Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 23

Wątek: Kolory pieluch

Chustonoszka Awatar minimka83
    Miejscowość
    Far Away

Domyślnie Kolory pieluch

Jaki kolor pieluchy jest wg Was najfajnieszy?
    Pastele, czy raczej mocne kolory wybieracie?
    Ja kupiłam sporo na bazarku, więc nie miałam często takiej możliwości, żeby sobie powybierać kolory.
    Ale np. marzy mi się limonkowe Itti Bitti.

Ostatnio znajoma jednorazówkowa mi powiedziała, że po co te kolory, jak jej się pielucha kojarzy z białym kolorem. Pomyślałam, że nie wie, co traci

A jakie u Was barwy są najbardziej pożądane?

Chustoholiczka Awatar yetta
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja lubię kolorowy stosik, więc kolorów różnych u nas pod dostatkiem.
    SKLEP INTERNETOWY - www.babyetta.pl ~~~
    Zuzanna i Franciszek
    W Życiu Piękne Są Tylko Chwile, Dlatego Czasem Warto Żyć.

Chusteryczka Awatar anqa
    Miejscowość
    Gdańsk / Sopot / Warszawa

Domyślnie

ja też wielokolorowo

Chustofanka

Domyślnie

ja lubię różniaste oczodajne, z wyjątkiem różu, bo jeszcze mój mały polubi i będzie....

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

ja tez kolorowo, im wiecej tym lepiej wole mocne kolory, pastele mniej (chociaz tez mam). wzorki tez moga byc jakies, czemu nie

edit: bialej wielo nie mam ani jednej... poza tetra, a i tej w bieli mam chyba cale trzy sztuki
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

ja nie mam dużego doświadczenia ale wybieram raczej jasne bo mam schizy, że mi w praniu zafarbują.
    Największe szczęście- moja Hanulka ur. 03.06.2008,
    sprawdziłam swoje BMI, i wyszło mi że jestem za niska...

Chustonoszka Awatar minimka83
    Miejscowość
    Far Away

Domyślnie

A co do wzorków to mam krowę i lamparta z Blueberry. Wspaniałe są. Wszystkie zwierzakowate lubię

Chustomanka Awatar ewinka

Domyślnie

Też mam fisia, że jak będą kolory intensywne, to mi zafarbują, więc wybieram delikatniejsze (choć marzy mi się czerwony FB ). No i mój ulubiony kolor to lawendowy - zabawne, że różne firmy nazywają tak swoje pieluchy, ale jednak odcienie są różne. A z białych to mam Jedną Białą Doskonałą, formowanki bambusowe - białe-nie-białe no i ogrom tetry - już lekko poszarzałej zresztą

Chustoholiczka Awatar v
    Miejscowość
    jakby Warszawa

Domyślnie

kolorowo, intensywnie, jak najzywiej!

Chusteryczka Awatar Aloha
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Też lubię kolorowo, ale i białymi nie pogardzę, bo takie białe jakoś z czystością mi się wasze kojarzyło

A co do kolorów to w przypadku pieluszek z PULa, to nawet ciemny PUL nie farbuje. Co do ciemnych formowanek to już nie polecam - kolory się spierają, i im żywsze, intensywniejsze, ciemniejsze kolory tym bardziej to widać.

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

No i masz babo placek
    Kolory kolorami, ale myślę, że dobrą pieluchę to i bym białą zakupiła( patrz flexitot).
    Ja jestem za mocnymi kolorami unisex- czyli ani nie kwiaty ani samochodziki..takie pasy zebry..swoją drogą dlaczego nie ma np pieluchy w kolorze pawiego pióra?
    Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.

Chustomanka
    Miejscowość
    London, UK

Domyślnie

hm, sa w tym stylu, slinki minki i cos dzisiaj ogladalam w sklepie jednym, cholewa nie pamietam juz co to bylo, takie mocno pstrokate
    jak sobie przypomne to wkleje.

Chustomanka
    Miejscowość
    London, UK

Domyślnie

co do kolorow, to lubie pieluchy o intensywnych , soczystych barwach-sprawdza sie to przy materiale typu mink, czyli pluszu. w gre wchodza intensywne turkusy, szmaragdy (uwielbiam te nazwy, krwista czerwien, sloneczny zolty, jednym slowem, mocne, wyraziste barwy. nawet fuksja

wzory-zawsze w cenie sa motywy pokryc zwierzecych-wszelkie zebry, pantery, krowy, zyrafy, dalmatynczyki-wiadomo, cieszy oko mala dupcia owinieta w "skore" tygrysa czy innego jaguara

lubie tez ladne motywy roslinne, ale te sa niestety rzadkoscia. ostatnim odkryciem jest truskawka Bambooty, mam tez drobne kwiatki na granatowym tle na otulaczu Nature Babies i tez sa fajne. gdyby byl wiekszy wybor ladnych roslinnych motywow na pieluchach, plastik w moim portfelu ucierpialby znacznie

Chustonówka
    Miejscowość
    Włodawa(lubelskie)

Domyślnie

O,widzę znajome twarze a wracając do tematu,to też lubię te pieluszki o zdecydowanych kolorach i wzorach

Chustomanka Awatar dagis
    Miejscowość
    se

Domyślnie

etapami
    ale glownie kolorowo i inesywnie

choc najulubiensza z pieluch jest granatowa

Chustomanka Awatar Malina

Domyślnie

Tez lubie kolory mocne i intensywne. Pstrokatych raczej nie lubie PD ma formowanki w pieknych kolorach.
    O dziwo podobaja mi sei tez czekoladowe pieluchy Truskawka bambooty tez jest piekna, zwlaszcza odkad ja mam!
    http://www.przytulmniemamo.pl/

Malinowka wrzesien 2009

Chustoguru Awatar metis1
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Ja dopiero kompletuję lipcowej córeczce pieluchową wyprawkę, ale juz teraz widze, ze robię to wg klucza: im mniej będą przypominać pampki, tym lepiej No i stawiam na kwiatki, wzorki, roslinki, kolorki - im bardziej odlotowe, tym lepiej. Chyba w ten sposób chcę sobie zrekompensować jednorazówki synka (nie bylo wtedy zadnego wyboru wielo, oprócz pumpiastych poppolinków)... Teraz trudno mi sie zdecydowac, szczegolnie ogladajac pule i minkee Yettki Wiekszość pieluch będzie wzorzysta, ale będą też jednokolorowe: ostre i pastelowe. Na każdą okazję i każdy nastrój
    Bialych kupie ze 2 szt, w razie gdybym potrzebowala cos nieprzeswitującego dzikim kolorem, na chrzest np.
    No bo skoro jest okazja, żeby zaszaleć, to czemu nie?

metis1 (20t4d)

Chustoholiczka Awatar erithacus
    Miejscowość
    Tczew

Domyślnie

Ja też oczywiście kolorowo, im bardziej różnorodnie, tym lepiej.
    Ale co do farbowania to niestety mi sie to zdarzyło. Tzn. zafarbował mi ciemnoniebieski i ciemnozielony BG (na niebieskim zdecydowanie bardziej widać, na zielonym prawie wcale ale jednak). Zakolorowały mi się te zaślepki od rzepów. Mam wrażenie, że to od tego rozciągliwego materiału, bo PUL nie farbuje.

Czasem mnie nie ma. Można mnie złapać na maila: [mój nick z forum] @ tlen.pl

mamru
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez erithacus Zobacz posta
    Ale co do farbowania to niestety mi sie to zdarzyło. Tzn. zafarbował mi ciemnoniebieski i ciemnozielony BG (na niebieskim zdecydowanie bardziej widać, na zielonym prawie wcale ale jednak). Zakolorowały mi się te zaślepki od rzepów. Mam wrażenie, że to od tego rozciągliwego materiału, bo PUL nie farbuje.
    Mnie też zafarbowały BG, ale tylko te ciemne kolory, i też pofarbowały się tylko zaślepki od rzepów i mam wrażenie że nie tylko nam ale nie przeszkadza mi to, a z każdym praniem te plamki są coraz bledsze.

Cytat Zamieszczone przez Aloha Zobacz posta
    Też lubię kolorowo, ale i białymi nie pogardzę, bo takie białe jakoś z czystością mi się wasze kojarzyło
    Aloha; masz zupełnie tak jak ja. O ile kieszonki i AIO są bardzo kolorowe, to formowanki wszystkie białe, albo bawełna niebielona.

A jeśli chodzi o kolorowe pieluszki to zerknij do wątku stosikowo-pieluszkowego

Chustofanka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Je też lubię kolorowo. I niedługo dojdą mi nowe kolorki i wzorki...

A przy BG tez zafarbowały mi zaślepki do rzepów.

Uprawnienia umieszczania postów