ma sie sprawdza, używamy z tetrą i ręcznikami ikea
ma sie sprawdza, używamy z tetrą i ręcznikami ikea
Mama Kubusiai Basi
My dopiero na początkach "wielorazowej" przygody, ale już żałuję, że nie rozpoczęłyśmy jej już dawno temu
Córeczka ma 13-miesięcy i jest chudym szczypiorkiem z długimi nogami, mimo tego FLIP + zwykły wkład z microfibry świetnie zdają egzamin. Jeszcze nie zdarzył nam się żaden przeciek, nawet po baaaaardzo długiej drzemce! Używamy praktycznie cały czas takiego zestawu i jest super! POLECAM!!!
Zdecydowanie moje ulubione otulacze! Zawsze idą na pierwszy ogień, żeby Mały od rana miał dobry humor, zresztą tak jak jego mamałądnie przylegają, nie przecieka nic, no chyba, że cześć wewnętrznej wkładki gdzieś sie poprzesuwa, to wtedy, ale to raczej rzadko się zdarza. Ogólnie polecam
U nas też FLIPy sa numer jeden!
Przecieki zdarzają się tylko jak źle coś dopnę. Używamy od ok roku, mam zarówno na rzepy, jak i na napy. Wole na rzepy bo: łatwiej mi zapiąć i większa precyzja przy zapinaniu.
Co do ceny- warto poszukać promocji- ja raz kupiłam dwa w cenie jednego, a za drugim razem 3 w cenie 2.Poza tym- zawsze można poszukać używek, choć akurat w kwestii pieluch- kupowałam nowe, co nie znaczy, że nie będę ich sprzedawać, bo są w świetnym stanie.
![]()
używam u córeczki kieszonek pół roku, ale zdarzają się przecieki. nie ogarniam tych flipów, otulaczy, sio, bardzo proszę, niech któraś dobra dusza poleci mi co mogę kupić na ebay.co.uk jako dodatek do tych kieszonek tak aby nie przeciekały, albo co najlepiej kupić - np. flipy, ale czy z wkładami i co to jest ten flip, otulacz?z góry dziękuję!
Tak Flip to jest właśnie otulacz,wkładasz do niego formowankę lub pieluszkę składaną(prefold,tetra,flanela co tam masz i chlonie)Ja akurat używam otulacza i tetry lub flaneli a jak nie mam nic innego to nawet wklady od kieszonek,jest to dość ekonomiczne rozwiązanie .Nie musi to być flip może to być dowolny pulowy,polarowy bądź wełniany otulacz.W SIO są dopinane wkłady na napy i jak dziecko zasika wkład a otulacz jest suchy możesz użyć go ponownie z następnymi dopinanymi wkładami albo ze składakami
BASIA(20.01.2000)Ania(04.09.2009)
Jaś(05.10.2011)
ja tez sie zapisuje do klubu wielbicieli Flipow
najpierw sie nie moglam przekonac, ale jak juz t teraz rewelacja-u nas to jedna z dwoch opcji nocnych i to ta glowna , a nie awaryjna-Flip , a do srodka wklad od Issy Beara,czasem jeszcze dodatkowy cienki z mikrofibry+polar-u poltoraroczniaka i 12 godzin trzyma
a w lecie z tetrami zesmy uzywali i tez bardzo zadowolona bylam
nie cieknie( no przy zebach sie zdarzylo ze dwa razy, albo jak maz krzywo zapnie), nie odciska sie nigdzie ,mi pul nie zesztywnial , a uzywam od roku intensywnie
tyle ze ja tylko wersje z napami, rzepy mnie wkurzaja![]()
2005,2008,2011,2018
net mi działa jak chce/nie chce...bywam chwilami...i czasem znikam
DołączęPo ponad roku pieluchowania mojego dziecka we wszystkim tylko nie w tym otulaczu... i z b.sceptycznym podejściem do "wielebnego" Flipa, spróbowałam. Miłość od pierwszego wejrzenia
Zgrabniejszy na brzuszku nawet od kieszonek 4.0 BG, które uwielbiam. W kroczku układa się jak marzenie. Polecam!
Toopy& Binoo
To chyba od tyleczka zalezy,ten sam fip przy Zosii mnie nie zachwycil jak pamietam,a na kazikowej pupie uwielbiam![]()
Zosia - przyniosłaś nam wiosnę 21.03.2009
Kazik - Zimowy Okruszek 12.02.2014![]()
Witek -Wielka Niespodzianka 06.08.2018