Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 60 z 90

Wątek: Bambusik LennyLamb!

Domyślnie

testowałam błekitny poranek
    to pierwsza chusta jaka miałam w ręku dla początkującej mamy jest super.Mięciutka i ja nie miałam problemu z dociągnięciem łatwo mi szło motanie w nią choć robiłam to pierwszy raz. Mam nawet jedno zdiecie ale nie umiem wstawic. W świeta mała nie chicała sie dac nosic w chuscie wiadomo za duzo wrażeń zeby sie nosic. Za to przy sprzataniu była nie do zastapienia wrzuciłam małą na placy i sobie spokojnie sprzątałam i przez całe sprzatanie było mi wygodnie a warzy było nie było 13 kg. Dopiero jak się zaczeła strasznie wiercic to chusta sie wysuneła spod pupy, ale to moze też byc moj bład przy wiazaniu
    Kolory na zywo o wiele ładniejsze niz na zdjęciach Załuje ze tak krotko ją miałam ( teraz mała szuka tej chusty tam gdzie ja kładłam zeby sie ponosic)
    Dziekuje za mozliwosc testowania

Chustomanka Awatar horpyna
    Miejscowość
    Zielone Płuca Polski

Domyślnie

Miałam przyjemność testować chustę tropikalną Dziękuję
    Po otwarciu koperty trochę zszokowały mnie nasycone kolory, ale po zamotaniu byłam pozytywnie zaskoczona, bo ta chusta w akcji naprawdę nabiera uroku Taki pozytywny zastrzyk kolorowej energii przy obecnej szarudze zachęcił nas nawet do dłuższego spaceru.
    Chusta zwarta, gęsto tkana, dobrze się dociąga i przyjemnie mi się w niej nosiło również moją prawie dwuletnią siostrzenicę. U mnie lepiej sprawdzała się przy wiązaniach z przodu, kiedy wrzucałam Gabi na plecy trochę czułam ciężarek na ramionach, ale może to kwestia mojego niezbyt udanego wiązania (plecaki to nie jest jeszcze nasza specjalność).
    Myślę, że chustę można polecić nawet początkującym chustonoszkom
    Gabuszka (02.2010) i Wituś (02.2013)

Chustofanka

Domyślnie

Dziękujemy za opinie i zdjęcia, zapraszamy do dodawania ocen w ankiecie (galopująca dysleksja i trójka chorych dzieci na głowie ) :

Bambus
    Ostatnio edytowane przez babolek ; 07-02-2011 o 14:44 Powód: ksja
    Franek 07.05.2007 , Ewa i Hania 15.11.2009

LennyLamb - chusty tkane, elastyczne , nosidełka mei-tai i ....
    Dwa ssaki w akcji więc jeśli chcesz się ze mną skontaktować podaję maila asia [et] lennylamb.com

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

ależ się przeraziłam tym sądem!

Chusteryczka Awatar martita
    Miejscowość
    warszawa grochów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    ależ się przeraziłam tym sądem!
    hahaha, to samo pomyslalam

a tak wracajac do recenzji - dzieki za mozliwos c testu,. mialam tropikalna i tak...kolory - super, sama w sobie chusta bardzo miesista, mila, zwarta...bardzo fajna...
    z przodu wizanie kieszonmka, 2x ok - z kangurem mialam jakis lekki problem, ale to chyba kwestioa wierciocha
    natomiast plecaki...hmmm...nawet w hanti mi ciazylo na ramionach...
    wiec chuste uwazam za swietna dla malucha raczej i na przod
    foty beda - pozniej
    caluski :*

Doula
    Mamong Dziabonga i Dzidzionga

Chusteryczka Awatar ewaibartek
    Miejscowość
    Warszawa-Bródno

Domyślnie

miałam i nadal mam błękitną i jestem zachwycona,normalnie same plusy,kolor,materiał,dociąganie,no wszystko.
    ocena 5+
    Bartek 02.05.2007 Ksawery 07.08.2010 Sara 28.04.2012

Chusteryczka Awatar Anais
    Miejscowość
    Warszawa-Gocław

Domyślnie

Testowałam kolor tropikalny, dzięki za możliwość.
    Po wyjęciu z koperty: WOW Kolory przecudne, nasycone, ciepłe, piękne! W szczególności dla miłośniczek różów i fioletów (ja do nich należę ) oraz pomarańczy i czerwieni. Najpiękniejsza chusta wielokolorowa jaką widziałam No i cudownie poprawiła mi nastrój w środku zimy! W dotyku cudownie miękka, złamana, taki milusiński kocyk Powiem szczerze, że za sam wygląd bym kupiła!
    Po zamotaniu z przodu 2X i kieszonka... ech... rozczarowanie. Niby dociąga się łatwo i nie osiada, ale czułam bardzo ciężar na ramionach, mimo usilnych prób szerszego rozłożenia materiału, nadal było ciężko. Na plecach podobnie, wbijało się w ramiona.
    Moim zdaniem chusta nosi porównywalnie do bawełnianej LL, którą też posiadam, ale gorzej od innych bawełnianych chust w jakich nosiłam (Indio, Leoś, Zara). Szkoda, bo spodziewałam się, że bambus będzie fajnie odejmował kilogramów chuściochowi.
    Tata też nosił i nie widział różnicy w stosunku do bawełnianej LL, w której zwykle nosi.

Będą foty w akcji!
    de la Vega 08.07.2010
    Dzidźka 09.07.2015

Chusteryczka Awatar martita
    Miejscowość
    warszawa grochów

Domyślnie

to obiecdana fota, zew starszakiem - bo z mlodszym okazalo sie ze nie mam fot...
    to plecak prosty z tybetnem

...a tu widac, ze chyba bylo mu dobrze
    caluski :*

Doula
    Mamong Dziabonga i Dzidzionga

Chusteryczka Awatar ewaibartek
    Miejscowość
    Warszawa-Bródno

Domyślnie

kolor przecudny,mieciutka,taka milusia,ale rzeczywiscie jakos z tym dociaganiem czasami byly problemy,lepsza w tej kwestii była blekitna
    ale i tak bym ja kupiła,bo to kawał dobrej szmaty
    Ostatnio edytowane przez ewaibartek ; 23-02-2011 o 18:26 Powód: dodałam zdjątko :)
    Bartek 02.05.2007 Ksawery 07.08.2010 Sara 28.04.2012

Chusteryczka Awatar AS

Domyślnie

Chusta kolory ma boskie! Rozgrzewa w środku zimy.
    Jest miękka, cienka, jednak, żeby dociągnąć ją porządnie, trzeba się napracować.
    Nosiłam obu modeli testowych: młodszy na krótkich dystansach nie osiadał i było mi dość wygodnie, ale waży tylko ok. 7kg, natomiast chustę odradzałabym do noszenia dziecka 15kg+. Czułam ciężar, pasy mi się odciskały, było mi po prostu niewygodnie. Młodszego po około 3 godzinach również czułam już, że noszę, głównie na ramionach. Dłuższe noszenie wymagało poprawek dociągnięcia, co na lekko śliskiej chuście nie było już takie proste, np. na spacerze.
    Wg mnie jest to chusta super dla maluszka, a potem... czas na inne
    Ania - dawniej AS_MS_?, mama MichuChichu 22.11.2008 i Manfreda-Mandziuka vel Borysa Szyca 28.10.2010
    i

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Testowałam tropikalnego bambusika - jestem zachwycona!
    Chusta mega kolorowa - mimo że nie przepadam za pstrokacizną coraz bardziej mnie takie zestawienia urzekają.

Miękka ale wcale nie cienka, gładka ale nie śliska, taka zwarta i w świetnej kondycji, wcale nie zmechacona jak mój własny diament.

Córce przypasowała bo dała się zamotać i w kieszonkę i kangura i na plecach - wiąże się super, nic nie osiada, węzełek malutki.

Dla mnie 5

I taką fotkę sobie kazałyśmy zrobić w tej rewii kolorów
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chusteryczka Awatar Aniamama
    Miejscowość
    bydgoszcz\fordon

Domyślnie

Ja właśnie odeslałam dalej Błękitny Poranek.
    Kolor ewidentnie nie mój.
    Struktura chusty super, dobrze się dociąga.Nie luzowała mi się w trakcie noszenia, Korzystałam z niej na zakupach więc wkładałam małą i wyciągałam kilka razy fotelik sklep fotelik sklep i nic nie musiałam poprawiać.Mięciutka i wogóle suuppeerr, moję ponad 10kg dziecko jakoś mi nie ciążyło.

Chustomanka Awatar maagduusiiaa
    Miejscowość
    Płock - miasto sexu i biznesu :P

Domyślnie

trafił do nas tropikalny bambusik
    kolory sama słodycz, mimo, że nie moje to bardzo wpadły mi w oko
    chusta jakby sama się dociągała, ale też jak popuścić połę to wszystko zjeżdża, śliska, jednak mi odpowiadała,
    na niej odważyłam się na mój pierwszy plecak, więc o czymś to świadczy
    węzełek mały, łatwo się wiąże, nie wiem ile by poniosła, bo egzemplarz testowy ważył ok 6-7kg, ale wydaje mi się że przez tą swoją "cienkość" klocka nie ponosi i będzie się wpijać w ramiona
    ale dam 5 i polecam!

dziękuję za możliwość testowania
    Prosiaczek wspiął się na paluszkach i szepnął:
    - Tygrysku...!

- Co Prosiaczku?
    - NIC - odparł Prosiaczek biorąc Tygryska za łapkę - chciałem się tylko upewnić czy jesteś...

Sz. 2008 E. 2010 Lu.2017

Chustopróchno Awatar Kreska

Domyślnie

Napiszcie proszę ile cm ma długości jednego boku taki tropikalny bambusik rozmiar M?
    dokładnie 4,6? czy więcej/mniej?
    Ania
    2008, 2011, 2013, 2018

Chustomanka Awatar olmis

Domyślnie

Kreska - zmierzę Ci wieczorem, bo suszy się na balkonie, wydaje mi się, że może mieć ciut więcej, bo w kieszonce mam długie ogony, o ile wszystkie są tak samo cięte.
    starsza siostra - 08.08.08, młodsza siostra - 06.10.10
    -----------------------
    Instruktorka Masażu Shantala, Doradczyni Akademii Noszenia Dzieci (lubuskie, Zielona Góra); www.nowoczesnerodzicielstwo.com.pl

Chustomanka Awatar Tehanu
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Testowałam Błękitny Poranek.
    Chusta jest: zwarta, lekko śliska, miękka. Dociągała się świetnie, nawet przy wiercącym się młodym motałam bez większych problemów. Zaliczyliśmy dwa spacerki w kieszonce i nie było problemów z osiadaniem, przy krótkim motaniu w 2x też spisała się fajnie.
    Nie mam dużego doświadczenia, ale moje prawie 12 kg nie ciążyło mi specjalnie.
    Co do kolorków to nawet mi się podobała Nie dająca po oczach, spokojna, spodobała się wybitnie mojej babci
    Oceniam na 5 i dziękuję za możliwość testowania

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez olmis Zobacz posta
    Kreska - zmierzę Ci wieczorem, bo suszy się na balkonie, wydaje mi się, że może mieć ciut więcej, bo w kieszonce mam długie ogony, o ile wszystkie są tak samo cięte.
    super! to czekam!
    muszę się zdecydować czy ta M-ka będzie dobra dla nas
    Ania
    2008, 2011, 2013, 2018

Chustomanka Awatar olmis

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kreska Zobacz posta
    super! to czekam!
    muszę się zdecydować czy ta M-ka będzie dobra dla nas
    moja M po krawędzi ma 4,93
    starsza siostra - 08.08.08, młodsza siostra - 06.10.10
    -----------------------
    Instruktorka Masażu Shantala, Doradczyni Akademii Noszenia Dzieci (lubuskie, Zielona Góra); www.nowoczesnerodzicielstwo.com.pl

Domyślnie

Jakiś czas temu zakupiłam LL tropikane, chciałam ją porównać do perełki nati, ale to zupełnie inna bajka.
    Pierwsze wrażenie, bardzo kompaktowa, kolory to zdecydowanie moje, śliska porównując do jedwabiu jedyny jaki miałam to japan, cienka i ścisło utkana.
    Na pierwszy ogień poszła Lena - ok. 17kg.
    ramiona się nie wrzynały, super się dociąga, co prawda nie nosiłam zbyt długo, ale spodziewałam się gorszej reakcji na czterolatce.
    Zamotałam synka waga ok.11kg., przy nim jakoś mi spod pupy uciekał materiał, może dlatego że on bardziej ruchliwy, ale jak już zawiązałam, to bylo nam dobrze.
    Polecam dla początkujących jak i dla małych ciężarków.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez olmis Zobacz posta
    moja M po krawędzi ma 4,93
    to takie długie 4,6 ale może się nie będę potykać o ogony
    Dzięki za pomiary
    Ania
    2008, 2011, 2013, 2018

Uprawnienia umieszczania postów