-
-
Chustomanka
Nie mam doświadczeń z biegunką ale ja naszykowałabym duuuużą stertę tetry z wkładkami papierowymi + otulacze.
Moje otulacze i kieszonki często suszą się na kaloryferze tylko ustawiam go tak aby nie był gorący i nie kładę pulem bezpośrednio na kaloryfer.
-
lalunia
tony tetry,otulacze w rękach prałam i obok grzejnika (bardzo blisko ale bez dotykania),pupę tylko wodą i ściereczką przemywałam (może się odparzyć bardzo szybko) i wietrzenie po kilka minut po każdej kupie.
jak otulaczy brak to wsadzaj tetrę w pieluchę jednorazową- nie wycieknie i może nie ubrudzi się jednorazówka tak szybko,będzie na kilka razy, albo właśnie kieszonkę (ale tu też szkoda,bo biegunkowa kupa jest żrąca i może się nie odpierać).
acha, wkładki papierowe mogą nie pomagać,zależy od konsystencji kupy.
-
Chustopróchno
Dzięki. Tetra już w uzyciu, ale chyba bez papierków, wydaje mi się, ze utrudniaja wchłanianie tej kupy i przez nie leci bokiem. Najgorzej z otulaczami - wyprałam ręcznie, niby czyste, ale zapach został... Szczęsliwie pupa się nie odparza,a le wierzę, ze to zasługa wielorazówek właśnie, bo z jedo- mam bardzo złe doświadczenia.
-
Chustomanka
Właśnie u nas w jednorazówkach też pupa cały czas odparzona. Szkoda mi było dziecka. Nie chciało mi się wierzyć, że w wielo bez smarowania pupy nie będzie odparzeń. Jednak jestem bardzo miło zaskoczona
-
lalunia
wiem niestety,że zapach zostaje po praniu ręcznym więc kombinuj tak,żeby jednak jak najczęściej prać w pralce.
Uprawnienia umieszczania postów