Pokaż wyniki od 1 do 20 z 37

Wątek: wytrzymałość szortów wełnianych

Mieszany widok

mamru
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aloha Zobacz posta
    To był otulacz Ewinko. Dla mnie i tak szok, bo ostatnio ktoś tutaj wyprał go chyba na 60 stopni i było po otulaczu. Nie wiem czy nie Mamru (i czy to był dokładnie ten sam otulacz).
    tak to ja i moje dwa pogrzebane otulacze imse vimse i amsterdam
    ale wełniaków mam sporo. Dwa storchenkindery, jeden który tak jak Mart celowo sfilcowałam i używałam przez pierwsze pół roku i drugi już w normalnym rozmiarze. To samo z disaną zrobiłam, kupiłam największy rozmiar i wsadziłam na 40stp do pralki-a potem trzy dni siedział w lanolinie-trzyma super, tylko moja córa zaczęła raczkować a ten otulacz ją trochę "blokował" więc w ruchu teraz disana ale na rzepy. I nie lanolinuję zbyt często, ale jak poprzedniczki daję ciut więcej lanoliny no i moczą się tak kilka dni i gotuję je w tej lanolinie również.

Chustofanka Awatar reniason
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja mam gatki disany i stosuje je głównie do formowanek w dzień i w nocy i nic mi nie przecieka. Ale ja je jako nówki zalanoliowałam według przepisu annymamyaleksa czyli gotowałam i straszyłamwogóle się nie skurczyły a nawet troche rozciągneły w pasie ale czymają super. Może to też zależy od rodzaju lanoliny? Formichiere a jaką masz lanoline? bo ja mam apteczną.
    Renata mama Arusia 25.11.2007 i Urszulki 03.11.2009
    Kosmetyki Mariza

Chustomanka

Domyślnie

W aptece można kupić lanolinę? Oooo muszę zapytać u mnie

Chustomanka Awatar ewinka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bianka2009 Zobacz posta
    W aptece można kupić lanolinę? Oooo muszę zapytać u mnie
    Ponoć na receptę, ale zwykle się nie opłaca. Ja kupuję tu www.zrobsobiekrem.pl i nawet z przesyłką jest tanio

Chustomanka

Domyślnie

Ewinka dzięki za linka. Zamawiałam już tam kiedyś ale o lanolinie nie pomyślałam Zaraz sobie zamówię. A ile dajesz tej lanoliny i na ile wody?
    edit: Reniason chyba najpierw porozmawiam z pediatrą bo 5 zł za 100g brzmi ciekawie
    Ostatnio edytowane przez bianka2009 ; 31-03-2010 o 15:27

Chustomanka Awatar ewinka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bianka2009 Zobacz posta
    Ewinka dzięki za linka. Zamawiałam już tam kiedyś ale o lanolinie nie pomyślałam Zaraz sobie zamówię. A ile dajesz tej lanoliny i na ile wody?
    edit: Reniason chyba najpierw porozmawiam z pediatrą bo 5 zł za 100g brzmi ciekawie
    na 1l wody 1 łyżeczka lanoliny+1/3 łyżeczki szarego mydła=gotowa kuracja lanolinowa

Chustomanka

Domyślnie

ewinka dzięki
    edit: jednak kupiłam tą lanolinę
    Ostatnio edytowane przez bianka2009 ; 31-03-2010 o 15:57

Chustofanka Awatar reniason
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

mozna tylko 100g kosztuje 25zl a jak poprosisz pediatre o wypisanie recepty na lanoline to za 100g zapłacisz 5 zł
    ja znalazłam jeszcze na allegro http://www.allegro.pl/item975885888_...t_jakosci.html za 250g 25 zł.
    Renata mama Arusia 25.11.2007 i Urszulki 03.11.2009
    Kosmetyki Mariza

Uprawnienia umieszczania postów