Pokaż wyniki od 1 do 20 z 253

Wątek: FLIP, otulacz

Mieszany widok

Chustomanka

Domyślnie

Wydaje mi się, że pul w miejscach gdzie dotyka skóry uszyty jest materiałem do góry więc warstwa laminatu nie dotyka bezpośrednio skóry.
    Ostatnio edytowane przez bianka2009 ; 03-02-2010 o 12:09

Chustonoszka

Domyślnie

Tu można przeczytać o doświadczeniach mamy z flipem http://www.nappyshoppe.com/blog/?p=294
    Też się zastanawiwm nad kupnem flipa, bo jest podobny do BG AIO organicznej, która po wypruciu wkładki jest moim ulubionym otulaczem. Tylko czy we flipie ta wkładka nie będzie się przesuwać po gołym śliskim PULu?

Chustomanka

Domyślnie

Mam nadzieje, że nie będzie się przesuwać, ponieważ flip ma zakładki na wkład.
    O tak to wygląda
    http://i243.photobucket.com/albums/f...2/IMG_4250.jpg

Chustonówka

Domyślnie

przymierzalam na moja drobniutka trzymiesieczna Helenke i na 13-to kilowa Zuzie (juz odpieluchowana) i bylo ok jak chlona napisze jutro wizualnie wygladaja ok
    Helenka 05.11.2009 Zuzia 20.09.2007

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Mam!! Jestem zachwycona, ale mój zachwyt podzielcie przez 3, gdyż jestem świeża w temacie i nie mam porównania, poza tym mam je dopiero jeden dzień. W każdym razie PUL mięciutki, identyczny jak w kieszonce BG. Ośmiomiesięczna córka dziś testowała, wyglądała na szczęśliwą, więc nic nie uwierało, nic też nie wyciekło, wkłądka mokra, pupa sucha, super!. Ale qpy w trakcie testów nie było. Jezeli nic mojego entuzjazmu nie ostudzi to planuję dokupić wkładów i wydaje mi się, że będę głównie tych pieluch używać, wyglądają na wygodniejsze niż te z kieszonkami, ale tamtych jeszcze nie używałam, więc mogę jeszcze zmienić zdanie..
    W piątek wybieram się w podróż i planuję założyć otulacz na trenerki mojego 2,5 letniego syna, który jest w trakcie odpieluchowywania. W dzień lata bez pieluchy, na spacerach też, ale że boję się o fotelik, to go we flipa przyodzieję. Zdam relację po powrocie

Chustonoszka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bianka2009 Zobacz posta
    Mam nadzieje, że nie będzie się przesuwać, ponieważ flip ma zakładki na wkład.
    O tak to wygląda
    http://i243.photobucket.com/albums/f...2/IMG_4250.jpg
    Ma te zakładki, więc wkładka nie wysunie się z pieluszki do przodu czy do tyłu.
    Mnie zastanawia, czy wkładka nie będzie się przesuwać wewnątrz pieluszki, zsuwać, zwijać - u starszego, ruchliwego dziecka.

Mamy testujące Flipa na starszakach, jak to jest u Was?

Chustomanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ania B. Zobacz posta
    Ma te zakładki, więc wkładka nie wysunie się z pieluszki do przodu czy do tyłu.
    Mnie zastanawia, czy wkładka nie będzie się przesuwać wewnątrz pieluszki, zsuwać, zwijać - u starszego, ruchliwego dziecka.

Mamy testujące Flipa na starszakach, jak to jest u Was?
    Ja czasem używam otulacz + tetra. Jak jest siusiu to ok zmieniam pieluszkę wewnątrz i w tym samym otulaczu biega dalej. Jednka jak jest kupka to wszystko niestety leci do prania otulacz też. Przy flipie chyba się nie przekonam jak to jest bo córka od tygodnia zaczęła kupki robić do nocnika Jak otulacz jest dobrze dopasowany to dobrze trzyma pieluszkę i nie przesuwa się.

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

Od dłuższego czasu myślałam nad wielorazówkami raczej niechętnie, ale w końcu kupiłam na bazarku 2 renomowane kieszonki i brak zachwytu. Zaczęłam się rozglądać za wersją ekonomiczniejszą i kupiłam jednego flipa. No i zachwyt - szybko dokupiłam kolejne 2 - świetnie trzyma (choć zdarzają nam się przecieki, ale mój mały dużo siusia), mleczną kupę zatrzymuje zdecydowanie lepiej niż jednorazówki - z nich często nam ucieka, z flipa chyba się nie zdarzyła nigdy, ekonomiczny, bo o ile nie ma kupy w środku (b. rzadko nam się zdarza, żeby płynny mleczny kupal nie pobrudził i otulacza) to w środku ląduje czysta wkładka i hop z powrotem na pupę. No, zachwyt ma pewne granice.

Cytat Zamieszczone przez Mamusia Jasia Zobacz posta
    Mam pytanie. Jeśli w środek wkłada się tylko prefold lub tetrę to czy dziecko nie ma podrażnionych nóżek po bokach od Pulu? Sam otulacz wygląda na super, pasowałby do formowanek?
    Cytat Zamieszczone przez Mamusia Jasia Zobacz posta
    Mi nie chodziło o obtarcia przy nóżkach tylko o odparzenia, otarcia wewnątrz, tam gdzie nie ma pieluchy. Kiedy jest mokro sam Pul może dziecku przeszkadzać. Prawda? Czy nie?
    Cytat Zamieszczone przez bianka2009 Zobacz posta
    Rzeczywiście jak we flipa włoży się wkładkę lub tetrę to są miejsca gdzie pul dotyka skóry. Myślę, że jak używa się otulaczy + pielucha składana to tak to wygląda we wszystkich otulaczach. Można pieluchę złożyć inaczej (np w trójkąt) i zapiąć klamerką, wtedy pul nie będzie dotykał skóry. [...] Nie zauważyłam żadnych otarć czy podrażnień od pula.
    Cytat Zamieszczone przez Sylaba Zobacz posta
    Z poczatku trochę mnie przeraził ten "goły" PUL od środka ale junior jest zadowolony a to najważniejsze.
    Cytat Zamieszczone przez Malina Zobacz posta
    Nie wiem tylko jak beda sie nosily latem, bo jakos nie wyobrazam sobie samego pula przy ciele malucha.
    Niby nic nie podrażnia, a małemu chyba to nie przeszkadza, ale jednak ten goły pul przy pośladkach jest (a czasem i przy pleckach, jak się odwinie zakładka z tyłu co często się u nas zdarza) i jakoś mnie nie przekonuje. Próbowałam złożyć tetrę w latawiec, ale na wielkiej pupie mojego synka (ma pupę większą od dwuletniej siostry) nijak się to nie chciało schować do środka, nie sądzę, żeby nieposiadane przeze mnie zapinki mogły to zmienić; można włożyć do środka jakiś ręczniczek czy tetrę odpowiednio rozszerzoną z tyłu, ale trochę to jednak upierdliwe.Teraz nie jest specjalnie ciepło, ale średnio to widzę latem. Gdyby pokryli czymś ten pul od środka jak close parents, to dla mnie byłaby to genialna pielucha.
    Ostatnio edytowane przez jul ; 13-02-2011 o 17:03
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustopróchno Awatar Kreska

Domyślnie

o tu znalazłam te z rzepami:
    http://www.krainapieluszek.pl/index....product_id=179

to jeszcze potrzebuję jakieś opinie w kwestii:
    rzepy/napy?
    i jak się ma flip do bambino mio?
    ktoś pomoże?
    Ania
    2008, 2011, 2013, 2018

Chusteryczka Awatar ewaibartek
    Miejscowość
    Warszawa-Bródno

Domyślnie

ja pomoge bo dlugo uzywalam obu
    Bambino Mio sa najlepsze do tetry i prefoldow,raczej srednie do formowanek bo calych nie pokryja chyba ze sa bardzo dopasowane do cialka
    Flip najlepszy do formowanek i wszystkiego innego
    Bartek 02.05.2007 Ksawery 07.08.2010 Sara 28.04.2012

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

ja tam wole napy i juz,po za tym rzepy sie szybciej zuzywaja oblaza i wogole.poza tym moje dziecko rozpina ieluszke na rzepy od razu a napy raczej nie.
    babbono mio jak taka zakladke jakby falbanke a flip nie.ogolnie flip super.
    Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)

Chustomanka

Domyślnie

Mam 4 flipy już od roku i dopiero teraz zauważyłam , że dwa są od spodu w miejscu napek wzmocnione dodatkową warstwą a w dwóch napy nabite są na goły pul. Efekt jest taki, że we flipach bez wzmocnienia napek od napki w dół lecą oczka a w jednym już zrobiła się dziurka Chodzi dokładnie o miejsce gdzie nabite są napy do zmniejszania rozmiaru. Macie podobny problem?

Chustonoszka Awatar biankaaa
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

My mamy Flipy tylko z "podszytymi" napkami i uszkodzeń brak. Moze te nie wzmocnione to jakis starszy typ flipa?

Ja również przyłączam się do zachwytów nad Flipem. Pasuje do każdej - nawet sporej - formowanki, świetnie sprawdza sie z prefoldmi, zwykłą tetrą czy wkładami. Z oryginalnych wkładów Flip wolę te organiczne - są chłonne, dobrze się układają i naturalne.

Uprawnienia umieszczania postów