Może dzieje się to samo, co przy poprzedniej zmianie wersji forum - Szukaj przeszukiwał tylko posty z tej nowej wersji, a starze dla niego nie istniałyPamiętam, że 3oko nad tym pracował i zadziałało
![]()
Może dzieje się to samo, co przy poprzedniej zmianie wersji forum - Szukaj przeszukiwał tylko posty z tej nowej wersji, a starze dla niego nie istniałyPamiętam, że 3oko nad tym pracował i zadziałało
![]()
Takie coś mi się czasem robi w Gmailu - pomaga wyczyszczenie ciasteczek i pamięci podręcznej (menu Narzędzia -> Wyczyść historię przeglądania -> rozwijasz Szczegóły -> zahaczasz jedynie Cciasteczka i Pamięć podręczną, a Okres do wyczyszczenia ustawiasz na Wszystko) i zrestartowanie FF.
w nowych postach, w wyglądzie ogólnym - nie ma godziny ostatniego postu w wątku
mam nadzieję, że zrozumiale napisałam![]()
Basiu a czy jest szansa z bedzie jak było?
bo tutaj jest tak nieczytelnie...
podpisy ten sam kolor mają co tresc posta,
w nowych postach działy są niewidoczne, znaczy sa ale nie rzuca sie to w oczy
gdzie mozna sprawdzić stan zapełnienia skrzynki? ten procentowy?
nie podoba mi się
ja wiem ze dobrze ze w ogóle działa ale to juz nie jest moje forum![]()
:/
acz dobra wieść jest taka, źe wyjście z tego forum się jednak znalazło. r.i.p.
Niestety nie wiem, ja tylko siedzę w domu przed monitorem i trzymam kciuki za podociąganie wszelkich najpilniejszych niedociągnięć, a całą czarną robotę odwalają nasi Admini
krysiak - to może jeszcze spróbuj wyczyścić wszystko w historii wyszukiwania, nie tylko ciasteczka i pamięć? Nic innego nie przychodzi mi do głowy (poza tym, że jeżeli to nie pomoże, to napisz może do marjanny.b? Mam nadzieję, że się nie obrazi za odsyłanie do niej...)
SpokoMam nadzieję, że się nie obrazi za odsyłanie do niej...
krysiak - korzystasz z jakichś dodatków do FF blokujących elementy wyświetlane na stronach (typu Adblock)?
Może spróbuj to wyłączyć chwilowo i sprawdzić wtedy.
A w ostateczności spróbuj przeinstalować FF.
Jak to nie pomoże to znaczy, że za dużo czasu spędzałaś na forum i mąż Ci coś popsuł
Edit
Możesz jeszcze ewentualnie spojrzeć w Narzędzia > Opcje > Zakładka Treść > Pobieraj obrazki automatycznie (ptaszek powinien być postawiony) klikasz 'Wyjątki (to od obrazków) i sprawdzasz czy masz tam coś na liście i czy to coś ma w nazwie chusty.info.
Jak ma to usunąć i zrestartować przeglądarkę.
m.
Ostatnio edytowane przez marjanna.b ; 31-01-2010 o 14:51
Widziałam, że w paru miejscach dziewczyny narzekają, że mało czytelnie, za jasno.
IMO wystarczy trochę w css'ie pogrzebać i będzie ok (bo na 99% tam ustawia się kolory).
Dla przykładu żeby bardziej odróżnić sygnaturkę od treści postu należy w pliku CSS dokonać zmiany w linii 492, o tu:
Ta kreska jest bardzo jasna i kiepsko ją widać.Kod:.signature { border-top:1px solid #E9E9E9; margin-top:2em; padding-top:1em; }
Trzeba zmienić #E9E9E9 na inną wartość heksadecymalną odpowiadającą jakiemuś ciemniejszemu kolorowi.
Tu: http://interactivestandard.pl/projek...-kody-kolorow/ cała paleta kolorów z kodami.
Można też zmienić całe tło sygnaturki dodając wpis
Mogę poszukać gdzie zmienić tło postu, całe tło forum, czy co tam jeszcze przydałoby się pozmieniaćKod:background-color: #numer_koloru;
m.
ja mam problem przy wklejaniu zdjęć. Okienko pojawia się na tyle nisko na ekranie, że z kompa nie można w ogóle wkleić zdjęć, bo nie da się kliknąć na "ok". Można z URL, bo akurat tutaj okienko jest mniejsze. Aha i okienko do wklejania zdjęć jest nieprzesuwalne - jak pojawi się na dole ekranu to już go ruszyć nie można...
No i nie działa u mnie nadal "idź do pierwszego nieprzeczytanego postu"
Ala i Hania 2009, Ewa 2012
to ja proszę o usunięcie angielskiego "in forum" i zamienić na "w forum" - w co nowego![]()
Doradca noszenia [/FONT]ClauWi® po kursie zaawansowanym
Szkoła rodzenia i naturalnego rodzicielstwa GAJA - http://www.gaja-szkolarodzenia.pl/
Szkoła noszenia TULIPANNA - http://www.tulipanna.pl/
Stowarzyszenie "Poznań w chuście"
Mama Zosi (04.2007), Zuzi (02.2009) i Justynki (04.2013)
Z tego co pamiętam, to z kompa wklejać nie należy (a może nawet nie da rady - zablokowane???), bo to zawala serwer.z kompa nie można w ogóle wkleić zdjęć
A próbowałaś ruszyć ekranem?jak pojawi się na dole ekranu to już go ruszyć nie można
Nie dosłownie of kors, ale suwakiem z boku.
Okienko 'pójdzie' do góry razem z całą resztą.
m.
Nie dziala w narzędziach forum "zaznacz jako przeczytane"
krótko jestem, ale ... trochę żal zielonego koloru, przy którym odpoczywały oczy, poza tym żal tego tła w mamy chustowe i pani zchustą na górze... no zal, ogólnie wizualnie teraz to wygląda jak strona jakiejś gazety czy informacyjna.
![]()
Dzięki Kobieto! To jest Adblock, jak go wyłączam, to działa poprawnie. A da się tak zrobić, zeby tylko tę stronę (chysty.info) ignorował? Bo ja ogólnie lubię adblocka i dla niego głównie przeszłam na FF
Jak to nie pomoże to znaczy, że za dużo czasu spędzałaś na forum i mąż Ci coś popsuł.
DobreGdyby okazało się to prawdą, musiałabym wałek od Mety pożyczyć, albo... się rozwieść
![]()
Dominikowa (03.12.2008) i Wojtkowa (18.04.2014) mama
a ja bym chciała, żeby przy liście ilości stron np nowych postów (po prawej nz górze i na dole taki "licznik" była możliwość przeskoczenia do ostatniej strony - a nie ma (tzn raz gdzieś raz widziałam ale generalnie tak nie ma).
Edit - w poście jest możliwość skoczenia do ostatniej strony odpowiedzi ale już w nowych postach nie...
Ja wiem, że jak kliknę to "strona x z y" to sobie moge wybrać "skocz do" ale to nie to... w poprzedniej wersji były takie dwie strzałeczki które prowadziły do ostatniej strony... dałoby się coś wykminić czy w tej wersji nie bałdzo?
Edit edita - bo teraz widzę, że w działach też jest ikonka "ostatni" ale w "nowych postach" nie ma...
kurczę chyba spać muszę iść(nawet dobranoc już powiedziałam
...)
Ostatnio edytowane przez Mayka1981 ; 01-02-2010 o 00:09
A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci
chustomama.pl