formowanek mam 5, cztery mi wystarczałys pokojnie mimo ze bambus długo schnie.

aha, na noc czyli na te 14 godzin spokojnei tez wytrzymuje Close Parent mikrofibrowa z oboma wkladami wpiętymi i dotego na sam spód normalny mikrofibrowy dodatkowy, np z HH albo NB
    jakie masz te formowanki bambusowe? Ty mi możesz chyba coś polecić

A czy przepustowść sikowa nie zależy w większej mierze od PULa czy też otulacza??

Chusteryczka

Domyślnie

nie wiem co to znaczy przepustowosc sikowa
    trzeba miec chlonne formowanki i dopasowany do nich i do Dziecia otulacz
    mam formowanki ecobabeco rozm M, moja Córka jest z marca i są jeszcze dobre ale juz powoli wymieniam na wieksze zeby było MI wygodniej
    swietna była Ptit Dessous ktorej sie nieopatrznie pozbyłam
    wkladke mikrofibrową dokladam jak popadnie- którąbądz
    otulacze na to mam dwa BabYetty i totsbots w grochy

formowanki są na bazarku w związkuz tą wymianą na większe ale dopinają się i jeszczes poro będą dopinac takze nie namawiam CP tez sprzedaje hihi ale dlatego ze ma za duzo

czy ja to moglam napisac?;>

Uprawnienia umieszczania postów