A ja to nie bardzo się stresuję. Ludzie i owszem, bywa, że chcą pomóc - zwłaszcza przy wrzucaniu na plecyale zazwyczaj tylko patrzą. To niech patrzą. Może się czegoś nauczą
Ja nie jakaś super motaczka, ale za to dość pewna siebie i jak już za coś się biorę to bez względu na innych. Powodzenia dla tych co się denerwują - przecież motamy dla dzieci
![]()
Siaś 07.2007 Ninia 04.2009 i Lolek 12.2010
Kozdy cłek fce mieć swój rozum. Kóniec kóńcym telo rozumów, kielo ludzi. A godajóm, ze rozum jest jedyn! Jakoz jedyn, kie kozdy hebluje po swojemu.
ostatnio - szkoła rodzenia...
20 zaciążonych kobitek (i położna) wlampiajacych oczy w moje karkołomne ewolucje, hihi...
Ale daliśmy radę !![]()
A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci
chustomama.pl
Hmm... dla mnie odpowiedź jest oczywista - spotkania Klubu KanguraSami spece wokół i ja szczypiorek
Dlatego w ubiegłą sobotę Dziecię mi zrobiło prezent i wjechało na salę zaśnięte w foteliku jak mało kiedy
Chyba wyczuło, że matka ma stresa przed publicznymi popisami przed profesjonalistami
![]()
Tomaszek - 23.09.2009r., Klara - 23.09.2015r.
Ach, to życie, jak trzeba to staje na wysokości zadania
Ja publicznie mialam okazje motac wczoraj - w pizza hutOgromna niedogodnoscia byly wielkie kaluze roztopionego sniegu na podlodze - motanie w taki sposob, zeby chusta nie wlalała się po podlodze było baaaardzo trudne..
A motania przy kims z rodziny nie uwazam za motanie publiczne![]()
Monika - mama Dominiki (20.02.2003) i Zosi (14.09.2009)
"I niech sie mysli kolataja. Z kolatania rodza sie marzenia.
A potem plany. Bo plany to marzenia z odkreslona data realizacji.." /by Marzena hlm
Większość pierwszych, publicznych motań wywoływało we mnie drżenie rąk i stres najwyższej rangi, no ale w pewnym momencie chusta stała mi się tak naturalna i normalna, że już przestałam na to zwracać uwagę. Pierwszy publiczny plecak w terenie ( w górach ) mimo małej liczby obserwatorów, też był niezłym wydarzeniem
( tym bardziej, że z nerwów plecak był średni a idące za nami babcinki mialy powód do współczucia przez dobry kilometr ).
Moje kochane chłopaki: G. 15.04.09 i A. 17.03.13
teraz już nigdzie się nie stresujepamiętam jak się kiedyś napociłam w miejscach publicznych, a teraz pełen luuuz
Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci
Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)
and life's like an hourglass glued to the table,
No one can find the rewind button girl
So cradle your head in your hands.
And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe