Pokaż wyniki od 1 do 20 z 253

Wątek: FLIP, otulacz

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar Liv
    Miejscowość
    Wieś zwana Warszawą, zielone Powiśle

Domyślnie

no to i ja dorzucę opinię.
    flip to był mój pierwszy zakup, gdy zdecydowałam, że przechodzę na wielo, zachęciła mnie promocja 1+1. w moim zestawie flipy były z wkładami 'mam sucho' (z wierzchu milutki polarek), potem dokupiłam wkłady z bawełny organicznej u nas na bazarku. oba są super, nieźle chłoną, choć dopiero za kilka prań osiągną pewnie maks swoich możliwości.
    otulacz jest rewelacyjny, miękki, gumki się nie odciskają, mimo, że Zośka ma pulchne nóżki (waży aktualnie prawie 11 kilo). jest dość szeroki, więc bez problemu wchodzą do niego większe formowanki. jeszcze nie zdarzył nam się żaden przeciek, nawet w nocy. w ciągu dnia Zośka biega w muślinkach, ręczniczkach z ikei albo wkładach do flipa i flip wszystko pięknie zatrzymuje, nawet rzadszą kupę, która nam się ostatnio dwa razy zdarzyła.
    postanowiłam dokupić jeszcze jeden otulacz, szukałam, szukałam i znów stanęło na promocyjnym zestawie flipa. przeważyły następujące cechy: miękkość, napy zamiast rzepów, fakt, że jest to onesize, no i niewątpliwie cena.
    Mama Zosi (XII.2008), Drobinki [*] i Maksa (V.2012)

Pochłonęło mnie życie,
    więc w wirtualnym niebycie
    pozostaję do odwołania.

Guest
    Guest

Domyślnie

krótko pieluchuję ale mam już 4 flipy otulacze - pasują wszystkim mi, mężowi , opiekunce no i noszącej
    mówicie że też warto formowanki ......... pewnie tez zanabęde

Chusteryczka Awatar magnolia
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

do nas też dotarły flipy, jeszcze te promocyjne Na razie tak na szybko jedynie po założeniu - rewelacja, świetnie dopasowane, strasznie zgrabne. Na Franka (16mcy) zapięłam jeszcze na środkowe napki. Teraz się suszy a jutro będą testy, mam nadzieję, że się sprawdzi Drugi został w szafie i czeka na maleństwo.

edit
    no i jesteśmy po dłuższych testach - wrażenia: rewelacja. Otulacz miękki, delikatny, po dwóch godzinach żadnych przecieków (a Franek co chwilę sika), mógł spokojnie wytrzymać jeszcze dłużej, ale to tylko tak do testów pupa maleńka, zgrabna. Z tetrą też nosi się idealnie (w sumie z takim zamiarem go kupiłam). Wykończenie staranne, szybko schnie. No same naj. Dotąd byłam wierna wełnie, pule to sporadycznie, ale ten otulacz to co innego. Myślę, że w lecie będziemy również go używać na przemian z wełną, mały będzie się lansował w samym flipie Polecam gorąco i daję 5+
    Ostatnio edytowane przez magnolia ; 29-04-2010 o 13:18 Powód: dopisałam resztę wywodu

Chusteryczka Awatar marcy
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Lubię flipa przede wszystkiem za to że absolutnie w żadnym miejscu się nie odciska, ani na pleckach, ani przy nóżkach. Wkład mikrofibrowy z zestawu chłonny i polarek rzeczywiście pozostaje suchy przy pupie. Przeciek zaliczyliśmy, ale to bardzo sporadyczne wypadki. Otulacz jest mięciutki, lekko elastyczny. Szkoda że nie ma wersji flipa z bawełną w środku... Chętnie bym wypróbowała...

Chusteryczka

Domyślnie

jak czytałam recenzje, to się zastanawiałam co takiego w tym flipie, że się wszyskie tak zachwycają....
    teraz już rozumiem, bo znabyłam 1+1 gratis świetnie się zapina, super materiał, wklad chłonny, łatwo sie zapina i nie przecieka.
    K. 2009M. 2012

Domyślnie

my też mamy z zestawu 1+1 i też jesteśmy baaardzo zadowoleni. u nas świetnie sprawdzają się na noc- do wkładu z mikrofibry dokładam ręcznik ikea (ten większy, po odpowiednim złożeniu ma taki sam rozmiar jak wkład). nigdy żadnego przecieku nie było!
    Z 2008, M 2010, M 2018

Chusteryczka Awatar magnolia
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez peluche Zobacz posta
    jak czytałam recenzje, to się zastanawiałam co takiego w tym flipie, że się wszyskie tak zachwycają....
    teraz już rozumiem, bo znabyłam 1+1 gratis świetnie się zapina, super materiał, wklad chłonny, łatwo sie zapina i nie przecieka.
    prawda? a wydawałoby się, że taki zwykły otulacz a jednak jest po prostu rewelacyjny! Mówię to ja niepoprawna miłośniczka wełny

mamru
    Guest

Domyślnie

no i ja doczekałam się swojego flipa. Bardzo mi się podoba i dołączam do fanek
    a tak jeszcze odnośnie tych napek, to przy pieluszkach/otulaczach na napy trzeba uważać, żeby ich nie wyrwać. Po prostu trzeba być delikatnym

Uprawnienia umieszczania postów