Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11

Wątek: jak radzicie sobie przy biegunce?

Mieszany widok

Chustopróchno Awatar Mamamaria
    Miejscowość
    Ostrowo

Domyślnie jak radzicie sobie przy biegunce?

u dziecka oczywiście. Bo dziś skończyły mi się pieluchy i otulacze - pralka nie nadąża, a ja z nią... Wszystko co mozliwe poszło do pralki i albo schnie, albo sie pierze a częś czeka w kolejce - bo i miejsce do wieszania ograniczone. Czy otulacze - kieszonki (PUL) można suszyć na grzejniku?
    No i założyłam jednorazówkę i wszystko poszło bokiem!

Chustomanka

Domyślnie

Nie mam doświadczeń z biegunką ale ja naszykowałabym duuuużą stertę tetry z wkładkami papierowymi + otulacze.
    Moje otulacze i kieszonki często suszą się na kaloryferze tylko ustawiam go tak aby nie był gorący i nie kładę pulem bezpośrednio na kaloryfer.

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

tony tetry,otulacze w rękach prałam i obok grzejnika (bardzo blisko ale bez dotykania),pupę tylko wodą i ściereczką przemywałam (może się odparzyć bardzo szybko) i wietrzenie po kilka minut po każdej kupie.
    jak otulaczy brak to wsadzaj tetrę w pieluchę jednorazową- nie wycieknie i może nie ubrudzi się jednorazówka tak szybko,będzie na kilka razy, albo właśnie kieszonkę (ale tu też szkoda,bo biegunkowa kupa jest żrąca i może się nie odpierać).
    acha, wkładki papierowe mogą nie pomagać,zależy od konsystencji kupy.

Chustopróchno Awatar Mamamaria
    Miejscowość
    Ostrowo

Domyślnie

Dzięki. Tetra już w uzyciu, ale chyba bez papierków, wydaje mi się, ze utrudniaja wchłanianie tej kupy i przez nie leci bokiem. Najgorzej z otulaczami - wyprałam ręcznie, niby czyste, ale zapach został... Szczęsliwie pupa się nie odparza,a le wierzę, ze to zasługa wielorazówek właśnie, bo z jedo- mam bardzo złe doświadczenia.

Chustomanka

Domyślnie

Właśnie u nas w jednorazówkach też pupa cały czas odparzona. Szkoda mi było dziecka. Nie chciało mi się wierzyć, że w wielo bez smarowania pupy nie będzie odparzeń. Jednak jestem bardzo miło zaskoczona

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

wiem niestety,że zapach zostaje po praniu ręcznym więc kombinuj tak,żeby jednak jak najczęściej prać w pralce.

Uprawnienia umieszczania postów