Pokaż wyniki od 1 do 20 z 37

Wątek: wytrzymałość szortów wełnianych

Mieszany widok

Chustoguru Awatar ala
    Miejscowość
    tu i tam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pondo Zobacz posta
    Ja już nie wiem, z jednej strony chciałabym wełniany otulacz a z drugiej strony mnie to przerasta

Jeden skurczyłam, tu czytam ,że się przecierają, przemakają- a i tak ogólna opinia jest ,ze są super. I co?
    czuję to samo
    DOULA

najczęściej zaglądam z telefonu, więc proszę o cierpliwość w odpisywaniu

Chustonówka

Domyślnie

A na czym polega sfilcowanie ?

Chustomanka Awatar ewinka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Martas Zobacz posta
    A na czym polega sfilcowanie ?
    Wełna filcuje się, gdy włożysz ją do gorącej, a potem od razu do zimnej wody - filcuje, czyli kurczy. Jeśli się po prostu wypierze w pralce nawet w 40 stopniach, w zwykłym programie nie dla wełny, to na pewno się skurczy - tak załatwiłam sweterek mojej córeczki - teraz pasuje na jej lalę
    Ale co do szortów, to nie chodzi o to, żeby tak z nimi zrobić, bo się już nie dadzą używać - będą za ciasne, za sztywne i za małe.
    Przeczytaj ten wątek, a dowiesz się o co chodzi
    http://www.chusty.info/forum/showthr...cja+lanolinowa

Chusteryczka Awatar Aloha
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Zostawiłam wczoraj teściowej nastawione pranie pieluch. Miała tylko włączyć przycisk jak dzieciaki wstaną, ale jak to Teściowa chciała dobrze, i dorzuciła wełniaka po nocy do prania. No i wyprał się na 60 stopni i nic mu się nie stało.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aloha Zobacz posta
    Zostawiłam wczoraj teściowej nastawione pranie pieluch. Miała tylko włączyć przycisk jak dzieciaki wstaną, ale jak to Teściowa chciała dobrze, i dorzuciła wełniaka po nocy do prania. No i wyprał się na 60 stopni i nic mu się nie stało.
    Ale że szorty czy otulacz?? Jeśli szorty, to jak to możliwe, że nic się nie stało??

Chusteryczka Awatar Aloha
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

To był otulacz Ewinko. Dla mnie i tak szok, bo ostatnio ktoś tutaj wyprał go chyba na 60 stopni i było po otulaczu. Nie wiem czy nie Mamru (i czy to był dokładnie ten sam otulacz).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aloha Zobacz posta
    To był otulacz Ewinko. Dla mnie i tak szok, bo ostatnio ktoś tutaj wyprał go chyba na 60 stopni i było po otulaczu. Nie wiem czy nie Mamru (i czy to był dokładnie ten sam otulacz).
    eee, otulacz to chyba jednak na to zapropragramowany jest

Chustomanka Awatar wiki100
    Miejscowość
    Lublin jeszcze

Domyślnie

ojej trochę się przestraszyłam. no bo ja mam szorty, nie stosuję EC zkładam je jako otulacz prawie na okrągło i jestem bardzo zadowolona. a tu piszecie że mogą się popsuć.... na razie są super, no ale moja dzidzia jakoś strasznie dużo nie sika, no i zmieniam po 1, max 2 siku (ja żadnej pieluszki nie trzymam dłużej niż 2 siku nawet pampersa bo to u nas gwarantuje odparzenia) . cóż, jakby co mam jeszcze disane na rzepy ta na pewno wytrzyma z tym że disana za pięknie na pupci nie wygląda a gatki po prostu cudnie wyglądają nie mogę się napatrzyć...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wiki100 Zobacz posta
    ojej trochę się przestraszyłam. no bo ja mam szorty, nie stosuję EC zkładam je jako otulacz prawie na okrągło i jestem bardzo zadowolona. a tu piszecie że mogą się popsuć.... na razie są super, no ale moja dzidzia jakoś strasznie dużo nie sika, no i zmieniam po 1, max 2 siku (ja żadnej pieluszki nie trzymam dłużej niż 2 siku nawet pampersa bo to u nas gwarantuje odparzenia) . cóż, jakby co mam jeszcze disane na rzepy ta na pewno wytrzyma z tym że disana za pięknie na pupci nie wygląda a gatki po prostu cudnie wyglądają nie mogę się napatrzyć...
    One się nie zepsują od tego, że EC nie stosujesz Są właśnie przeznaczone do zmiany pieluchy po jednym siku (max 2, jeśli małe, jak piszesz) i wtedy super działają - ja używam od prawie pół roku 2ch par na okrągło i jestem zachwycona.
    A teraz, kiedy mała prawie odpieluchowana, to zakładam i na noc i na spacery na tetrę - z tym, że w nocy ostatnio sucho, a na spacerze najczęściej też, a jeśli nie, to zmieniam od razu.

Uprawnienia umieszczania postów