Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11

Wątek: Pocimy siĂŞ w chuście

Domyślnie Pocimy się w chuście

Zawsze jak się rozwiązuję, to zauważam, że oboje jestesmy mokrzy od potu w miejscu, gdzie się dotykamy. Na pewno go nie ubieram za ciepło. Jeśli już to mam tendencje do ubierania za chłodno.

Z kolei mam wrażenie, ze jak jest taki chłodny dzień jak dziś, to w plaecy Staś może chyba zmarznąć.

Chusteryczka Awatar landa
    Miejscowość
    okolice Tarnowa

Domyślnie

Beatko, na plecki polecam golfik-osłonkę
    bprusek takie sprzedawała, jak do niej napiszesz to pewno jeszcze załatwi. Kapturek jest duży, więc pewnie Stasiowa główka w niego wpadnie, ale za to osłonka wystarczy na długi czas mimo rośnięcia chuscioszka.
    Pozdrawiam-Beata
    Kacper 26.12.2007, Kamila 22.09.2009

Chustopróchno Awatar Budzik

Domyślnie

My też (chociaż teraz już chyba mniej) - ja zawsze miałam mokry dekolt a Antonek cały tułów, chociaż też lekko nas ubieram. Może Stasiowi zakładaj jakiś rozpinany (rozpięty) sweterek czy bluzę, żeby na plecach była jedna warstwa materiału więcej niż między Wami?

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

Domyślnie

plecko mozna dogrzac - ogonem chusty, narzutka welniana, oslonka - co wymyslisz. natomiast ten pot to glownie Twoj jest, przynajmniej ja tak mialam - body Michal mial suche a bluzeczka byla wilgotna i moja bluzka tez. potem dziecko zaczyna jakos mniej grzac i noszacy tez sie przyzwyczaja. ale calkowicie sie tego nie wyeliminuje, przeciez cialo dotyka do ciala.
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

Chustofanka

Domyślnie

Nam też się zdarzało, ale głównie w kieszonce. Dlatego wolę 2x bo jest bardziej przewiewny. A żeby chronić główkę przed opadaniem, można włożyć złożoną pieluszkę tetrową albo bawełnianą pomiędzy poły chusty na wysokości karku dziecia.

Domyślnie

To już wiem, jakie bedzie nastepne wiązanie jakiego sie nauczę.
    Szkoda, że nie jutro, tylko dopiero za tydzień.

Chustopróchno Awatar Budzik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sil (377)
    Nam też się zdarzało, ale głównie w kieszonce. Dlatego wolę 2x bo jest bardziej przewiewny.
    IMO jest odwrotnie Kieszonka bez naciągniętych pół (tak to sie odmienia?) to jedna warstwa materiału, a 2x to zawsze 2.

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

beata, a może ty się bardziej pocisz niż zwykle? ja po porodzie miałam tak przez kilka miesięcy. szczególnie w nocy - budziłam się mokra. chyba gdzieś wyczytałam, że to sprawka hormonów, podobnie jak wypadające włosy. jeśli tak - to nie martw się - przejdzie

Chusteryczka Awatar Bogusia
    Miejscowość
    Szwajcaria

Domyślnie

MAciuś jak się polikiem wtula do mojego ciała to zawsze mokro , on się poci jak śpi , bardzo mocno , zawsze poducha mokra , Ja po prostu podkładam pieluchę żeby nie mial kontaktu z ciałem do ciała, - mi tak wygodniej a pot wchłania pieluszka
    MACIUŚ - 20.03.2007 JÓZIO - 23.10.2010 ZOJA - 21.02.2016
    Opowiedz mi mamo VLOG BLOG

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

a dzieli Ciebie i Stasia zawse jedna warstwa materialu? zebys nie miala wydekoltowanej bluzki tak, zeby Stas zawsze mial kawalek bawelny miedzy soba a Toba.
    nam to pomaga.

poza tym, jak pisze mart, to prawda z tymi hormonami, pocenia sie po porodzie. tez tak mialam.

matka czworga
    i psa

Chusteryczka Awatar Fiona

Domyślnie

Ja też po porodzie (zwłaszcza drugim) pociłam się okrutnie! Trwało to jakieś dwa miesiące. I akurat zaczęłam nosić, jak już w miarę moje hormony się ustabilizowały. Teraz właściwie już Asia jest suchutka po wyjęciu z chusty, ja czasami trochę mam wilgotną koszulkę.
    Zobaczysz, przejdzie i Tobie

Uprawnienia umieszczania postów