Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 90

Wątek: Bambusik LennyLamb!

Mieszany widok

ulala.v
    Guest

Domyślnie

Ode mnie będą same ochy i achy

Testowałam bambus tropikalny. Niestety nie udało mi się zrobić zdjęć

Zapisałam się na testy z ciekawości, bo nie miałam nigdy do czynienia z bambusem, wiele osób poleca na lato chusty bambusowe a ja sceptycznie podchodzę do nieznanego więc chciałam zobaczyc co to ten bambus

Po wyjęciu bambusa z torebki szok x 4

szok nr 1 - kolor, jak nie byłam przekonana do pstrokatych pasiaków to ten mnie powalił - cudo - daje po oczach strasznie ale kolory są ciepłe, energetycze, optymistyczne.

szok nr 2 - cienizna, myślę sobie ale kicha - nie lubię cienizn, śliskie toto, a ja lubię szorstkie

szok nr 3 - po zamotaniu - jak ta cienizna nosi! nic się nie wpija, chusta cienka ale jednocześnie jakby miękka, mięsista, szułam się jakbym miała jakieś poduszki na ramionach dodatkowe - no cud miód malyna

szok nr 4 - skosy, długie, w ogóle chusta za długa na mnie ale się super układały, chusta lejąca, generalnie bardzo łądnie się prezentowała.

jedyny minus ze względu na śłiskość ciut obluzowuje się węzeł ale tylko ciut.
    Testowałam chustę 3 dni - bardzo intensywnie, każdego dnia wychodziłam w niej 2 razy dziennie na 2-3 godziny.

Rozważam zakup prywatnego bambusika

edit: aha nosiłam w 2X 9 kg córę
    Ostatnio edytowane przez ulala.v ; 27-04-2010 o 11:54 Powód: edit: aha nosiłam w 2X 9 kg córę

Chustomanka Awatar Foxy Lady
    Miejscowość
    Warszawa Włochy :)

Domyślnie

Testowaliśmy błękitną.

Po wyjęciu z paczki kolor trochę mnie rozczarował - blady, ale po bliższym poznaniu uznaję ten zestaw kolorystyczny za fajny. Dużo lepiej wygląda na kimś niż sam w sobie
    Dobry na lato - do opalenizny i jasnych ubrań, oraz na tle zieleni.

To dość wąska chusta i uznaję to za jej minus (w plecaczku prostym ucieka spod pupy).
    W dotyku bardzo fajna - nieznacznie grubsza od bawełnianych, mięciutka, z drugiej strony mechata. Trochę się miętosi, ale podczas noszenia źle to nie wygląda.

Nosi moim zdaniem nieźle, ale w kieszonce (łapki bobasa na wierzchu) wpijała mi się trochę w ramiona.
    Dociąga się dość łatwo, bo jest miękka i cienka, węzełek niewielki.
    Bardzo ładna metka, ale tylko jedna - dwie są wygodniejsze.

Chusta sympatyczna, choć bez rewelacji.
    Na lato mogę polecić.

Dzięki za możliwość testowania, to była duża frajda

na fotce mąż trenuje plecak z krzyżem
    Helenka piękna 23 lipca 2009

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

U nas była tropikalna. Kolor przecudny! Chusta mięciutka i idealnie się dociąga. Ciężar czułam ale moja młoda waży ponad 15kg więc nic dziwnego.
    Ogólnie chusta super i myślę, że przy następnym chuściochu wezmę pod uwagę
    Największe szczęście- moja Hanulka ur. 03.06.2008,
    sprawdziłam swoje BMI, i wyszło mi że jestem za niska...

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

Gościlismy tropika - kolor - wiadomo, co sie komu podoba, ale choc jak dla mnie za duzo rózowego to jednak świetny zestaw, taki świezy, mocny, na lato, dobrze się w nim czułam
    Miałam juz chuste z bambusem i tropik też nie zawiodł, chyba lubię tę sliskosć, miękkosć, no i latem na upały pewnie bedzie się sprawdzać - w ubiegłym roku nosiłam w bambusie, ale grubszym i było dobrze. No właśnie - cienkosć, powiedziałabym raczej kompaktowosć, pomimo długośći (dla nas zdecydowanie za długa) wydaje mi się dobra do zapakowania do plecaka, torebki na letni spacer.
    Pomimo długości musiałam zamotac plecak prosty - z racji nieustającego treningu - nie wrzynała mi się, choc ciężar czułam (10 kg) ale to raczej wina kiepskiego motania - myslę, ze przy odpowiedniej dlugości, sprawdziłaby się dla nas
    jak dla mnie świetna letnia chusta!

kolory w wieczornym słońcu

i w lesnym cieniu

Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Chusteryczka Awatar aurora

Domyślnie

Kurcze, a ja jakoś zachwytu nad bambusem nie podzielam. Gościła u nas Tropikalna. Chusta cienka, rzeczywiście, ale czy śliska? Mi się ją piekielnie ciężko dociągało, mimo starannego motania szybko czułam te słodkie 9-kilo Bartka. Wiązałam i z przodu, i z tyłu. W starciu z bambusową Perłą (jeżeli porównujemy chusty z dodatkiem bambusa) czy Diamentem, to Tropikalna dostaje cięgi. Może gdybym miała okazję popróbować jej dłużej, tobym się do niej przekonała.

Dziękuję za możliwość testowania.
    Kiedy dzieci są małe, daj im korzenie, a kiedy są duże, daj im skrzydła.

Chustoguru
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Testowałam Blękitny Poranek.
    Chusta nad wyraz miła w dotyku. Mimo, że od babolka, nie miała żadnych baboli.
    Zamotałam z niej plecaczek prosty i nieco mnie nerw ogranął- w czasie spaceru wysunęła się nieco spod pupy. Poprawki z dziecięciem na pleach to wyżśza szkoła jazdy, bo chusta jest rzeczywiście dość śliska. Na plus-łatwość motania i mega zgrabny węzełek. Ona w ogóle taka... fajnie wymiarowa . Kolor...hmm... kwestia gustu->ten wybitnie "niemój".
    Fajna chusta na lato, ale niekoniecznie muszę ją posiadać.

Chusteryczka Awatar manteiga
    Miejscowość
    Warszawa, Gocławek

Domyślnie

Witam z lekkim poślizgiem Testowałam Bambusika Tropikalnego, nosiłam w tym krótkim przepisowym okresie, z powodu już jak dla mnie zbyt wysokich temperatur, raz 2 godziny. Noszę tylko w 2x bo Tomek jeszcze stosunkowo lekki jest, a do plecaczków jakoś się nie umiem przemóc, zresztą pogoda nie pomaga w tym. Chusta kolorystycznie dla mnie z tych które zyskują przy zawiązaniu, po wyjęciu z koperty wcale mnie nie zachwyciła. Śliska, ale akurat takie lubię, kompaktowa, dla mnie łatwa w dociąganiu. Dociągać trzeba, ale ja z tych co dociągać i poprawiać lubią i nie bardzo potrafią ocenić co trzyma jak stal a co kiepsko Chyba za mało chust w życiu przetestowałam, zwłaszcza tych z górnej półki W ramach wspierania krajowych wyrobów daję 5 i dziękuję za możliwość testowania.
    Tomaszek - 23.09.2009r., Klara - 23.09.2015r.
    Ach, to życie, jak trzeba to staje na wysokości zadania

Chustoholiczka Awatar pszczoła
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Miałam błękitną. Nie przepadam za LL, ale bambus mnie powalił. Może trochę nierzetelna będę, bo już dużo nie noszę, i moje motanie ograniczyło się do lali konsultacyjnej - ale super fajnie mi się ją dociągało, mięciutka, nie za cienka, też miałam wrażenie chłodu Może to kolory, a może skład chusty.

Zauroczył mnie bambus i polecam go na lato bardzo

Dzięki!
    wspieram w rodzicielstwie

Doradczyni Noszenia ClauWi®
    Doradczyni po kursie podstawowym Die Trageschule ®

Chustonoszka Awatar maariposa
    Miejscowość
    Bemowo

Domyślnie

Ja też testowałam błękitną ale po raz ostatni zdecydowałam się na testowanie w takie upały Żałuję, że nie przemyślałam sprawy i nie przeskoczyłam na koniec kolejki bo moje umordowane gorącem dziecię uciekało z krzykiem na widok chusty
    Co do samej chusty to bardzo miła w dotyku, mięciutka, dość śliska, cieniutka, bardzo kompaktowa. Nosiłam z przodu i z tyłu i było nam obu wygodnie, choć niestety nie dałyśmy rady wybrać się na dłuższy spacer bo obie płynęłyśmy po parunastu minutach przytulania W takie tropikalne upały noszenie w czymkolwiek zdecydowanie odpada ale myślę, że gdyby było parę stopni mniej to bambusik LL byłby idealny bo pięknie się dociąga, ładnie rozkłada ciężar i węzełek wychodzi malutki. Kolor to niestety zupełnie nie moja bajka ale jeśli chodzi o nośność i komfort wiązania to jak najbardziej polecam
    Dziękuję bardzo za możliwość testowania!

Chustofanka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

LL tropikalna
    Mam diament z bambusem i spodziewałam się, że LL będzie równie miękka a okazała się dość sztywna. Mało chust w rękach miałam i nie wiem skąd ta różnica - może o sposób tkania chodzi?

Chusta nosi się super, na długim spacerze nie musiałam jej poprawiać ani razu, trzymała się idealnie. Wcale nie czułam tych pięciu kilogramów przed sobą. Jeśli pojawią się kolejne kolorki na pewno dołączę ją do mojego stosiku.
    dziękuję za możliwość testowania

Chusteryczka Awatar ovejablanca
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Testowałam bambusik Błękitny Poranek.
    Kolor - zupełnie nie mój, ale to nie podlega ocenie. Inne walory chusty bardzo doceniłam.
    A mianowicie: mięciutka, mięciutka, mięciutka! Cudna w dotyku. Taka raczej cienka, ale nie na tyle żeby wpijać się w ramiona. Odrobinę jakby śliska.
    Obawiałam się trochę o nośność a tu baaardzo miłe zaskoczenie.
    Nie dość, że wiąże się jak złoto, węzełek jest malutki i super-zgrabny to jeszcze chusta jest bardzo nośna! Sprawdzona na ponad dwugodzinnym spacerze. Nic się nie luzowało, chusta ładnie otulała dziecko, bardzo mięciutko
    podobnie jak nowe pasiaki, tak samo bardzo polecam bambusik LL.
    Bardzo dobra jakość za rozsądną cenę!

Chusteryczka Awatar lemniscus
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

wlasnie pozegnal nas blekitny poranek
    generalnie chusta bardzo fajna mieciutka mila w dotyku latwo sie dociaga i wiaze wezel malutki nic sie nie luzuje komapktowa- spokojnie miescila mi sie w torebce, cieniutka co na pewno jest plusem w lecie
    na minus - szerokosc - zdecydowanie za waska ciezko bylo zawiazac plecak prosty z raczkami w srodku choc rzadko tak nosimy bo majka sie buntuje to czasem jest to potrzebne, w plecaku prostym dosc szybko zaczelam czuc ciezar 11kg (wzynanie w ramionach) jak wykonczylam tybetanem bylo juz lepiej w plecaku z krzyzem ok choc nie rewelacyjnie , z przodu nosilam raz w kieszoznce i krotko i bylo ok przy dluzszym noszeniu nie wiem
    w sumie bardzo fajna chust ale dla lzejszego i mniejszego dziecka na pewno tez sprawdza sie w lecie
    aha i po tylu testach wyglada calkiem dobrze i dla nas kolorki super
    dziekuje za mozliwosc testowania
    Maja 16.08.2009
    Pola i Lena 04.06.2013

Chustofanka
    Miejscowość
    Krk

Domyślnie

Testowałam Błękitny Poranek
    Chusta bardzo fajna miła w dotyku, mieciteńka, ciut jakby śliska, cieniutka. Nosiłam dziecię 9 kilowe i nic się nie wrzynało. Węzeł malutki, chusta po zawiązaniu nic się nie luzowała, dobrze się dociągała. Kolor-"taki dzinsowy, można do dzinsów nosić " (opinia mojego małża) i w sumie coś w tym jest no ale to kwestia gustu...
    Nic więcej na szybko i na śpiocha mi nie przychodzi do głowy-jak zgram zdjęcia i jakieś sensowne bedzie, to zamieszczę
    Dziękuję za możliwość testowania!
    Aga, mama dwóch skarbów W (maj 2008) i H (luty 2010)

Chustofanka

Domyślnie

Dziękujemy za opinie i zdjęcia, zapraszamy do dodawania ocen w ankiecie (galopująca dysleksja i trójka chorych dzieci na głowie ) :

Bambus
    Ostatnio edytowane przez babolek ; 07-02-2011 o 15:44 Powód: ksja
    Franek 07.05.2007 , Ewa i Hania 15.11.2009

LennyLamb - chusty tkane, elastyczne , nosidełka mei-tai i ....
    Dwa ssaki w akcji więc jeśli chcesz się ze mną skontaktować podaję maila asia [et] lennylamb.com

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

ależ się przeraziłam tym sądem!

Chusteryczka Awatar martita
    Miejscowość
    warszawa grochów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    ależ się przeraziłam tym sądem!
    hahaha, to samo pomyslalam

a tak wracajac do recenzji - dzieki za mozliwos c testu,. mialam tropikalna i tak...kolory - super, sama w sobie chusta bardzo miesista, mila, zwarta...bardzo fajna...
    z przodu wizanie kieszonmka, 2x ok - z kangurem mialam jakis lekki problem, ale to chyba kwestioa wierciocha
    natomiast plecaki...hmmm...nawet w hanti mi ciazylo na ramionach...
    wiec chuste uwazam za swietna dla malucha raczej i na przod
    foty beda - pozniej
    caluski :*

Doula
    Mamong Dziabonga i Dzidzionga

Chustopróchno Awatar marjen

Domyślnie

testowałam tropikalny LL z bambusem

chusta moim zdaniem bardzo fajna, choć pierwsze wrażenia nie były pozytywne... wydawała mi się taka zbyt sztywna, ale po praniu gdy ją zamotałam była już jakby inna. Nosiłam w niej Kasię 6,5 kg w kieszonce i 2x, wychodziłam na zakupy, raz nosiłam nawet 3h (właśnie na tych zakupach)

Kolory przyciągają uwagę, dla miłośników pomarańczów wszelakich to jakby wymarzona chusta.
    Chusta wg mnie nosi bardzo dobrze, dobrze się ją też wiąże. Jest taka "zbita" i nie wrzyna się w ramiona.
    minusy? pewnie jakieś ma. moim zdaniem trochę długo schnie, ale to może kwestia wilgotności powietrza w moim mieszkaniu. bardziej się też gniecie niż inne chusty które miałam.
    Dla dziecka w dotyku świetna - Kasia uwielbia próbować materiałów, a tę chustę niewątpliwie polubiła.
    Planuję zakup letniej chusty i poważnie rozważam LL z bambusem ale chyba poszukam innego zestawu kolorystycznego niż tropikalny. Kolory ładne, ale niestety nie moje.
    bardzo dziękuję za możliwość testowania.
    Kasia 11.2010, Mati 10.2013, Jadzia 6.2015, Michaś 11.20

Domyślnie

pierwszy bambus jaki wpadł mi w ręce i bardzo przypadł nam do gustu Super mi się ją motało, łatwo dociągało i potem fajnie nosiło
    Chusta mięciutka i kolory super
    Wojtkowi też zasmakowała

Chustodinozaur Awatar Anyczka

Domyślnie

Testowałam bambusik tropikalny - dzięki za możliwość

Świetne kolory, chusta raczej cienka, gładka, dobrze się dociągająca, chłodna w dotyk u -na lato jak znalazł. Po spacerze 1,5 h nic nie trzeba było w kieszonce poprawiać.
    Myślałam tylko, że będzie bardziej miękka, skoro to bambus - a wydała mi się raczej sztywna.

Fotek brak, przepraszam, ale akurat nie dysponowałam aparatem;((

Chustomanka
    Miejscowość
    Czeladź/Sosnowiec

Domyślnie

ja mam swój bambusik Wiosna i jestem bardzo zadowolona, jest to jedna z moich chust niesprzedwalnych natenczas
    wizualnie - najpiękniejsza chusta LL, cudownie dobrane kolory, żywe, radosne.. wielki plus!
    chusta jest mięciutka sama z siebie i IMO nie wymaga łamania, dobra również dla nówki.
    noszę moje 9,5 kg szczęścia i.. taka niepozorna, a nosi obłędnie! łatwo się mota, chociaż jest trochę śliska i czasem trzeba przez to poprawiać wiązanie.
    minusy? jest zdecydowanie za długa, mam 4,6, dłuższa niż standardowa M, poza tym ja noszę 4,2, więc apel do LL: wypuszczajcie coś w tym rozmiarze, bo chude dziewczyny, tak jak ja, potykają się o ogony.

edit:

to jeszcze fotę wstawię

Ostatnio edytowane przez misunderstanding ; 28-07-2011 o 11:12 Powód: zdjecie

Uprawnienia umieszczania postów