Pokaż wyniki od 1 do 20 z 31

Wątek: Buczy w chuście

Mieszany widok

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie Buczy w chuście

Dzisiaj zamotałam moją córkę po raz pierwszy - zawiązałam kieszonkę, zapakowałam dziecko. Dziecko siedzi i myśli, rozedrzeć się czy nie, czy mi fajnie, czy mi niefajnie. Po pięciu minutach noszenia (przestawała kwękać, kiedy chodziłam) zdecydowała się jednak, że jej niefajnie i rozdarła się na całego.
    Kiedy próbował zamotać się mąż, rozdarła się już na etapie wkładania do kieszonki.
    Sprawdziłam, czy aby nie ma przyczyn pozachustowych - najedzona, pielucha zmieniona, ubranie wygodne. Noszona na ramieniu luzem, siedzi cicho i lustruje otoczenie. Wkładana do chusty - ryczy.
    Na pewno zamotałam nieco za luźno - czy to mogła być przyczyna? Ale w takim razie dlaczego ryczała wkładana do kieszonki motanej na tatusiu?
    Mój mąż postawił teorię, że jej za gorąco. A może przez to za luźne wiązanie czuje się niepewnie?
    Czytałam o tych cudownych chwilach, kiedy to dziecko po raz pierwszy zapakowane do chusty wycisza się i różne takie. A moja Buczysława buczy i oblewa się łzami, jakbym jej zrobiła najcięższą z krzywd.

Chustomanka Awatar andzia_1978
    Miejscowość
    pomiędzy wawą a wołominem

Domyślnie

hmmmm naprawdę czytałaś, że dziecko po raz pierwszy w chuście nie płacze? mój syn darł gardło ino równo.... może było jej za gorąco, chusta to jedna warstwa ubranka, a czy za luźno... wystarczy się pochylić, jeżeli malutka nadal jest do Ciebie przyklejona to jest ok.
    Pamiętaj że dla Małej to nowa sytucja, nie zrażaj się, próbuj, zobaczysz jeszcze jakie noszenie będzie dla Was cudowne.
    P 1995, A 1997, B 2008, W 2015 i L 2017
    jestem matką idealnej córki i równie idealnych czterech synów

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie

Naprawdę tak czytałam
    Zrażać się nie zamierzam, ale trochę się wystraszyłam. Co ja robię nie tak? A może moje dziecko jest niechustowe? A może to? A może tamto?
    No, nic będziemy próbować.

Chusteryczka

Domyślnie

jak nie jesteś pewna wiązania to może zrób zdjęcia, wklej, a dziewszyny-expertki pomogą i ocenią co jest nie tak... a co do uspokojenia, to mówisz że jak chodzisz, to dzieć spokojny... czyli chyba tak jak większość, wiec czasem nawet podczas wkładania małej do kieszonki to zaczynam odruchowo bujać biodrami

owocnych prób!
    K. 2009M. 2012

Chustofanka Awatar sylabelle
    Miejscowość
    Poznań/Luboń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kofeina Zobacz posta
    A może moje dziecko jest niechustowe?
    Takie pojęcie jak "niechustowe" dziecko nie istnieje Moja córka też na początku płakała - jak przy każdej nowej sytuacji - ale po kilku próbach wszystko było w porządku... ale bardzo pomaga kołysanie, śpiewanie, mówienie co robisz itp. Odwagi i wytrwałości!
    Julka (VII 2009), Kornelia (V 2013), Konstanty (IX 2014)

Mój blog szydełkowy: sylabelle.blogspot.com
    FB: https://www.facebook.com/sylabellesylabelle

Chusteryczka

Domyślnie

Kreska pierwsze wiązanie zaakceptowała cudnie (a przez moje niedoczytanie wpakowałam ją w pojedynczego X, kiedy miała jakieś 3 tyg). A następne... tragedia. Ani kangur, kieszonka to po prostu histerie, czasem przechodził 2X, ale też na krótko. Tak było długo, na pewno kilka tygodni. Potem się okazało, że nie taki diabeł straszny, nie wiem, czy dzieć dorósł, czy po prostu zaakceptowała fakt, że czasem mama ją w coś takiego pcha Ale było lepiej, znośnie, na pewnym etapie (od jakichś 3 miesięcy do nie wiem, 8-9) wręcz dobrze (czyli spacer do godziny w chuście). Acz do dnia dzisiejszego nie ma mowy o jakimś długim noszeniu, teraz wręcz tylko na chwilę na biodro w Scootababy wskakuje. Więc może istnieją dzieci nie do końca chustowe

Kofeino, cierpliwości życzę i długich miesięcy noszenia
    Shilo z eMem i Kreską (12.2008)

http://shilocrafts.blogspot.com/

Bubaje http://bubaje.blogspot.com/

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie

Dzięki za Wasze opowieści, bo naprawdę byłam przekonana, że chusta działa uspokajająco na wszystkie dzieciaki oprócz mojej Buczysławy i że na bank robię jakiś błąd albo Buczka jest zwyczajnie chuście niechętna na zawsze i na amen.
    Będę próbowała na pewno, bo mi bardzo zależy. Dzisiaj spróbujemy się znów zamotać i zrobię, jeśli nie zapomnę, zdjęcie. Na pewno było za luźno i nieco za nisko, może tym razem wyjdzie lepiej.
    Jestem zdeterminowana

Chusteryczka Awatar Fusia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andzia_1978 Zobacz posta
    hmmmm naprawdę czytałaś, że dziecko po raz pierwszy w chuście nie płacze? mój syn darł gardło ino równo.... może było jej za gorąco, chusta to jedna warstwa ubranka, a czy za luźno... wystarczy się pochylić, jeżeli malutka nadal jest do Ciebie przyklejona to jest ok.
    Pamiętaj że dla Małej to nowa sytucja, nie zrażaj się, próbuj, zobaczysz jeszcze jakie noszenie będzie dla Was cudowne.
    -moja nie płakała-zsneła drazu-a miałam chuste nie podociaganą i jeszcze motać dobrze nie u miałam nie mówiac o dociaganiu
    zato pierwsze plaecaki-nawet wiazać nie kończyłam bo ona już sie darła ja byłam zapozona a materiał wyślizgiwał się z pomiędzy nas
    ale teraz już sie udaje-żwicze żeby lepiej wychodził ale już nie jest żle -myśle ze tu chodzi o wiek dzecka mojej 4czy 6 tyg nie pamiętam kiedy zamotałam sie pierwszy raz -było wszystko jedno byle przy mamie/taciea teraz sie już młoda 6miesięczna rzadzi ma dni ze u wszystkich w chuście w kazdym wiazaniu jest super a wczoraj niemógł jej nikt nosić ani na rękach ani w chus,cie poza mną-po szczepieniu była
    Żona Damiana. Matka Róży(28.10.2009), Anieli(1.03.2011) i Łucji13.06.2013
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Uprawnienia umieszczania postów