Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 71

Wątek: znowu o wisiadle

Chustofanka

Domyślnie

Też coś dorzucę a propos taty ortopedy. Mój Jakub pracuje na ortopedii dzieciecej, ma takie i nie inne poglądy i doświadczenie. I pewnie gdyby pracował na urazówce z dorosłymi, nie do końca wiedziałby o wszystkich niuansach noszenia dzieci w chuście czy np. nosidle bb.

Chusteryczka Awatar Bogusia
    Miejscowość
    Szwajcaria

Domyślnie

nie wiem czy już pisałam ,ale sąsiadka nowopoznana kupiła red castle za 270 zł . JAk jej powiedzieć że źle zrobiła , widziała mnie w chuście , podobało jej się, uświadamiać , czy zostawić ?.
    Wiecie pewnie ludzi to kupują bo to drogie i pewnie myslą że dobre i taki styl sportowy łatwo to włożyć , no nie mam wytłumaczenia - po prostu są nieświadomi

A to zdjęcie jak to dziecko wisi sama miałam wkleic ;P
    MACIUŚ - 20.03.2007 JÓZIO - 23.10.2010 ZOJA - 21.02.2016
    Opowiedz mi mamo VLOG BLOG

Chustonoszka Awatar asior
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

eeetam kochane, nic nie pobije tego

The Babykeeper For Public Restrooms by Mommysentials

http://www.mom4life.com/catalog.php?item=464

potwierdzam, co mówi rzufiorek, prawie wszystkie styczniówki teraz będą zachustowane

Chustofanka
    Miejscowość
    GR

Domyślnie

Slicznie to dziecie wisi

Chustomanka Awatar dagusiaJot
    Miejscowość
    TARNOWSKIE GÓRY Osada Jana

Domyślnie

asior masakra...czego to ludzie nie wymyślą..

Wczoraj były u mnie moja siostra <mama 8-latka> i kuzynka <mama 11-latki> i mówię i pokazuję chusty, że fajne, że zdrowe, że nosidełko jest nie zdrowe..a one na to chórem "ale ja nosiłam!!i zobacz jakie zdrowe wyrosło.."..no to ja i nie wiedziałam co powiedzieć...może gdyby znowu miały maleństwa inaczej by do tego podeszły..hmmm...
    codzienność płata figle...

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Sosnowcu

Domyślnie

a np Manduca jest i prosta i latwa w obsludze... i kosztuej prawie tyle co te dyndaski na bobaski

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

ehehheeh dyndaski na bobaski trafne określenie

Chustonoszka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

te dyndaski komiczne, chociaz zdrowe umiarkowanie, wyglada troche potwornie...

Z tym zbawianiem świata: trudno sie powstrzynac. Wczoraj widzialam ludzi z 2 miesieczniakiem w pionie na brzuchu podczepionym w szytwnym kosidle. normalnie az mi sie serce ścisneło, biedne dziecko, zeby chociaz 6 miechów miło to jeszcze, ale kurde, 2 miesiace, totalna kifoza, a on jak struna prosty... bidus, ale nic nie powiedziałam tym rodzicom. i pczty słusznie? nikt nie lubi jak go pouczc, sam sie wkurzamy, ale moze oni nie wiedza... oczywiscie oni tylko szli z naprzeciwka, jakbysmy byli bardziej zgrupowani to było by łatwiej zaczepic...

Chustofanka
    Miejscowość
    B-rd

Domyślnie

Mi to się z jednym kojarzy.
    Tak jak oni noszą te dzieci w wisiadłach, kiedyś niektórzy nosili telefony komórkowe na paskach.Te dzieci wiszą na rodzicach jak piąte koło u wozu.
    Ala 25.09.2007 i Miko 11.08.1997

Chustonoszka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Bogusia, no nie wiedzą ludzie, ja tez nie wiedziałm zanim sie nie zaczełam interesowac co dobre dla dziecka co nie... z drugiej strony jak ja sie doczytałam, to widac mozna... Moja mama ostatnio dumna z siebie mi ogłosiła z mi kupi nosidełko na szelkach, to jej wyjawiłam ze to plan słaby i ze MT zamówiłam

No, ale jak ludzie kupuja wszyscy chustawki i chodziki.... nawet chusciary kupuja huśtawki...

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

cirit, my mamy huśtawkę i nie uważam że zrobiłam coś źle.. Cały szkopuł polega na tym, żeby huśtawki nie traktować jako opiekuna dzieciaczka... Jak poleży 20 minut w huśtawce to nic mu nie będzie, nie popadajmy w paranoje... chodzik, to co innego, ale huśtawka????

Chustoguru Awatar petisu
    Miejscowość
    Zielona Góra

Domyślnie

Ja też nie wiem co złego w huśtawce...
    www.gugu-gaga.pl chusty Didymos i nosidła KiBi
    gugu-gaga.pl na Facebooku

Łucja 23.03.06.&Milana 10.06.09.&Marshall 11.03.14.

Chusteryczka Awatar april
    Miejscowość
    Im lepszy koń, tym na niego wiecej nakladają.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez petisu
    Ja też nie wiem co złego w huśtawce...
    o idee kochane o idee...huśtawki proszę robic z chust

Chustonoszka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Zawistowski mówił, ze dziecko, niemowle, bo starsze git, powinno byc bujane tylko na rekach, bo matka ma wtedy wyczucie, a na hustawce "mózg sie lasuje", ale nie pamietam dokładnie co takiego strasznego sie wydarza, szczerze mówiac, w kazdym razie strasznie szkodował. bujaczaek taz mam i jest supr.

o idee tez....

Chustofanka Awatar alawuwu
    Miejscowość
    Cieszyn

Domyślnie

Zawitkowski mówił coś o wprowadzaniu w błąd kształtującego się zmysłu równowagi i dostarczanie zbyt dużej ilości nie kontrolowanych wrażeń na raz dziecku. Bujając na rękach mama czuje kiedy dziecko ma dość, a kiedy chce się kołysać. Do huśtawki niektórzy z kolei wkładają malucha, nakręcają korkbę na 15 minut, idą zmywać naczynia i zapominają o dziecku, która ma się w ten sposób wyciszyć (na siłę moim zdaniem, patrz metoda dr Karpa). Moim zdaniem huśtawka jest fajna, jak się huśta dziecko samemu i kontrolując, czy mu się to podoba, czy nie za bardzo. My od kilku dni mamy ogrodową huśtawkę i jest czadowa do lekkiego bujania Mała chichra się do rozpuku, ale jakąś minutkę, potem już ma dość. Jest fajnym poprawiaczem humoru
    ...:::ala mama gosi prędko urodzonej 10 lipca 2007:::...

Chustonoszka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Dzieki, alawuwu, No, bo to jest z większoscią rzeczy tak, jhak sie traktuje je zamiast matki to szkodzą dziecku

ale chodziki i nosidła zwisy to nawet do tego sie nie nadają

Mi wmawiano, ze lezaczek bujaczek uniemozliwi mohjemy dziecku ćwiczenie nóg i odnoszenie tymczasem mała siedzi bez podparcia przez chwile na miękkim podłozy a nie ma jeszcze 4,5 miesiaca...

JaśniePan
    i troche nie pokumałam twojego posta, czy to ironia? ze napsiałas juz 900 postów i niosisz w chuscie 10 iesiecy wiec hustawka jest ok? hm... ale gratuluję 900 postów i 10 miesiecy chustowania, ja chustuje 4, ale byłoby trudno chustowac 10 bo Majka ma 4 miesiace

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

noo a Kacperski sam się chuśta, ale na bujaczku ( kliknijcie w obrazek )

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cirit
    JaśniePan[/b]i troche nie pokumałam twojego posta, czy to ironia? ze napsiałas juz 900 postów i niosisz w chuscie 10 iesiecy wiec hustawka jest ok? hm... ale gratuluję 900 postów i 10 miesiecy chustowania, ja chustuje 4, ale byłoby trudno chustowac 10 bo Majka ma 4 miesiace
    Nadinterpretujesz. Jak nie wiesz o co chodzi to sie normalnie zapytaj. Jak ja uzywam ironii, to raczej wszyscy tu sie orietuja.

Chodzilo mi o to, ze jeszcze nie slyszalam, ani na tym forum, ani na innym, ze hustawka jest zla dla dziecka i nie zrozumialam w twoim poscie dlaczego to zle, ze "chusciary nawet hustawki kupuja".

Chustonoszka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

No, wszyscy sie tu orientują, ale ty taka wyjadaczka a ja nowa... to sie nie zorientowałam...
    to ejszcze tylko wyjasnij mi prosze o co chodzi z 12 godzinnym chustowaniem non stop, bo tego tez nie rozumiem

Uprawnienia umieszczania postów