Pokaż wyniki od 1 do 20 z 253

Wątek: FLIP, otulacz

Mieszany widok

Chustofanka Awatar Sunrise
    Miejscowość
    Juszkowo/Pruszcz Gdański

Domyślnie

My na dzień używamy flipa z tetrą przykrytą kawałkiem polaru lub z ręcznikami z ikei z poskładaną tetrą bambusową 30x30 w miejscach strategicznych. Czekam na dwie zamówione na bazarku formowanki, żeby przetestować je z flipem podczas snu, bo zdarza nam się przeciek w czasie dłuższej drzemki. Generalnie flipy lubię o wiele bardziej od kieszonek. Te drugie zabieram ze sobą na wyjścia bo szybciej się je ubiera.
    Ania, mama Oli (22.11.2010) Wojtka (08.05.2012), Martynki (*04.01.2014+) i Helenki (04.02.2017)

Chusteryczka Awatar spinek

Domyślnie

początkowo nasze ulubione, nadal bardzo lubimy, ale mam wrażenie, jakby gumki słabły w miarę użytkowania

mamy wersję na napy

duża rozpiętość rozmiarowa, wygodne zakładki (bardzo!) ograniczaja możliwość przesuwania się wkładu, łatw w dopasowaniu, bardzo dobre napki, pul jest elastyczny, miękki, nie spotkałam takiego w żadnym innym otulaczu

bardzo dobra pielucha! (jedyny minus- gumki, jak wyżej)

Domyślnie

Fajną promocję znalazłam: 3 Flipy w cenie 2 Więc zakupiłam i czekam na dostawę. Wzięłam na rzepy, zobaczymy. Kieszonki mam wszystkie na napy więc będzie coś dla odmiany. Planuję używać z formowankami bambusowy puch z Pupeko. Ktoś próbował? Zmieszczą się? A czy będą niezawodne to napiszę za jakiś czas jak je przetestuję Mam nadzieję, że znajdę w końcu pieluszkę, która mi nie będzie przeciekać jak noszę synka w chuście lub nosidle.

Chustomanka Awatar tytanowa@
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

Jest spoko z puchem Puch jest dość spory (przynajmniej był, nie wiem czy krój się nie zmienił), ale flip sobie dobrze radzi Używamy właśnie tego zestawienia na noce Będzie mur beton - ja sobie chwalę
    Aha: mi nawet flip z prefoldami bambusowymi z pupeko nie puszcza w nocy- a kieszonki różnorakie często

Hey ho! Let's go!
    miluni.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tytanowa@ Zobacz posta
    Jest spoko z puchem Puch jest dość spory (przynajmniej był, nie wiem czy krój się nie zmienił), ale flip sobie dobrze radzi Używamy właśnie tego zestawienia na noce Będzie mur beton - ja sobie chwalę
    Aha: mi nawet flip z prefoldami bambusowymi z pupeko nie puszcza w nocy- a kieszonki różnorakie często
    No to mnie pocieszyłaś Zawsze jest ta nutka niepewności jak się zamawia przez internet i nie można sobie tego dotknąć, zobaczyć

Chusteryczka Awatar spinek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Eko Fantasmagorie Zobacz posta
    Fajną promocję znalazłam: 3 Flipy w cenie 2 Więc zakupiłam i czekam na dostawę. Wzięłam na rzepy, zobaczymy. Kieszonki mam wszystkie na napy więc będzie coś dla odmiany. Planuję używać z formowankami bambusowy puch z Pupeko. Ktoś próbował? Zmieszczą się? A czy będą niezawodne to napiszę za jakiś czas jak je przetestuję Mam nadzieję, że znajdę w końcu pieluszkę, która mi nie będzie przeciekać jak noszę synka w chuście lub nosidle.
    tak, zmieszczą się. używamy również bp

Chustonoszka Awatar Honorata
    Miejscowość
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

Używam Flipa z bambusowym puchem Pupeko na noc i jest to zestaw godny polecenia. Do niedawna wytrzymywał całą noc (20:30-7:30), ale odkąd Maluch skończył 4. miesiące sika więcej i śpi od 9 do 9, więc przewijam w okolicach 5-6 rano - czyli ciągle pielucha wytrzymuje 8-9 godzin.

W chuście starczy z pewnością na kilka godzin, także dobry wybór

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Honorata Zobacz posta
    W chuście starczy z pewnością na kilka godzin, także dobry wybór
    No to mogę spać spokojnie

Chustonoszka

Domyślnie

Ja na początku podeszłam do Flipa sceptycznie. Wydawał mi się duży, mało zgrabny i mało kolorowy. Były inne - zdecydowanie ładniejsze otulacze. Niemniej jednak, gdy wszystkie pieluszki zaczęły nas zawodzić został tylko flip. Używamy go i w dzień i w nocy. Nigdy nic nie przepuścił nawet jak w środku tetra była bardzo mocno mokra. Inne, zgrabne i przepiękne otulacze bije na głowę. Poza tym ma miękkie gumki i nie uciskają mojego szkraba a jego wszystko uciska

Nie lubię tylko tych wkładów oryginalnych. Jak dla mnie są duże i sztuczne. Wolę włożyć do Flipa coś bardziej naturalnego.

Chusteryczka Awatar Ronja
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Eko Fantasmagorie Zobacz posta
    Fajną promocję znalazłam: 3 Flipy w cenie 2
    A zdradź, gdzie taka fajna promocja?
    Witek 2012

Chustomanka Awatar tytanowa@
    Miejscowość
    Otwock

Hey ho! Let's go!